KEY-dagen

Blev riktigt lyckad! Över mina förväntningar. Sprang runt och servade Ernst & Young och Drivhuset med diverse saker. Stod och pratade en del med E&Y, de var hur trevliga som helst! Gick även runt och pratade med andra revsionsbyråer och fick en bättre inblick i branschen. Hade två kontaktsamtal under dagen. Lindebergs först. Var väl inget speciellt direkt... Men hos Öhrlings! Tomas som han hette sa att han skulle rekommendera mig till kontoret i Gbg eftersom han tyckte att jag skulle passa hos dem! :D Han sa att han inte visste om de gör sådant men att han skulle göra så iallafall! :D Hoppas det kan leda till något alltså!

Innan banketten blev vi som var värdar hos revisionsbyråerna bjudna på en drink på Blå. Det var jättetrevligt! Klockan sju gick vi till stadshotellet för att börja kvällen med en fördrink (även där). Sedan blev det trerätters under en massa spex. Bestämde att jag och Karin, som en av representanterna från E&Y hette, skulle luncha i nästa vecka eftersom hom hade en present till mig :) Det ska bli kul det!

Nu känns det som att man måste ge sig in i jobbsökandet på allvar. Trodde inte det behövdes än.. Men efter vad man hörde igår är det lika bra att ringa runt imorrn eller likande! *suck*

Mår inget vidare idag alltså.. Och det beror inte på vinet. Det dunkar i halsen och i ögonen (konstigt va?) så jag antar att jag håller på att bli sjuk. Hoppas det blir bättre av en dags vilande. Ingen balansträning idag alltså tyvär.. :(


Tävling

Men inte här utan på Elisabeths blogg. Kolla in!

Ikväll blir det 1408 och chips - yoohooo!

Kvällens middag

Blev Thailändsk kyckling och räkwok

3 st kycklingfileér
2 msk olja
1 tsk curry
1 krm salt
1/2 krm cayennepeppar
2 gula lökar
2 paprikor, gärna i olika färger
2-3 vitlöksklyftor
2 msk chilisås
1 msk vinäger
1 msk farinsocker
1/2 dl soja
1 dl vatten
1/2 msk maizenamjöl
250 g räkor
1 dl salta jordnötter

Hacka kycklingen i bitar. Fräs i wok eller stekpanna. Krydda med curry, cayennepeppar och salt. Ta sedan upp kycklingen.

Hacka lök och strimla paprikan. Fräs detta. Pressa i vitlök och tillsätt chilisås, vinäger, farinsocker, soja och maizena utrört med vatten. Låt koka upp.

Tillsätt räkor, kyckling och jordnötterna.

Låt det bli varmt och servera med jasminris - mumma!!

image265

Rolig kväll!

Hade jättekul igår! Först blev det som sagt afterworkbuffé på BM. Inte så mycket folk som jag hade trott att det skulle vara. Efter det tog vi en promenad bort till Herrhagen där vi kollade Idol och tog en massa roliga kort som ni ska få se en del :D Till sist blev det Harrys där Henriks kompis fixade in oss före kön och gratis dessutom! Kom hem strax innan 3, så hade jag varit ute i 11 (!) timmar!! Men orkade ändå träna idag :)


1. Anna och Henrik är glada :)
2. Per med
3. Henrik fladdrar med kinderna :P
4. Jag & Per med
5. Anna med
6. Jag hoppar
7. Anna
8. Per
9. Henrik
10. Haha visst ser det ut som att Henrik är jättestark och lyfter Per? :D
11. Henrik ser ut att lyfta även mig ;)
12. Tripp, trapp trull, haha
13. Alla vi
              

              

              

image264

Utgång

Om ett tag ska jag ta bussen ner till stan för att gå på afterwork med Henrik, Anna och Per. Var tänkt att det skulle bli en liten klassfest ikväll men den blev väldigt liten.. Men vi är ju eliten så det kommer nog bli jättekul!! Efter maten går vi vidare till Per och festar. Sedan får vi se vart vi tar vägen!

Så här ser jag ut ikväll och med det önsar jag en bra kväll!!


image251

Lika som bär 4

Ett till par som är lite lika tycker jag :) Barry Watson och Timothy Olyphant

image250

Ny hårfärg

Blev tyvärr inte så rött som jag hade trott.. Har för mörkt hår antar jag.. Så jag får vara tålmodig och vänta tills det växer ut eller så får jag gå tillbaka och lägga i en röd toning. Får se hur jag gör... Visar iaf före och efter så får ni se om ni ser nån skillnad :P

image246


Före

image247

Efter

image248

Så här det det ut i ljuset iaf...


