Utmaningar på jobbet

Idag ska Annette och jag ut på inventering till Holmens. Ska bli kul! Känns lite nervöst, har aldrig varit på en inventering själv förut. Men vi är ju två så det ska nog gå bra! Värre blir det på torsdag då vi ska köra gammalt arkivmaterial till lagret på Hisingen. Eftersom Annette aldrig har kört bil överhuvudtaget i Göteborg förut så ska jag köra. Men har ju aldrig kört med släp förut! Får ta det väldigt lugnt och bromsa och blinka i tid så ska vi nog inte välta iaf :S

 


NRJ in the Park

Nu har jag laddat upp två filmer från NRJ in the Park som jag var på med Annette igår. Såg bland annat Erik Hassle, Million Stylez, Rasmus Seebach och Lazee. Var helt ok förutom alla fjortisar som knödde, gapade och såg likadana ut :P No offence!




Bakar cupcakes...



Ikväll blir det film med Malin och imorrn film med Annette och träff med Martina. Ska gå bort om en stund med några muffins till Mattias & co, han håller på att flytta idag så de ska få lite välbehövligt fika!

Revisorshumor

Dessa lappar sitter uppe på anslagstavlan i fikarummet:







Oh Deer!

Såg nyss två hjortar/rådjur utanför köksfönstret. Igen. Härligt med lite djurliv inne i stan :)


MadTV

Haha hittade några parodier på The Hills, så roliga :)

http://www.youtube.com/watch?v=yiFX7h3j4EI&feature=related


Dans!

Har hittat en ny rolig dansstil som jag ska börja med nästa vecka. Igår var Tilde och jag och provade på Dancehall. En slags jamaicansk dans med mycket rumpa och höfter. Kände att jag inte riktigt hade de ”movsen” inbyggt i min kropp så det fick bli att ta en nybörjarkurs! Förhoppningsvis kommer jag lära mig. Här får ni ett exempel på hur det kan se ut :

 

Ikväll blir det styrkepass, förhoppningsvis får jag inte lika mycket träningsvärk som efter gympapasset i torsdags, då kunde jag inte ens vända mig i sängen utan att vakna till av att det gjorde ont :P


Gammal bild..

Håller på att rensa min dator lite. Hittade detta kortet på mitt hår som det som ut innan jag klippte mig. Shit vad långt det var då! Nästan så jag vill ha tillbaka det nu.. Fast det var ju bara fint när jag väl fixade det.


Hoffmaestro

Igår var Malin, Therese och jag på Liseberg för att se Hoffmaestro. Vi tog ett glas vin innan och pratade och hade det mysigt. Tyvärr regnade det så folk stod ju med sina paraplyn, därför skymdes sikten en del.. Men av det man såg och hörde så var det bra. Vilken energi på scenen! Härligt sound de har.



Idag har vi varit på museum och sett en utställning om det gamla Göteborg. Sedan gick vi till Jensens och åt lunch. Efter det gick jag och beställde en i-phone 4!! Ahh! STORT steg för mig :P Men ska bli skönt med surf och att kunna ta emot alla sorters MMS och att ha en bra kamera. Kommer om 4-8 veckor. Spännande!

Tha Ark!

Igår var Yvonne och jag på Liseberg för att se The Ark. De var så jäkla grymma! Har nästan glömt hur bra de är live! Ola Salo är ett knippe med energi om man säger så. Här får ni deras bästa låt: It takes a fool to remain sane:




Way out west!

Äntligen har jag laddat upp några videoklipp från Way out West! Här får ni Håkans nya låt, Miike Snow och MIA!







