Sara

Sara H, jag har svarat på ditt inlägg i inlägget  "Öhrlings PricewaterhouseCoopers Audit Practice". Så där kan du svara på mina frågor :) Och om du vill veta hur det går i Days så finns en blogg på tv3.se. Det är folk (som antagligen är arbetslösa :P) som sitter och kommenterar där.

Kram på dig!

Valborg

Så var det offeciellt den första dagen på början till våren. Jag tycker ju att den började för längesen vilket inte är fel. Tänkte börja denna dan med en morgonpromenad men måste istället läsa igenom vår uppsats så vi kan jobba med den lite mer på djupet idag.

Ikväll blir det grillning här utanför i gräset och sen ska vi bara sitta och dricka och slappa. Gött! Hoppas solen tittar fram lite, nu ser det mörkt ut :( Men så såg det ut igår morse med och det blev ju bra sen så.

Nä. nu måste jag komma igång här innan jag blir för hungrig :)


Days of our lives

Haha ser ni på denna evighetsserie? Den är ju dålig att den nästan bli bra! Som detta citat:

Celeste: Varför hemsöker du mig, du är ju död!

Marlena: Det kanske jag inte är!

Eller det faktum att Marlena ramlade ner från en balkong och inte har:
- några inre blödningar
- några brutna ben
- några skador i huvudet

Hihi, så klockrent. Eller vad säger du Carro? ;) Är nog bara vi som ser det :P

image578

Nu var det klippt!

Så skönt att vara nyklippt! Var LÄNGESEN! Så gött att kunna dra fingrarna genom håret utan att de fastnar.

Nu kommer Per snart, ska lära upp honom lite mer med Hjorten-jobbet eftersom jag slutar med det nu när jag flyttar. Det har varit väldigt lärorikt men det ska samtidigt bli skönt att slippa :)

Baj baj

Boktips

Lånade en bok av Elin som jag vill tipsa om. Traci Lords - Nattens barn. Handlar om en före detta
 porrskådis och hur hon kom in på porren och hur hon tog sig ur den och blev filstjärna. Den var jättebra tycker jag! Väldigt lättläst, sidorna bara flög fram. Fick veta att hon bland annat har varit med i Cry  Baby och Blade. Jag gillar verkligen att läsa biografier har jag märkt. Kul att få veta folks historia.

image577

Boendet avklarat

Nu har jag suttit och klippt och klistrat in de boende på Studentiaden. Fick nog ihop det ganska bra! Vi ska ha möte i veckan om hur mycket mat och sånt vi behöver köpa in till kiosk och frukost. Blir svårt att beräkna hur mycket en person äter till frukost. Men kul ska det bli!

Jaha, vad ska jag göra nu då tro? Kolla ett avsnitt Private Practice kanske? Sen ska jag ringa pappa, har inte prata med honom på länge.

Vad gör ni idag?

Som bara Joel kan se ut

Det är nog bara min goding som kan löjla sig på detta vis. Men det är en av anledingarna till att jag inte vill ha någon annan. Han får mig att skratta, och vad kan vara bättre?

image576

Blommor är vackert

Jag älskar levande blommor alltså! Blir så mycket hemtrevligare med dem. Synd bara att vi inte har någon bra plats att ha dem på i denna lägenheten... Men blev så sugen på blommor igår att jag fick med mig Joel på en nattlig cykeltur till mitt "smultronställe" när det gäller att plocka blommor. Hittade påskliljor och tulpaner. Ställde in dem i kylen över natten och tog fram dem imorse. Den röda blomman som ni ser på bilden var bara en knopp när jag ställde fram dem men några timmar senare hade den slått ut till den stora blomma ni ser där! Helt otroligt!

image574

Joel och jag var rediga och cyklade in till stan idag. Tog kanske 10 minuter, max 15, in till stan härifrån. Mycket berodde nog på nedförsbacken som vi hade en lång bit. Hemfärden tog inte heller den så lång tid, dock lite längre då vi inte orkade cykla uppför backen hem :P När jag ändå var inne i min blomperiod så plockade jag med mig några vitsippor hem med, fint blev det!