NOG tjatat om det! Nu ska jag skriva ett personligt brev och sedan blir det plugg!

Helgen

Ja i fredags var Stina, Hanna och jag i Vara för att hälsa på Emma. Hon har flyttat in hos Patrik i en liten etta. Men jäkligt snygg var den iaf!! Vi åt mat och pratade. Sedan blev det efterrätt till Idol innan vi åkte hem i dimman. Men såg ungefär 4 meter framför sig vilket inte är mycket när man kör bil ganska fort.. :S

1. Stina & Hanna
2. Emma & jag
3. Bakelserna vi åt vad goooda!


         

lördagen var det 50års-kalas för min farbrors fru. Träffade mina kusiner och lite annat folk jag inte har sett på länge - var hur kul som helst!

1. Knytkalasmaten - en härlig blandning av det mesta!
2. Födelsedagsbarnet och pappa rockar loss på dansgolvet :)
3. Jag & brorsan
4. Kusin Jenny & hennes Christian
5. Kusin Charlotte och hennes Kent


         

    

På söndagen åkte vi ut till min morbror för där fanns det hundvalpar!! Så himla söta alltså. Mjuka som jag vet inte vad. Är en korsning mellan rottweiler och nån släthåtig, svart sak :P Så de hde stort huvud, kraftig nacke, stora tassar och var helsvarta. Lite bilder:

              

Lika som bär 3

Jag tycker allt att Mattias Andréasson från Idol påminner lite om Kevin från BSB, eller vad säger ni?


image233

Rysk pop?

Mohahhaa kolla in detta, så DÅLIGT! Hur ser de ut? Undra om de är på riktigt..? :P



Jag klarade den!

Yes, G på tentan! Vad skönt! Nu ska jag sälja de böckerna så jag blir av med dem :P

"Välkommen till världen"

Detta kort låg ute nu på min kusin, hennes man och deras lille Frans. Det är som Petra säger, Frans ser lite ut som de där dvärgarna i Eniroreklamen, de som tjötar så jämt :) Hihi.


image232

Grattis brorsan!

Äntligen klarade han sitt teoriprov för lastbil! Fast jag kommer vara orolig när han ska ge sig ut och köra i sådana där åbäken i trafiken... :S Men det gick ju bra att köra i rusningstrafik i Göteborg så han fixar det nog!


image231


Rött hår

Nu har jag bestämt mig. Jag ska färga håret rött. Mörkrött. Så nästa onsdag så sker det. Spännande!! :D Vill ha lite förnyelse känner jag...

Kate Walsh är ju skitsnygg i sitt röda svall.

image229

Mina egenskaper

Jag skulle vilja be alla er som läser detta och som känner mig någotsånär att skriva ner alla egenskaper ni kan komma på, bra som dåliga, som jag har. Ska sätta mig och skriva mitt CV tänkte jag och det kan då vara bra att höra vad andra tycker om mig! Svårt det där med CV alltså.. Suck... Men det måste göras få att få en chans till jobb!




Ska iväg till skolan snart igen för att ha övningar 15-18 (!) Segt att ha skola så sent.. Men kommer väl förhoppningsvis lära mig nåt så!




Så, skriv på nu :D

Tack!

Dagens middag

Blev en paj, här kommer receptet för den som vill prova :) Jättegod är den iaf!

Ingredienser

4-6 port

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
75 g rumstempererat smör
50 g Kesella lätt

Fyllning:
½ strimlad purjolök
smör
4 kokta morötter
6 kokta potatisar
1 dl rostade pinjenötter (jag tog cashewnötter - billigare)
2 finhackade vitlöksklyftor
1 dl blandade och hackade färska örter, t ex körvel, gräslök och persilja
1 påse Arla Köket riven ost gratäng

Äggstanning:
3 ägg
11/2 dl Kelda mellangrädde
11/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta ihop till en deg. Sätt ugnen på 225º. Tryck ut degen ända upp till kanten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ den i kylen ca 30 min. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda det ca 10 min. Fräs purjolöken i smör i en stekpanna. Skär morötterna och potatisen i skivor. Blanda alla ingredienserna till fyllningen. Spara 1/3 av osten. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Fördela fyllningen i pajskalet och häll äggstanningen över. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.


image228

Fars dag

Tänker hylla mig käre far med att visa en video där han gör det han gör bäst helt enkelt. Spelar gitarr. Visst är han grym?  Ni får ursäkta mina töntiga kommentarer i bakgrunden... ehum.. pinsamt.. Men här är klippet iaf:



Slappt...