Festivalen var grym, bäst var nog Miike Snow. Annars såg jag The Soundtrack of our lives, The National, Iggy, Jónsi, Anna Ternheim, The Radio Department, Lykke Li och The Cemical Brothers. Hängde med Tobbe och Jossie för det mesta, sedan mötte vi faktiskt upp Davis så vi fick snacka lite amerikanska :)

Oskar Linnros, Måns Zelmerlöv och en amerikansk sångare

Ja så såg min kväll ut igår. Emma och Amanda kom hit och vi gick och såg Oskar Linnros i trängseln. Jäklar vad bra det var! Efter det gick vi till en restaurang. Tyvärr började det ösregna så vi kände inte för att stå ute och se Teddybears. Istället gick vi till Locatelli och tog en drink. Väl där kom det ett gäng killar och satte sig vid vårt bord. De presenterade sig och en av dem var amerikan. Jag gissade från Californien och jag hade rätt, LA. Hur visste du det? frågade han. Ser en del på the Hills sa jag då. Då visade det sig att han tydligen skriver mycket musik till programmet, även till the City. Han hade tydligen vuxit upp med Lauren, de kommer båda från OC. Så han gav mig en del inside information :) Hihi, coolt tycker jag. Kolla in hans band Venus Infers här. Davis som han hette är han i långt hår som sjunger. De verkar ganska bra. Här sjunger han själv med bara en gitarr, bra röst.







Just det, Måns Zelmerlöv var ju på den baren med :)

Om ett tag åker jag till Slottsskogen och Way Out West! Hoppas, hoppas det inte regnar för mycket :S

Hi Hat Cupcakes

Receptet är från Leilas A piece of cake.





Cupcakes:
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad


- Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
- Smält smöret, häll i gräddfilen och blanda det med äggsmeten.
- Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner det i smeten.
- Hacka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad.
- Klicka ut smeten i muffisformar och grädda på 175 grader i ca 15 minuter.
- Låt svalna.

Frosting:
3 äggvitor
4 dl socker
saft av en 1/2 citron
1 tsk vaniljsocker

(egentligen stod det dubbelt så mycket i receptet men jag gjorde halva satsen och det blev till och med över!)

- Blanda äggvitor, socker och citronsaft i en rostfri bunke. (Tänk på att det fluffar upp sig så ta inte en för liten skål). Vispa för hand i ca 1 minut.
- Sätt bunken i ett vattenbad och vispa med elvisp tills sockerkristallerna smält och det blir luftigt som maräng. Man ska tydligt kunna se spår efter vispen och man ska kunna hålla skålen upp och ner utan att det rinner ut.
- Ta bort skpålen från vattenbadet och vispa ner vaniljsocker. Vispa ytterligare några minuter tills marängen tjocknat och svalnat.
- Spritsa på marängen på cupcakesen och låt sedan stelna i kylen.

Chokladöverdrag:
200 g mörk choklad
1,5 msk matolja


- Smält chokladen i ett vattenbad tillsammans med oljan.
- Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna lite.
- Doppa cupcakesen i chokladen och låt sedan stelna i kylen.

Dufweholms Herrgårdslimpa

Här kommer ett recept på en jättegod och enkel limpa!



2 dl solroskärnor
2 dl rågkross
5 dl vetemjöl
1 dl vetekli
1 dl linfrö
0,25 dl bikarbonat
2,5 dl mörk sirap
1 msk salt
2 msk brödkryddor
1 liter filmjölk


- Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet (den blir ganska lös).
- Häll i två avlånga bröade formar.
- Grädda i 180 grader i ca 80 minuter. Om bröden blir för mörka kan man lägga på aluminiumfolie så bakas de fortfarande men blir inte brända!

Pissblöt!

Skulle in till stan för att hämta biljetten till Way Out West. Självklart skulle jag pricka exakt när spöregnet kom! Hade andra ärenden med men åkte snabbt hem, det kan vänta tills imorrn. Blev helt genomblöt! Ska stanna inne resten av dagen och baka bröd och cupcakes!


Vackra, magiska Skottland!

En passande rubrik för vår resa. Har inte sett något liknande innan. Rekommanderar varmt att åka dit! Ett plus var att det inte regnade så mycket som jag hade trott. Kom en skur en dag och regnade en halv dag utöver det. De andra dagarna var det bara lite mulet eller till och med soligt och varmt!

Måndag
Resdag.