Nu ikväll har Yvonne och jag varit på Bishop Arms. Det som från början var tänkt bli ett glas vin blev till en middag. Kunde inte låta bli att unna mig det :) Mums! Önskar att jag hade råd att äta ute oftare, är ett så enkelt och lyxigt nöje. Om ett tag ska vi kolla på film och färga mitt hår som har en hejdundrans utväxt.

image575


Bra start på helgen

Idag har jag suttit lite med uppsatsen. Har även skrivit ner en intervju som vi gjorde på Öhrlings. Körde styrka nu i em så det känns bra, så ska man börja helgen :) Kanske blir en cykeltur till stan imorrn, måste köpa hårfärg. Är ju en himlans utväxt igen! Och på måndag ska jag klippa mig - äntligen! Var väl ett år sedan sist :S

Nu - mat!

Öhrlings PricewaterhouseCoopers Audit Practice

Låååång namn :) Har befunnit mig hela dagen på Öhrlings idag på "Audit Practice". Vi fick prova på hur det är att jobba som revisor. Vi blev inledade i tre grupper och fick lösa ett case. Vi kollade igenom balans- och resultatposter och försökte hitta fel eller annat som vi hade att påpeka. Sedan redovisade vi det och fick ett lösningsförslag. Vi gjorde även ett test för att se hur vi var att jobba i grupp där vi fick brainstorma vad man kunde använda ett gem till :)

En jätteintressant, rolig dag med god mat :D Blir mer och mer övertygad för varje gång jag får kontakt med revisionsvärlden att det är det jag vill jobba med.

Hoppas bara på att få ett sånt jobb snart.. Mina försök hittills har ju misslyckats.. Men konkurrensen är ju stor så jag fördsöker att inte ta ett "nej" personligt...

Nu måste jag fortsätta med lite Studentiaden-jobb. Snart smäller det!

Tre andra bilder

Måste bara visa dessa, passade inte i det förra inlägget :)

image571

image572

image573

Utflykt Skutberget

Igår tog Joel och jag bussen ut till IKEA för att efter en 20-minuters promenad komma ut till Skutberget. Vi tänkte passa på medans det är så här fint väder. Det ska ju försvinna till helgen säger de. Vi hade köpt med oss baguetter och satte oss och mumsade i solen. Lite kyligt blåste det men annars var det underbart. Kappt en enda kotte där ute förutom oss. Vi roade oss även med att ta lite roliga kort som ni ser nedan :)


Intervju

Idag ska vi har vår fjärde uppsatsintervju med en man på Ernst & Young. Bara två kvar sen, sen får vi börja skriva ordentligt.

Efteråt ska Joel och jag på en liten utflykt. Vi hade tänkt att åka till Skutberget och ta med lite mat. Blir skönt. Får passa på medans solen är framme, för det skulle väl bli dåligt i helgen? :(

Nu ska jag göra mig i ordning.

Hej!

Stockholm dag 3 - vår!

Vi checkade ut vid 10.30 och gick därefter runt i Vasastan. Till slut hittade vi "Observatorielunden" , en fin park mitt i stan. Där gick vi runt och uppför en trappa så att vi såg ut över stan. Sen satt vi och solade oss tills vi åkte in till centralen. Tack mamma för en underbar helg! Och tack för att du är så generös!

         

Stockholm dag 2 - Footloose

Efter en tidig frukost åkte vi till Gamla Stan och gick runt där och tittade. Kolla in bilden från tunnelbanan, vad lägger ni märke till? Jo att den är helt folktom! Haha. Klockan 9 på morgonen. Coolt :) Men när vi kom till centralen så såg vi lite folk. Efter Gamla Stan åkte vi in till centrum och fortsatte shoppa :P Blev så i brist på kunskap om vart vi skulle åka och titta. Sammanlagt köpte jag ett par pumps ( för 74,50 :) ), en vit kjol med hög midja, ett par vita tygskor med 30% rabatt, ett långt linne/klänning, en BH med 10% rabatt och en fin blus i metallic-färg (fast den fick jag av min generösa mor - TACK!) Så jag är nöjd med mina fynd.

