Fiskwallenbergare med pepparrot
Provade ett jättegott recept, en variant med fisk. Blir alltid annars att man gör samma med fisk tycker jag.

400 g fiskfilé, t ex hoki
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 äggulor
2 msk hackad dill (jag tog persilja i brist på annat)
2 msk potatismjöl
1 ½ dl grädde
1 msk smör
Pepparrotssmör:
4 msk smör
3–4 msk riven pepparrot
dill
- Dela fisken i bitar. Mixa fisk, salt, peppar, äggulor, dill, mjöl och grädde till en färs.
- Forma färsen till 12 ovala biffar. Stek dem i smör i en stekpanna 3–4 min på varje sida.
- Smält smöret och rör i pepparroten.
Jag hade potatismos till mina men det går nog att ha lite vad som helst.
Mumma var det iallafall!

400 g fiskfilé, t ex hoki
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 äggulor
2 msk hackad dill (jag tog persilja i brist på annat)
2 msk potatismjöl
1 ½ dl grädde
1 msk smör
Pepparrotssmör:
4 msk smör
3–4 msk riven pepparrot
dill
- Dela fisken i bitar. Mixa fisk, salt, peppar, äggulor, dill, mjöl och grädde till en färs.
- Forma färsen till 12 ovala biffar. Stek dem i smör i en stekpanna 3–4 min på varje sida.
- Smält smöret och rör i pepparroten.
Jag hade potatismos till mina men det går nog att ha lite vad som helst.
Mumma var det iallafall!
Kommentarer
Trackback