Boktips

Har ju inte tipsat om Joels systers bok än. Den första heter Evelina och är en ungdomsroman. Jag läste ut den på två dagar och det var pga tidsbrist så det hade säkert gått snabbare annars! Jättebra var den, man slukades riktig med. Så ska ni köpa en ungdomsbok köp denna! Läs om handlingen på Hannas hemsida. Där kan man även beställa boken.


Vårruset

Nu har jag anmält ett lag till vårruset nästa onsdag. Det blir några från mitt jobb och Jossie och Therese. De flesta ska nog gå (inkl mig) men några springer nog. Ska bli trevligt. Hoppas vädret blir lika bra som det har varit det sista bara!


Helgen

Då har denna helgen gått. I fredags blev det en aw med Malin, Therese och Martin. Vi hamnade på Världskulturmuseet i brist på plats på Incontro. Vi kände att det inte var värt att stå i den kön. Vi gick senare till Lounge och tog en drink där.

I lördags var vi i Lidköping över dagen. Joel övningskörde både dit och hem. Han skulle fota ett bokomslag för hans systers andra bok. Han lillasyster skulle vara med även på detta omslag. Kommer nog bli lika bra som det förra!  På väg ut från Göteborg så åkte vi fel två gånger! Andra gången så kunde vi inte byta fil på grund av att ingen bil ville släppa in oss. Så vi var tvungna att åka fel igen och vända en andra gång. Suck. Så resan tog väl drygt 30 min för mycket på grund av det. Jag gick på stan en sväng och träffade Stina där en kort stund. Sedan åkte jag till Caroline för att se hur hon och Emil hade fått det i sitt nya radhus. Det var väldigt fint och mysigt där. Efter det blev det mat och lite solning hos pappa. var ungefär det som jag hann med.

På kvällen var det födelsedagsfest hos Erik. Blev väldigt trevligt. det bjöds på bål, fika och chips. Vi pratade, spelade guitar hero och sjöng och spelade gitarr.

Idag var har vi inte varit på utflykt! Det ni! Vi tog en sväng på stan med Tobbe och Jossie istället. Jag köpte en matta till vardagsrummet, en ny stekpanna och en hårborste. Joel fyndade två tröjor och ett par byxor på HM. Blev även en fika på La pain franchaise (eller vad det heter). Kändes nästan som att man var utomlands när man satt där ute längs med gatan.

Nu har jag städat hela lägenheten och ska prova mattan. Ska visa hur den blev sedan :)

Förra helgen

Har glömt, eller inte hunnit, att berätta om min helg. Emma kom i fredags och vi tog en aw på museet och en fika på Condecco på Avenyn. Vi satt ute en bra stund innan det blev för kallt. Snart dröjer det inte länge tills man kan sitta ute hela kvällarna och spana på utelivet :)

I lördags solade vi hela fm på balkongen. Tog även en promenad i området. Emma åkte hem på em och vi åkte till Slottsskogen där vi mötte upp lite folk för en grillning. Underbart där i solen! Det tog ett tag att få fart på vår och Eriks grill men när de väl kom igång gick det snabbt. När solen gick ner spelade vi lite kubb tills inte det hjälpte längre. Då åkte vi hem till oss och kollade på film.





I söndags gick vår vanliga utflykt till Floda och Vitsippsdalen (vi tror att det heter så iaf). Där gick vi längs med en å/fors tills vi kom till en äng fullt med blommor. Jossie fick tag i en groda men den ville inte leka :) Efter det åkte vi in till Alingsås, Joels gamla hemstad, och åt pizza och fikade. Alltid lika trevligt att åka ut sådär!


Min påsk

Har inte hunnit berätta om min påsk än. Den var rolig trots det jobbiga.... Åkte hem i torsdags, jobbade bara halvdag. Fikade med Stina & co. Det var den dagen det.

På fredagen gick mamma och jag till påskmarknaden. Det var mest skräp som vanligt så vi köpte bajspåsar och munkar. Efter det färgade mamma min utväxt och sedan satte jag mig i solen en bra stund och solade. Var ju helt underbart väder! Brände mig lite på bröstet och i ansiktet.
På eftermiddagen övningskörde jag med Joel. Vi åkte till Vara och hälsade på Emma och Patrik. Vi slogs av hur tyst det var där! Så är det när man bor på landet ;) Där åt vi annanaspaj och satt ute i solen tills en fågel sket på oss. Den lyckades pricka in Emma, Partik och mig på samma gång. Usch!
På kvällen blev det lite film-tittning med Joel.

