Ny låt

Denna låt kör jag power-step till - så parrrtyy :)





Basic Element - Devotion

Recept

Här får ni mitt goda recept på kladdmuffins :

Ca 30 stycken

5 dl socker
4 ägg                         

4 dl mjöl
2 krm salt
8 msk kakao
1 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker   

200 g smält margarin  

· Vispa ägg och socker pösigt

· Blanda de torra ingredienserna och häll i det i äggen

· Häll i det smälta smöret


Grädda i 10 min på 200 grader

När de är klara, hacka valfri choklad och lägg det ovanpå de varma muffinsarna - underbart gott!

Tenta imorrn

Aaa! Känner mig inte lika redo till denna tentan som till förra...Iof kan jag allt som står i vår egna lilla sammanfattning så kommer någon av de frågorna så går det nog.. Skulle inte vara fel med ett VG till! :D

Desperate houswifes ikväll då med flickorna. Vi ska äta gott till med :) Lägger ut recept senare.

Hej svejs!

Tävling

Elisabeth har en tävling där man kan vinna en DVD-film. Kolla in här.


Helgen

I fredags åkte jag hem (igen) för att gå på Joels släktkalas. När jag kom hem åt vi middag, mamma, Tomas och jag. Efter det blev det Idol och film.

I lördags tog vi en sväng på stan. Gina Tricot har öppnat så vi var självklart tvugna att gå dit och kolla (även fast det finns i Karlstad). Mycket folk var det iaf! Men jag trotsade det och köpte tre plagg (för 300) ändå :)
På eftermiddagen åkte vi ut till Kinnekulle för att äta mat vid utsikten. Tyvärr var det dimmigt så vi såg inte så långt.. Efter det bar det av till Joels mormor och morfar för kaffe och tårta. Där fick alla barnbarn en otroligt generös present av dem...
På kvällen träffade jag Stina. Vi åt smörgås och kollade på film. Sen kom Emma och Patrik förbi med. 

Recept smörgås:

◊ Tortillabröd
◊ Philadelphiaost
◊ Parmaskinka
◊ Valfri sallad

Bred osten på tortillabröden, Lägg på skinka och sallad och rulla ihop. Severa med en sallad. Jättegott och enkelt!

I söndags hälsade jag och min bror på vår kusin. De har fått tillskott i familjen med en liten Frans :) Han var hur söt som helst och väldigt lugn. Det gillar jag ;) De hade gjort en så snygg fondvägg. De hade målat av alla i familjen på väggen så att det såg ut som att det var deras skuggor, coolt!

 Lilla Frans

Min blogg/plugghörna

Såg en utmaning i Camillas blogg om vart man sitter och bloggar. Här är min kaotiska hörna där jag även jobbar och pluggar på.

image203

Er tur :)

En paus

Det måste man ta ibland. Har suttit och pluggat gamla tentor ett tag så nu är det dags för en paus. Har köpt ett nytt te,med bland annat kardemumma, ingefära och kanel. Luktar jul :) Till det äter jag tuc-kex (jättegoda, Joel har upptäckt dem) med resterna av ostbrickan igår - mums!

image202

Ikväll ska jag unna mig en del Greys anatomy, har inte sett det på ett tag (två dagar haha).

Spanien

Nu tar jag mig tid för att redogöra om vår Spanien-resa.

Började kl 12.20 med att ta bussen från Karlstad. Till slut var vi framme i Spanien kl 23.14 på natten. Hatar att resa hela dagar sådär. Det var lite fuktigt när vi landade eftersom det hade regnat på dagen. Tog taxi till orten där vi skulle bo (Lloret de Mar) eftersom det inte gick några bussar. Vi blev avsläppta vid hotellbyggnaden och det var inte där vi skulle bo, vi hade lägehetshotell. Så vi fick traska uppför ca 6 trappor för att komma upp dit. Jobbig start :P

Onsdag
Vi gick mest omkring i staden och tittade oss omkring. gick längs kustvandringsleden en sväng tills vi inte orkade mer :) Jag som levde kvar i det Svenska vädret hade jeans på mig. Det var för varmt. När molnen skingrades blev det riktigt varmt. Katter och pensionärer dominerade. Antar att de passade på att ta sin semester när de vanliga turisterna börjar droppa av och det inte är lika varmt längre. (Pensionärerna alltså). På kvällen åt vi mexikanskt och drack lite drinkar. Margharita blev en favorit :)

1. Utsikt från hotellet (så högt fick vi gå i trappor)
2. Från andra sidan stranden
3. Branta trappor!
4. Konstig, smal colaburk.
5. Katten vill inte vara med på kort :) Den låg faktiskt så hela tiden!
6. Margharita är gott!
7. Yihhaa!