Förväntansfulla på tåget från flygplatsen till Edinburgh inför en hel vecka i Skottland.

Väl framme gick vi runt och tittade på gatorna och arkitekturen och bara njöt av att känna oss som vi gick runt i en Harry Potter-film.














John Knox hus.


Greyfriars Bobby.





Vi åt mexikansk mat ( lite konstigt att göra det i Skottland men gott var det :) ) och satt på ett fik och hade det gött.





Tisdag
Vi började dagen med att gå och titta på Edinburgh Castle. På vägen dit hörde vi såklart en säckpipa. Vi hörde mycket av denna vara under vår semester :)













En av kanonerna avfyrades kl 13.00 varje dag. Så här såg det ut:



Utanför slottet fick vi se William Wallace :)




Puss på dig min ängel!

Efter slottet gick vi till det berömda Balmoral Hotel för afternoon tea. Det var dyrt så Joel och jag testade aldrig med det gjorde Tobbe och Jossie. Men det var fint där! Väldigt classy.





Efter det gick vi på National Museum of Scotland och såg Gaelic Tours of Lewis Chessmen: Unmasked och lite annat.





Det fanns en utsiktsplats på museumet som vi kollade in.





Sedan var det matdags. Denna gång blev det pizza och drinkar!





Calton Hill var en fin utsiktsplats med många fina byggnader.






Vi lekte med kameran och tog seriösa bilder...


.. och oseriösa bilder.


Jossie busar.






Jag på högsta punkten på berget.





Vi utnyttjade lamporna som belyser monumentet.


Joel leker.. råtta?

Onsdag
Vi åkte en tur med Timberbush bussturer till Loch Lomond, The Trossachs och Stirling Castle. Underbara vyer, vackert landskap, stilla sjöar och Highland Kettle fick vi uppleva.




Loch Lomond.



Vid lunchstoppet stötte vi på fårvallning, får med stora pungkulor och örnar.










Loch Katherine.


Stirling Castle.





På kvällen gick vi omkring i Edinburgh och tittade i den fina parken Princes Street Garden. Innan var denna park en liten sjö kallad No´r Loch. Man tömde sjön (dsom var fylld med massa gamla lik) och gjorde om den till en park.






En blomsterklocka gjord av 24 000 blommor.

Torsdag
Medans Jossie gick på museum begav sig resten av oss ut på bergsklättring. Vi hade bara tänkt oss att gå upp till kanten ni ser längst till höger men sedan gick vi högre och högre så till slut var vi allra längst upp, på toppen längst till vänster.










Högst upp!


Tobbe slant...





På kvällen gick vi och satte oss på en mysig liten pub.




Tyvärr ville inte Joel sluta apa sig så det får bli denna bilden på oss som var minst dålig :P

Fredag
Bestod mest av resan till Glasgow. Vi gick runt lite och tittade och åt fish and chips.




George Square

Lördag
Vi tog ännu en bussresa men denna gång till Loch Ness och Loch Lomond genom Glencoe. Glencoe som är ett område nära byn Glencoe var nog det vackraste jag har sett i mitt liv. Vilka vyer! Det var nästan så att man tappade balansen bara genom att stå där och titta. Filmade lite för att få en bättre uppfattning.


Vackra Loch Lomond.
















Vid lunchstoppet var det wishyprovning i en whiskybutik!









Framme vid loch Ness tog vi en båttur för att får en glimt av Urguhart Castle.






Detta var det närmaste vi kom Nessie :)

På källen tog vi ett strög och åt/drack lite.





Söndag
Sista dagen roade vi oss med att titta på sevärdheter i Glasgow.


Universitetet






Kelvingrove Art Museum.




Gigantisk krabba - huu!




De hade SPAR där!



Det äldsta huset i Glasgow.


Cathedral of S:t Kentigern.




Kyrkogården Necropolis


Doulton Fountain framför People´s Palace.



Vår vistelse avslutades med ett besök på en pub nära där vi bodde.





Fler bilder finns på Tobbes bildblogg och på Joels bildblogg.

RSS 2.0