På kvällen då var det musikal! Den var jättebra! Rolig och med bra musik. Riktiga 80-talsvibbar :) Och Måns var inte ful heller ;)

Efter musikalen blev det middag på Coyote, en mysig restaurang med mat från New Mexico. Vi gick vidare till en irländsk pub precis vid hotellet (och precis bredvid Wallmans Intima, hotellet låg väldigt bra till!) Där drack vi och hade det trevligt. Fick lära mig lite om min mormor och morfar, vart de hade jobbat och så. Ta vara på att fråga sånt om era mor/farföräldrar om ni har några kvar, jag har ju bara farmor kvar jag.. Som tur är berättar hon gärna om sitt liv. Blev bjudna på en drink av en portugis/ brasilianare bara för att jag passade hans öl medans han rökade, hehe. Vi stupade i säng redan vid elva (!), men det var skönt :)







Lite smygtittar från föreställningen:







Stockholm dag 1 - shopping

13.30 i fredags ankom jag till Stockholm. Fick vänta på mammas tåg som kom vid 14.00. Det första vi gjorde var att köpa ett tredagars tunnelbanepass och sen åkte vi till hotellet och checkade in. Vi bodde på Hotell Gustav Vasa i Vasastan. Litet, hemtrevligt och mysigt hotell med väldigt trevlig och hjälpsam personal. En kille såg ut som Zlatan och en tjej hjälpte oss att boka bord på kvällen medans vi var ute och shoppade. Snällt det!

Direkt efter incheckning åkte vi in till stan och åt en grillad macka. Sedan gick vi lös med shoppingen! Yäääähh! Var kul :) Gick runt och fotade lite, sen åkte vi till hotellet igen.

Lite fördrink på hotellet  på kvällen i form av rött vin och sen middag på Helens krog och bar i Vasastan. Ett litet ställe med underbart god mat! Tog en biffstek - den rekommenderar jag! Var  nästan ovanligt trevlig personal med, så det stället rekommenderas!

    


Huvudstaden imorrn!

Ja imorrn bär det av till Stockholm med mamma. Vi ska se Footloose. Sen ska vi hinna med att äta på mysiga restauranger, shoppa (något har jag nog råd att köpa) och gå ut och gå lite.

Så nu måste jag sova så jag orkar med en lång dag imorrn!

Natti!

image543

Klättring

Nu har vi varit i Våxnäs och klättrat med Studentiaden. Det var jättekul!! Men shit vad jobbigt det var för underarmarna! Man klängde ju fast vid de där små plupparna som det inte alltid var så bra tag på, och hängde där med hela sin kroppsvikt. Nästan iallafall, en del tog man ju med benen. Första gången kom jag upp jättesnabbt. Andra gången, då jag provade en svårare bana, så tog det längre tid. Fanns inte lika många pluppar att hålla i. Ibland fick jag ta ett jättekliv för att sätta foten på nästa plupp. Får ni chansen att prova detta så gör det! (Förutom ni som har för långa naglar :P) Inga efterdyningar förutom att jag har lite ont på insidan av händerna och är lite darrig i underarmarna :)

image536


              

Uppsats, träning, Studentiaden, jobb, klättervägg, Desperate (lååång rubrik i brist på fantasi :D)

Idag har vi skrivit lite på uppsatsen, det går sakta men säkert :) Har även hunnit med att träna balans och att mejla ut en massa mejl till värdarna för lagledarna som ska vara med i Studentiaden. Satt med det från när jag kom hem kl 15 fram till 16.30 och sen igen efter balansen - puh! Den 9 maj går det av stapeln!

Fick ett positivt mejl igår. Det var en kille på ett rekryteringsbolag som tyckte att jag verkade intressant. Så jag skulle höra av mig till honom i sommar så skulle han se vad han hade då. Samma erbjudande fick jag av en tjej på ett annat rekryteringsbolag. Så jobb kommer nog lösa sig!

Imorrn ska vi klättra på klättervägg med Studentiaden - ska bli väldigt kul!!

