Vad hände med alla skådespelare i Astrid Lindgrens filmer?

Kolla in denna bloggen så får ni svaret på det mesta:

http://astridlindgrenstjarnor.blogg.se/





Haloumi!

Älskar verkligen haloumiost! Smakade gott ihop med en sallad. Till det en massa avsnitt Californication. Blir nästan en heldag i soffan idag, skönt! Dock har jag sprungit en runda i det fina vädret, handlat, tvättat och ska nu baka bröd så helt slapp är jag inte.



Matmässan

Idag hängde vi med Doug och Paula till matmässan på Eriksberg. Man fick gå runt och provsmaka en massa mat och annat roligt. Blev faktiskt mätt, så mycket åt vi :)

Underbart väder idag så vi satt n stund på piren innan båten kom. Längtar verkligen till våren nu! Men om en månad blir det Florida så det funkar det med :D


Stockholm

Förra helgen var vi i Stockholm Ola och jag. Jag hade köpt två biljetter till Henrik Fexeus show "i ditt huvud" i julklapp till Ola (och mig). Så vi flög upp på fredag kväll och bodde hos Anita. Vi hann inte med så mycket mer än lite vin och soffhäng på fredagen.

På lördagen tvingade vi med Ola ut på en promenad till liljeholmen. Vid 17-tiden mötte vi upp några kompisar på en restaurang på Mariatorget för lite middag innan showen. Mycket trevligt!

Showen vad grym! Han har skills den där Henrik! Vill inte berätta så mycket om det är någon som läser detta ska på showen. Men tex så körde han viskleken med publiken och förutsåg vilket ord det skulle bli till slut, 20 frågor med tre personer samtidigt mm mm. Rekommenderas verkligen!

På söndagen tog vi det lugnt på fm innan vi åkte till Hammarby sjöstad och hälsade på Annette. Pga att jag var tvungen att ha en semla och en liten felbedömning i tidsplanen så fick vi stressa till flygplatsen, kom en kvart innan vi skulle lyfta! För er som känner mig så kan ni tänka er hur jobbigt det var :P Men planet var en kvart försenat så det var inga problem att hinna.


Alla hjärtans dag

Var över förväntan! En massa överraskningar avlöste varandra. Kvällen började med att Ola hade gjort tacos när jag kom från jobbet. (Vår nya grej, har blivit en del på sistone). Till det såg vi det senaste avsnittet av Once upon a time. Efter det tog han med mig till Café Vanilj där vi hade vår första dejt. Vi skulle även ha spelat biljard som vi också gjorde då för ett år sedan men det var fullt pga Champions League eller något liknande. Efter det skulle vi gå till El Corazone och ta ett glas vin som vi också gjorde i början. Tyvärr var det fullt så vi gick hemåt där nästa överraskning väntade. En Florida-guidebok! Så nu ska det planeras! Sist men absolut inte minst så fick jag välja mellan två filmer vi skulle se - Dagboken eller Titanic! Bara det slår ju alla rekord i gullighet, att titta på vilken av dem för min skull. Valde Titanic för den måste alla ha sett vilket Ola inte hade gjort. Kommer leva på den kvällen länge!


Semla

Blev så sugen på semlor så jag gjorde mig en. Till det ska jag nog lägga mig i soffan och se xmen!


Bakning på schemat

Dagen började med ett indoor walking-pass i bastuvärme. Måste ha varit något fel på ventilationen då alla fönster och speglar immade igen. Ni vet kanske hur det känns om man ligger under täcket och andas när det till slut blir lite jobbigt att andas, så illa var det i slutet. Men jag tog mig igenom det ändå.

Resten av dagen har jag bakat och kollat på the Mentalist. Jag har köpt ett degunderlägg från Tupperware som jag är supernöjd med! Jag behöver inte rengöra köksbordet innan och ingen deg fastnar på underlägget. Bara att skölja av efteråt! Ett tips är att lägga en våt handduk under så det inte kanar omkring på bordet när man knådar och kavlar. Det blev ett bröd med fyllning i form av soltorkade tomater, kapris, fetaost och vitlök samt källarfranska. Mums!

Ikväll blir det lugnt med Melodifestivalen, precis vad jag behöver.

 

Receptet på Källarfranska hittar ni här och på det andra brödet här, båda hos Kryddburken.

Tilde-dejt

Efter att ha låtit det gå över ett halvår sedan vi sågs sist så tyckte vi ett var dags att ses igen. Vi gjorde varma mackor med lite för tjockt lager dijonsenap (den var stark!) och catchade upp. Har några lika som bär att publicera här snart :) kollade även på top model från igår. Lite speciella brudar men man fastnar ju verkligen!

Imorrn är det dans igen, tjohoo! Har tyvärr inte övat som jag borde så det lär ju gå sådär imorn... Men kul ska det bli!

Nu blev klockan mycket, jag som skulle lägga mig i tid idag. Avslutar med en bild på utsikten från mitt arbetsrum en tidig morgon.


Desperate-kväll

I lördags var jag inne i stan och mötte upp mamma och Dan som var på MC-mässan. Vi åt lunch, kikade lite i butiker och kollade in det nya hotellet i stan. Väldigt stylish och snyggt var det! Vi avslutade med en liten fika på centralen innan de skulle åka tillbaka. Lyxigt att träffa familjen en vanlig lördag på hemmaplan!

På kvällen lagade Yvve, Malin och jag mat ur desperate housewives- kokboken. Det blev basilikasoppa, fajitas och ananas med glass. Mycket gott! Så vi har bestämt att göra detta en gång varannan månad allihopa. Kul grej om det går att hålla!


RSS 2.0