       
   

Torsdag
Denna dag åkte vi buss till Barcelona. Där flängde vi omkring hela dagen och tittade på saker. Tunnelbanan kostade bara en tia vart man än skulle så den använde vi friskt. Det blev en hel del gående också vilket märktes på mina ben och fötter som gjorde sjukt ont i slutet av dagen! Hade köpt ballerinaskor som antagligen var för "stumma" att gå i så därför gjorde det så ont i benen. Innan vi åkte hem åt vi tapet på en jättestor tapasbar där man fick ett underlägg i papper med bilder på de olika rätterna och sen var det bara att kryssa för det man ville ha och lämna till servitören :)

1. Den långa gatan ner till hamnen
2. Såna här fanns det överallt längs gatan :)
3. Vid hamnen
4. En sal på universitetet, lite gammalmodigt va?
5. Tamplet La Sagrada Familia som börjades byggas 1882 och som fortfarande inte är klar...
6. Utsikt över staden
7. Tapasbaren
8. Detta åt jag - nu blev jag hungrig!

          
    

Fredag
Sista hela dagen. Vi vandrade längs den andra kustvandringen på andra sidan stranden. En jättefin runda där man fick se lite hur spanjorerna bor. På kvällen åt vi kinesisk trerätters mat för endast 8,50 Euro inklusiva dricka - billigt billigt! (Usch nu lät jag som Parlinoreklamen, blä, förlåt Joel :D) Efter det gick vi och kollade och såg att de visade upp bilarna som skulle vara med i Costa Brava-rallyt dagen efter. Efter var sin drink gick vi och la oss. Det var den resan det! Och att flyga med Ryan air fugerade jättebra! Man behöver egentligen inte den där vanliga servicen, tar det hellre lite billigare!

1. Utsikten- vacker!
2. Jag dricker en cocoloco :P
3. Pappsen
4. Några av bilarna

              

Lika som bär 2

Kom på detta så jag måste bara visa! Ännu en karaktär från Greys Anatomy :P Dr Grey och Renéee Zellweger. Lite lika iaf va? :)

image178     image180

Ska skriva om Spanien imorrn om jag hinner. Nu - sova! Är trött efter allt resande!

Lika som bär

Har länge funderat på vem McDeramy är lik, nu har jag kommit på det! Sean Penn! Eller hur?

image176image177

Har inte ni fler sådana exempel? Ska försöka komma på fler jag :)

Hola!

Imorrn åker vi till Spanien pappa och jag. Äntligen! Ska bli så skönt att komma bort från den kalla hösten och komma till lite värme! Svårt att veta vad man ska packa ner bara...

Ikväll är det styrelsemöte med Hjorten. Denna gång får jag klara mig utan Billy och dra ekonomin själv.. :S Men ska nog gå bra.

Lord Of the Dance

Igår blev en lååång kväll. Vi tog bussen till Karlskoga kl 16.23 och var framme en timma senare. Då gick vi en ganska lång bit (enligt mina fötter som var instängd i pumps, inte den smartaste idén kanske) till McDonalds för att äta lite och fördriva tiden. Sen gick vi bort mot Nobellhallen efter många telefonsamtal med Tobbe, vår alldeles egna guide :D SOm tur var stoppades vi av ett gammalt par som inte heller de visste vart de skulle åka för att hitta rätt, så vi fick åka med dem den sista biten. Snälla människor det finns!

19.30 började det och höll på till ca 22.00. Det var jättehäftigt att se dem live, så nära också! De var väldigt snabba i benen :) Lägger ut två filmer så får ni ett litet smakprov.

Efter det var det bara att gå tillbaka till busstationen där vi skulle sitta och vänta tills bussen gick vid 23.40. Men då var ju såklart vänterummet stängt!! Så vi satt utomhus i kylan i 1 1/2 timma och kollade på Southpark på Joels mobil. Tur att vi hade något att göra annars skulle vi inte ha stått ut. Det har aldrig varit så skönt att komma hem till sängen som igår natt.

Vill gärna ha en bil iband.






Trevligt umgänge

Igår var Joel och jag och Jossie och Tobbe på bio. Först åt vi pizza på Lilla Sicilien - mycket gott och trevligt! Vi kom fram till att tjejer vill ha romantik och att säga godnatt vid tillsägelse inte hör till den kategorin :P Efter det satt vi en stund på the Leprechaun och pratade - vilket mysigt ställe! Sen var det dags för bio som var Stardust. Den var bättre än jag hade trott! Lite mysig och rolig sådär.

Idag blir det tvättning, lite Greys (eller ganska mycket) och antagligen lite plugg (snart tenta). Ikväll drar vi till Karlskoga för RIVERDANCE! Fan vad kul det ska bli!

Kommer filma lite som jag lovar att visa imorrn.


Grattis...

...Johan att du blev en av eleverna på Akademien för det okända!

Nån som följer detta program på tv4+? Som jag redan har nämnt så har min kusins sambo gått vidare i tävlingen. Igår var det ett reportage från Lidköping, de hade varit hemma hos dem och intervjuat dem :) Så snart ringer Johan och bokar en tid för mig för en seans :D Spännande!