Nu ska jag iväg till Elin, Desperate har ju börjat igen så det ska vi flickor kolla på och mysa :)

image535

Väldigt lugn helg

Har inte gjort många knop! Tränade i och för sig styrka i fredags eftermiddag. Bra början på helgen! Då känner man att man har gjort något nyttigt iaf :)

Vad gjorde jag i fredags kväll? Måste tänka efter lite :) Jo, jag städade faktiskt lite, eller mest plockade undan saker. Efter det kollade jag på lite serier. Låter trist men det var ganska skönt ändå.

I lördags satte jag mig och brände ut mina bilder på skivor. Det började bli fullt i datorn! Gick en lååång promenad också, det var skönt. På kvällen kollade jag på film hos Branka. Såg Farväl Bafana.  
Handling: "Farväl Bafana" är historien om James Gregory, en typiskt vit medborgare i apartheidens Sydafrika. I slutet av 1960-talet fick han anställning som fångvaktare på Robben Island. Då han kunde tala och läsa Sydafrikas inhemska språk xhosa, sattes han att spionera på en grupp svarta politiska fångar, som ofta använde sig av det nämnda, i fängelset förbjudna, språket. En av dessa interner, den mest uppmärksammade av dem alla, var Nelson Mandela. Gregory innehade arbetsuppgifterna i tjugo år och under denna tid växte en vänskap fram mellan den omtalade fången och hans fångvaktare.

Den var jättebra tycker jag! Då jag inte är allmänbildad för fem öre passade det bra att se en film som man lärde sig nåt av.

image534


Kokosmuffins

Hade lite kokosmjölk över och funderade på vad jag skulle göra med den, ville inte låta den gå till spillo :) Så jag kom på att jag kunde använda den till att ha i muffins istället för vanlig mjölk. Hällde i lite kokosflingor också och reslutatet blev jättelyckat!!

4 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
1 1/2 dl kokosmjölk
1 dl kokosflingor
175 gram smör
2 dl socker


-  Vispa socker och smör pösigt.
-   Vispa i äggen, ett i taget.
-  Blanda i mjöl och bakpulver. Häll i mjölken och kokosflingorna.
-   Klicka ut i muffinsformar. (Till hälften ungefär, annars jäser de över)
-  Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 15-20 minuter.

image533


Lilla Engla

Jaha, nu har de hittat lilla Engla. Död. Fy fan alltså... Att det finns så sjuka människor som den där lastbilschaffisen! Något måste vara allvarligt fel i huvudet. Stackars, stackars Englas föräldrar då.. Man får ju hoppas att man inte får uppleva en sådan händelse..

Trött...

Nu har jag kollat på lite 2900 Happiness och Private Practice och druckit en smoothie till det. Känner att ögonlocken börjar bli tunga så det är nog dags att sova. Ska upp tidigt och tvätta och gå ut och gå.

Natti!

image531

Tingsek

Är det någon mer än jag som gillar honom? Han gör så mysig och nästan lite melankolisk soul-disko-folk -musik. Såg att han skulle spela på Arena här i Karlstad lördagen den 3 maj. Är det nån som vill gå med mig? Vet ingen som jag har hört som gillar honom.. Och Joel är det ingen idé att fråga tyvärr, han hänger inte med på något. Så, snälla följ med nån :) Lägger upp två, enligt mig, av de bästa låtarna av honom.



World of its own


Nothing, nobody right and wrongs

Spelnördar

Jag pratar om Joel och hans kompisar. De satt knökade fyra stycken när jag kom hem från dagens träning. Stod och gjorde gröt när jag hörde ett uppfordrande "-Prinsessan!! Någon annan svarar: -Ja det är jag!" Haha, de är allt för roliga!



Shit, är helt svag i skuldrorna, det värker typ. Körde hårt idag på styrkan (fast det är ju ingen ovanlighet)



Har fått två inbjudningar till "revisorsvärlden". En är att jag ska gå på bio och mingla med Deloitte den 17 april. En annan var att jag hade vunnit en tävling på Hot Spot då jag ska gå på affärslunch med kontorschefen på Deloitte. Ehh, jaha? Kommer inte ens ihåg att jag tävlade.. Var tydligen en kille och jag som ska gå.. Kanske kan vara trevligt. Bara det inte krockar med "Audit Practice" som jag kanske kommer med på på Öhrlings. Man får då vara med en heldag på kontoret och se hur det är att jobba som revisor - låter jättekul tycker jag!! Får se vad det blir.