Usch nu börjar denna ledighet gå mig på nerverna.. Hade lektion i måndags sist och sedan dess har jag bara suttit hemma i lägenheten förutom när jag är iväg och tränar eller handlar eller nåt. HUR ska det gå om man blir arbetslös? Kommer sluta med att jag bönar och ber något företag om att jag kan få praktisera hos dem. Gratis, vad som helst, bara jag får nåt att göra! Men hoppas att det löser sig med jobb...

Ha, när jag var och tränade idag och när Niklas (ledaren heter så) skulle pricka av oss så kunde han mitt namn :P Är jag där så mycket alltså? Tur att de inte kan mitt namn på typ systemet eller något, det vore ju illa!

Nu är jag inne på avsnitt 2 på säsong 4 på Grey´s. Men det finns bara text till avsnitt 4... Hoppas de sätter igång och översätter snart! Orkar ju inte vänta tills säsong 4 kommer till  Sverige... Men har ju en del andra serier att kolla på så på så sätt går det ingen nöd på mig :D

Har iallafall pluggat en del denna veckan. Snart klar med att sammanfatta den första boken. Får se om man kommer hinna en till :S

Ikväll blev det tacos till middag. Mycket gott alltså!

image227


Pill med bloggen

Ja nu har jag kommit in i det lite mer om hur man kan ändra i designen. Tyckte det passade med lite märkgrönt och orange nu till hösten. Får bli vitt till vinern då ;)

Nej nu MÅSTE jag börja plugga för dagen.. *suck*

En dag på stan

Kom hem från stan nyss Joel och jag. Hade inte tänkt köpa något men det sket sig till att börja med när jag hittade 2 par trosor och ett tillhörande linne på MQ för bara 49 kr styck! Då måste man ju passa på eller hur? :P Sen hittade jag en hättefin silvrig paljettklänning på BikBok som kommer vara perfekt på nyår! Dessutom hade jag presentkort på 300 där så den blev inte heller så dyr :)

image224



image225

Slapp dag

Vaknade vid 11 idag... Så går det om man är uppe och kollar på Prison break till ett på natten.. :P

Joel och jag har varit ute på promenad. Vi sprang även några sträckor. Det var sjukt jobbigt men duktiga var vi :)

Ikväll blir det ingen träning för Branka och jag ska se en dansföreställning som min gamla danslärare har satt ihop. Ska bli kul! Agnes ska dansa i pausen så det är en bonus :)
 
Idag var jag redig och gjorde en gryta till middag. Blev tre matlådor över, bra det!

image223

Aj!

Min tumme har tagit en del stryk under dagen... Först lyckades jag riva den när jag skulle riva lime. Sen när jag var hos Branka för att kolla Desperate skrapade jag upp en annan del av tummen när jag skulle försöka att stänga ett fönster som hade fastnat. Det gick inte så bra då jag gjorde sönder handtaget :P Men det är jag det!

Nu ska jag plugga klart för dagen (bara 110 sidor kvar i första boken att sammanfatta..) Sen blir det Greys. Nu är det nästan slut på det! Sorligt.. ;(

Dagens middag

Idag blev det dett till middag:

Chiligryta:

Ingredienser
Portioner: 4

250 g kycklingfilé
1 gul squash eller 4 minisquash
1 aubergine, ca 300 g, eller miniauberginer
1-2 msk olja
1 1/2 tsk salt
1-2 tsk röd chilipaste
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 grönsaksbuljongtärning
juice och fint rivet skal av 1 lime


Gör så här
1. Skär kycklingfilén i strimlor. Skär squash och aubergine i mindre bitar.
2. Hetta upp oljan i en wok eller vid panna. Stek kycklingen tills den fått fin färg. Salta. Tillsätt chilipaste och grönsaker. Stek några minuter tills även de fått fin färg.
3. Tillsätt kokosmjölk, buljongtärning och lime. Sjud tills grönsakerna är knappt mjuka.


image222

Fin låt

Kom att tänka på en gammal och underbar låt som jag måste dela med mig av. Hittade ingen bra video där Darren Hayes sjunger så jag tar denna som verkar vara till Final Fantasy?