Lördagen innehöll utflykt till Spiken där vi köpte glass och fotade. På kvällen hade mamma kokat ihop en påskbuffé (lika god som alltid) och sedan var det fest hos Stina. Vi gick ut till Harrys (vad annars). Lika kul som alltid att träffa alla igen.





På söndagen innan vi åkte hem träffade jag pappa en sväng och sedan var det middag hos Joels familj. Smaskig mat och även där annanaspaj! Tur för mig :)

Cancer

Hatar den sjukdomen. Vad är meningen med att nära och kära ska gå bort i förtid på grund av den? Ofta upptäcks den i tid men andra gånger kan det vara för sent. Det enda man kan göra är att hoppas och att inte ta ut något i förskott. Ännu är det inte försent.

Marimekko-gardinerna klara!

Äntligen har jag fått hem mina gardiner till köket som min kära faster har hjälpt mig att sy. Fick en illusion om att gröna marimekko-hissgardiner skulle passa bra i köket. De blev jättebra! Passade perfekt i fönstret. Rummet känns mycket större och ljusare nu.




Slottsskogen och Särö

I lördags gick vi in till stan och mötte upp Emma och Patrik. Vi åkte sedan till Slottsskogen och tittade på djuren. Vilket underbart väder det var! Satt i t-shirt på balkongen på förmiddagen där och det var varmt! På em kom pappa så han hjälpte till att sätta upp spegeln. Sedan åt vi indiskt.

I söndags tog vi Särö som utflyktsmål. Det var mulet nör vi åkte med sprack upp lagom tills vi kom fram så det blev en härlig vårdag den dagen med! Vi gick strandpromenaden och fikade på klipporna.





















Ett lustigt och mysigt hus i skogen :)


Fiskwallenbergare med pepparrot

Provade ett jättegott recept, en variant med fisk. Blir alltid annars att man gör samma med fisk tycker jag.



400 g fiskfilé, t ex hoki
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 äggulor
2 msk hackad dill (jag tog persilja i brist på annat)
2 msk potatismjöl
1 ½ dl grädde
1 msk smör


Pepparrotssmör:
4 msk smör
3–4 msk riven pepparrot
dill


- Dela fisken i bitar. Mixa fisk, salt, peppar, äggulor, dill, mjöl och grädde till en färs.
- Forma färsen till 12 ovala biffar. Stek dem i smör i en stekpanna 3–4 min på varje sida.
- Smält smöret och rör i pepparroten.

Jag hade potatismos till mina men det går nog att ha lite vad som helst.

Mumma var det iallafall!

Spegeln är uppe!

Äntligen har jag fått hem min spegel som jag fyndade på Hem Companiet (tror jag att det var) i Lidköping för ett par veckor sedan. Fick 20 % rabatt eftersom det va det sista exemplaret. Ibland måste man våga fråga :) Visst blev den bra i hallen? Den matchar gardinerna och den gröna färgen i vardagsrummet fint tycker jag.


Äntligen helg!

Har varit så trött hela veckan, är nog dels på grund av att klockan har ställts om och dels på grund av att jag aldrig hinner vila mig på vardagarna... Har ju japanska måndag och onsdag och dans på tordag. På tisdag får jag välja om jag ska träna eller träffa folk. Men det är ju självvalt så jag ska väl inte klaga :)

Efter jobbet var jag på en liten ew med gamla jobbet. Saknar dem känner jag... Tur att man har lite mejlkontakt iaf! De hade precis fått veta att en hel avdelning, 11 pers, ska sägas upp! Herregud alltså.. Jäkla kris... Så jag slutade i rätt tid kan man säga!

Ska städa lite nu tänkte jag, imorrn kommer Wille :) Emma ringde nyss, de är tydligen i Gbg i helgen så jag ska träffa dem en sväng imorrn. Även Fatima är i stan så jag får se när vi får ihop det :) På söndag blir det utflykt! Hoppas på fint väder.

Baaaj!

RSS 2.0