Lite jobbutlärning

Idag har Per varit här. Jag håller på att lära upp honom då han ska ta över mitt jobb som kassör på Hjorten. Han bor ju där så det kan inte bli någon bättre efterträdare än honom! Tänk vad mycket jag har lärt mig tack vare det jobbet. Samtidigt ska det bli lite skönt att slippa greja med det hela tiden :)

image530


Gbg imorrn då.. Måste förbereda mig nu...

Hej!

K-pax

Såg en bra film nyss, K-pax med Kevin Spacey.

Handling: På Manhattans psykiatriska klinik möter doktor Mark Powell en ny patient. Mannen kallar sig Prot, säger att han kommer från planeten K-PAX i en annan galax och att han har rest till jorden med ljusets hastighet för att undersöka vår planet. Till en början verkar det vara ett solklart fall för Mark: Prot lider av vaneföreställningar. Men konstigt nog argumenterar han knivskarpt, utstrålar intelligens och berättar detaljerat om livet på K-PAX. Dessutom har han otroliga kunskaper inom astronomi och kan mer än proffesorerna och experterna inom området. Hur sjuk Prot än verkar så tycker Mark att hans berättelse verkar övertygande, väldigt övertygande...

Den var lugn, fin och lite mystisk på samma gång. Jag undrar vad som hände med Bess? Men se den!!

image529

Pasta med ädelost och päron

Detta recept kommer från Fatima. Låter som en märklig kombination av smaker men det är underbart gott!

Penne pasta
Päron
Ädelost
Timjan
Valnötter

Sås
Creme fraiche
Mango chutney
Örtsalt

♥ Koka pastan.
♥ Under tiden; hacka päronen och valnötterna i lagom stora bitar. Hacka osten i lite mindre bitar.
♥ När pastan är klar, blanda i osten och resten av ingredienserna.
♥ Blanda till såsen och njut!

image527

Kokostårta med exotiska frukter

Ett gott och fräscht alternativ till kladdkaka eller vanlig tårta.

200 g degistivekex
75 g smör
2 tsk mald ingefära
1/2 dl kokosflingor
2 1/2 dl kokosmjölk
100 g vit choklad
3 gelantinblad
Frukt till garnering, ex mango, physalis, aprikoser eller stjärnfrukt. (Jag hade aprikos och mango).


¤ Sätt ugnen på 200 grader.
¤ Kör kexen till smulor i en mixer eller med en handmixer.
¤ Tillsätt smör och ingefära. Mixa ytterligare. Rör sist ner kokosflingorna för hand.
¤ Fördela blandningen i en fom med löstagbar kant. Platta till den lite. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
¤ Häll kokosmjölken i en kastrull och lägg i chokladen i bitar. Låt den smälta på svag värme under omrörning.
¤ Blötlägg gelantinblanden 3-5 minuter i kallt vatten och lägg den sedan i den varma chokladröran.
¤ Rör om så att bladen löses upp ordentligt. Låt blandningen svalna och häll den sedan över bottnen i formen.
¤ Låt stå i kyl i minst tre timmar. Dekorera innan servering. 

image526

Film och kaka..

..blev det ikväll med Malin och Yvonne. Kakan var smarrig så ett recept på den kommer imorrn. Yvonne hade med sig kladdkaka men den orkade jag inte smaka på eftersom jag åt så mycket mat förut :P Ska även lägga ut recept på det jag åt förut - är himmelskt gott!

God natt på er!

Min frisyr/hårfärg de senaste åren

Kom på ideén att göra ett kollage på hur jag har sett ut i håret de senaste åren. Jag har ju så svårt för att hålla mig till en färg och frisyr som ni kanske har märkt :) Trivs i allt och vet itne vad jag passar bäst i egentligen.

Vad tycker ni?




image525


Längtar till sommaren nu!