Savage Garden - You can still be free

Tävling

Olga har en tävling där man kan vinna prylar för 1000 spänn! Kolla in här.

Serienörd?


TV-serier du har sett minst ett avsnitt ur:

[x] Gilmore Girls
[x] Grey's Anatomy
[x] Prison Break
[x] Desperate Housewives
[x] OC
[x] One Tree Hill
[x] Vänner
[x] Förhäxad
[ ] 24
[x] Simpsons
[x] Scrubs
[x] CSI
[x] CSI Miami
[x] CSI New York
[ ] Jordan Rättsläkare
[x] Joey
[ ] Bones
[X] Dawson's Creek
[X] Heroes
[ ] House
[x] Brothers and sisters
[x] Sex and the City
[ ] Navy CIS
[x] Lost
[x] My name is Earl
[x] Ugly Betty
[x] Smallville
[x] Southpark
[ ] Stargate Atlantis
[X] The 4400

[ ] The Office
[x] Two and a half men
[x] Spin City
[x] Cold Case
[x] Criminal Minds
[x] Baywatch
[x] Lilla huset på prärien
[ ] Dallas
[ ] Shark
[x] Tredje klotet från solen
[ ] Law and order
[x] Våra bästa år
[x] Våra värsta år
[x] Sabrina Tonårshäxan
[x] Malcolm - Ett geni i familjen
[x] Alla älskar Raymond
[X] Ghost Whisperer
[ ] 8 simple rules
[x] Svensson Svensson
[ ] Lizzie McGuire
[ ] Sunset Beach
[ ] Magnum
[ ] VIP
[ ] Stacked
[ ] Myggan
[ ] Vita huset
[ ] Advokaterna
[x] Ally McBeal
[x] Las Vegas
[ ] Xena
[ ] Entourage
[x] Cityakuten
[x] Will & Grace
[x] Beverly Hills
[x] Sjunde himlen
[x] Dharma & Greg
[x] Fresh Prince in Bel Air
[X] Skilda Världar
[x] Nanny
[X] Tre Kronor
[X] L-word
[x] Vita Lögner
[ ] Andra Avenyn
[ ] Rederiet
[ ] Hem till gården
[ ] How I met your mother
[x] That 70's Show
[ ] Alias
[x] Seinfield
[ ] Glamour
[x] Huset fullt
[ ] Hjälp
[ ] Mitt liv som död
[ ] The Shield
[x] Close to home

0-10 Scout
11-30 Normal
31-54 Soffpotatis
55-69 Nörd  <--- Jag blev en nörd.. såklart.. :P Skrämmande juh!
70-86 Inget liv

Utmanar alla som vill! (Speciellt Elin :P)

MItt bak

Detta blev resultatet av dagens bakning. Köpte fel sirap men de blev goda ändå :)

Till vänster kolakakor, till höger havrekakor.

image218

Söndag

Började dagen med en film till frukost jag och älsklingen min. Efter det plockade jag lite tvätt och städade undan lite. Nu ska jag baka kakor som Branka kan moffa i oss till Beck ikväll. Mysigt! Kanske ska försöka komma ut på en promenad också? Är ju så fint väder!

Ha den bra dag!


Halloween

Igår var det halloweenfest! Vi började hos oss, Tobbe, Jossie, Joel och jag. Fredrik kom förbi senare också. Jag hade gjort en egen vampyrcape som jag hade på mig tillsammans med en massa fult smink :) Joel sminkade jag som Frankenstein. Det blev också bra! Tobbe var en nunna (!) och Jossie en pinuppa eller vad det ny heter (ingen lyxprostituerad!!) Efter vår fest gick vi vidare till Anna på Campus där det var en del folk. Där tröttnade Joel och gick hem... Jag fortsatte till Rumpan där jag träffade Branka, Erika, Elin, Anita mfl.

Här kommer några bilder från igår:

              

Kolla in Per, han liknar nästan Olof i The Knife ;)    

image216    image217
Per                                                                                   Olof

Dagen

Idag har jag varit och hälsat på Linn och deras nya lilla bebis. Så söt var hon! Och lik sin mamma :)

image210


Kom på en ny frisyr oxå :)




Nu blir det film!

RSS 2.0