På tisdag ska jag till Spanien med pappa! Ska bli SÅ kul! Undra bara vad jag ska ha med mig för kläder? Är lite varmare än här så höstjacka är nog inte lämpligt att ha med sig iaf... Här är hotellet vi ska bo på.

Nu måste jag plugga!

Besökare

Kollade lite på min statistik för skojs skull. Som mest har jag haft 58 st som har läst ett inlägg. Undra vilka detta är? Kan väl komma på max 10 st som jag kan tänka mig läsa min blogg. Det är en del över som jag inte vet vilka det är. Ge er till känna med en kommentar då och då :) Eller skriva bara hej :)

Nån som vet vad unika besökare och vanliga är?

Kära mor...

...var hos mig i helgen. Har allt saknat min mamma så det var på tiden att hon kom hit ;)

I fredags åt vi köttets lustar på Alfie. Mumma! Efteråt var vi så mätta så vi gick en sväng på stan. Gick förbi ett kvällsöppet café och hoppade in och tog en Latte. Sen åkte vi hem och gick i stort sett  bara och la oss för att orka med en shoppingtur på lördagen.

Vi var tvungna att vara tillbaka till 18 för så skulle Johan (min kusins sambo) vara med på tv4+ på akademien för det okända (han gick vidare btw). Jag som inte trodde att vi skulle vara borta SÅ länge skrattade bara när vi sa det. Men vi var hemma 17 ändå... Då var vi trötta! Hann med stan, Bergvik, IKEA och Willys. Köpte en grå pennkjol heter det va? på H&M och en klänning "utan tyg för brösten" med hängslen om ni fattar? Har letat efter den jättelänge! Kjolen som jag inte vågar använda i skolan tänkte jag ha på Riverdance på lördag som Joel och jag ska på. Iallafall, på kvällen åt vi tacos och såg på Den engelske patienten - bra film!

söndagen innan mamma åkte färgade hon mitt hår och hjälpte till att sätta upp några tavlor.

Tack för allt i helgen mor!

image174


Mattips: saffranspannkaka blev det idag - mumma!

image175

IQ-test

Har gjort ett IQ-test på http://www.illvet.se/ - prova ni med och säg vad ni fick för IQ!

Jag fick 118 - övernormal. Bara 2 poäng från hög :) Får jag väl vara nöjd med. Har alltid känt mig lite dum så :P  Hade bäst på ordförrådsdelen konstigt nog, lyckades väl gissa bäst där :P Detta är jag bra på iaf:  verbal konceptbildning, semantisk kunskap, långtidsminne, stimulans i tidig miljö, intellektuell nyfikenhet.

:D

Havregrynsgröt

Tränat power-step idag. För andra gången! Det är sjukt jobbigt men jag orkar ändå. Känner mig lite stolt ;) Svetten rinner (och droppar så jag inte ser något) men det är bara att torka med en handduk. :)

Tänkte dela med mig av mitt recept på havregrynsgröt som jag jämt äter efter jag har tränat. Snabbt, enkelt och billigt.

2 1/2 dl vatten
1 dl fullkornshavregryn
linfrön
kanel

Till detta hackar jag ett äpple och häller på mjölk. Mums!

Hur tillagar ni er gröt? Några andra tips till mig kanske?

Nu ska jag plugga en sväng igen och sen ska jag shota med Joel, mohahaha.

Plugg plugg...

Sitter här och ska köra igång med denna kurs pluggning... Har en engelsk bok till denna kurs. Det är ju inte det som är problemet utan snarare HUR man ska plugga. Funkar inte för mig att bara läsa, fastnar inget då. Funderar på att läsa ett kapitel i taget och sammanfatta det jag tror är viktigast. Om jag nu hinner det på 5 veckor.. Vad tycker ni? Har ni något bra tips?

Idag har jag haft massage igen. Vi körde rygg- och fotmassage - underbart!! Nu vet jag vad jag ska kräva av Joel hehe. Har faktiskt gett honom fotmassage en gång så han behöver återgälda tjänsten :)

Ska kolla på Resident Evil senare, ettan. Måste se ettan och tvåan innan vi ska se trean på söndag. Kommer ju inte ihåg nåt :P

Hej svejs!

Parodi

För er som gillar Greys, kolla in detta. Visst har de lyckats fånga karaktärerna? Förutom det absolut sista möjligtvis... Det vet jag inte vad de fått ifrån :P 



Ville bara säga...

.. GRATTIS Linn! Det blev en tjej! Ska vänta liite med att hälsa på så den lilla hinner växa till sig lite. Inte kul att bara se dem sova när man är där ;)

Nu ska jag iväg och träna powerstep för första gången.. Får se om jag orkar :S

Hej!


RSS 2.0