Hittade denna gamla bild på Patrik, Hanna, Jonas, Stina och Jenny från mitt kalas 2006. Den ser så mysig ut. Tänk att bara sitta och slappa så där i gräset på kvällen när solen fortfarande bränner på huden och det riktigt luktar sommar! Men hör bilar och barnröster.. Ja det är något speciellt med svensk sommar.


image523

Fullt kylskåp igen

Så här ska det se ut! Bara att välja vad man vill laga och så finns allt där, perfa!


image522

OC - låtar

Har hittat två låtar som ni måste lyssna på från OC. Jag gillar dem väldigt mycket, de är lugna och fina.



Ashton Command - Into Dust



Ryan Adams - Wonderwall

Nyklippt Joel

Av mig! Vi fick låna Niklas trimmer och med den åstadkom jag denna frisyr. Blev ganska bra tycker jag för att vara gjort av mig :)

    




Ikväll blir det storhandling. Behövs verkligen då det är helt tomt överallt! Man får gräva fram något om man ska hitta något att äta. Ska baka en tårta/kaka sen med, kokos och choklad. Lovar att lägga ut receptet på den om den är god.

Ha en bra kväll!

Lite paaaartyy

Kvällen blev väldigt lyckad igår. Det var en jättetrevlig förfest och en kul utekväll. Träffade på en del folk vilket var kul. Vi fick taxin hem betald av en kille som åkte med oss, tack för det! :D

image517

     Haha kolla Anitas fotsvett :P (Förlåt Anita att bilden hamnar här :P)

Hot Spot

Idag har större delen av dagen gått åt till att gå runt på Hot Spot. Fick en hel del gratisgrejer med mig hem, gött det :) Fick ju ingen tid för kontaktsamtal när de tiderna släpptes, de gick åt som smör! Men när Henrik och jag var i Grand Thorntons monter och pratade lite så visade det sig att de hade två tider över så de fick vi :D Pratade med en trevligt tjej från personalavdelningen i Stockholm. Hoppas att hon känner igen mitt namn när de går igenom ansökningarna sen :D

Blev sminkad också av Make Up Store. Trevligt för en gångs skull att bli den som blir sminkad :D Var väl fint men kanske inget speciellt... Bedöm själva!

image516

Ikväll blir det att gå på eftersläppet på Hot Spot banketten. Fick en biljett gratis av Per :) Så det ska bli kul!

Magnum Mayan Mystic

Provade den nya Magnum som har smak av kanel, muskut och honung. Den är min nya favorit!! Sååå god!!

image515

Helgen

I fredags blev det ost, kex och vin hos Elin framför Private Practice (som tyvärr har bytt sändningstid till fredag eftermiddag - vilken tid!). Senare kollade Joel och jag på film.

I lördags festade jag lite smått inne i stan där det bjöds på Tapas - så seriöst för en förfest! Senare blev det Rumpan där det var tentafest med sport som tema. Jag var utklädd till dansare då jag inte hade några andra kläder. Anita var pom-pom flicka, Yvonne fotbollsspelare och Elin var fotbollsfru :P

        

     

I söndags kollade vi på film här med Niklas och Ulrika. Vi såg the flying scottsman, en film baserad på en verklig händelse, eller rättare sagt om en verklig person. Se den!


Curling

Äntligen kan man blogga igen!

Efter en påminnelse av Yvonne så ska jag nu berätta lite om när vi var och spelade Curling i torsdags med Studentiaden. Till en början var det rejält halt och jag trodde inte att jag skulle klara av att stå på isen en längre stund, benen åkte ju isär hela tiden! :P Men efter några glid med stenen på isen så kom jag in i det rätt bra. Vi spelade i två timmar och i slutet måste jag säga att jag var riktigt bra ;) Det som var svårt var att bedöma hur hårt man skulle trycka iväg stenen. Den fick inte glida får långt, så den gled ur boet, och inte heller får kort för den var tvungen att komma över en linje. Om ni har möjlighet att prova nån gång - gör det!! Min kamera dog tyvärr så jag har endast en bild som bildbevis :) Håll till godo:

image507

RSS 2.0