Mer bra musik

Laddar ner lite musik nu inför festen imorn och vill dela med mig av lite bra musik :)



Dizzee Rascal feat Calvin Harris - Dance Wiv Me



Zeigeist - Wrecked metal



R.I.O - Shine on



Nordpolen - Vem har sagt



Maskinen - Segertåget



The Killers - Human

Alla helgona

Då var det dags för denna högtidhelg. Vi firar den med 25-års fest för Joel. Det kommer lite folk från Karlstad och förhoppningsvis Magda :) Då ska vi gå ut och röja! Ska bli kul. Köpte en ny klänning idag för att ha på lördag. Något klädesplagg var jag tvungen att unna mig. Det går tyvärr åt mycket pengar till annat så shopping blir det inte så mycket denna månad...

Imorrn slutar jag kl  13 eftersom det är dagen före helgdag, då jobbar vi bara halvdagar. Härligt! Tyvärr blir det ju inget fredagsfika :) Eller Sara, du kanske planerar det på fm-fikat istället? ;)

Vad ska ni göra i helgen då?


Träning

Idag har jag tränat för första gången på flera månader. Körde ett danspass på Friskis. Dock insåg jag hur sugen jag är på att börja dansa på riktigt. Danspasset var mest lite annorlunda aerobicrörelser men det var ok för idag. Ska träna skivstång hädanefter iallafall.



Ska snart berätta om helgen i Lidköping, var kul! Väntar bara på lite bilder.

Halloweenfest!

Idag ska jag hem till Lidköping för att gå på halloweenfest. Madde har hyrt gillestugan så där ska vi vara, ska tydligen komma en hel del folk. Eftersom jag inte kom på något läskigt samt att inga andra ska vara läskiga så bestämde jag mig för att vara Moulin Rouge-tjej eller vad man säger. Har shoppat mig en korsett nu som blir en bra början. 

Nu är min lunch slut, dags att fortsätta jobba. 

Lön :D

Ska bli så underbart att få pengar igen. Nu har jag gått utan pengar i två månader så de kommer sitta fint. Börja spara lite med.

Nu börjar Greys igen!

Soffan as requested

Sara påpekade att jag inte har visat någon bild på vår nya soffan än. Så här kommer en bild :) Tänkte lägga upp lite bilder på lägenheten när allt är klart, men ni får se en liten bit så länge :)


Rekommenderat diskmedel

Ja nu ska jag faktiskt skriva om diskmedel, knäppt va? :) Har hittat ett som luktar ljuvligt, en riktig favorit! Prova!


Hårgrej?

Denna hittade jag i mina gömmor. Vet att jag har använt den för många många år sedan, men kommer inte ihåg hur man använder den. Någon som vet vad den heter och hur man använder den? Har för mig att man typ rullade upp håret på den på något sätt.. Mamma du kanske kommer ihåg?


Chokladcheescake



12 deistivekex
2 msk farinsocker
75 g smör


Fyllning:
500 g kesella, 10 %
2 ägg
200 g mörk choklad


- Krossa kexen fint för hand eller i mixer. Blanda i socker och smält smör. Lägg i en form på ca 24 cm i diameter. Grädda i ugnen i ca 7 min.
- Vispa ihop ägg och kesella.
- Smält chokladen i ett vattenbad.
- Häll chokladen i en skål och vispa i kesellasmeten lite i taget till en slät massa.
- Häll smeten i formen och grädda i ca 30-35 minuter.
- Garnera med ex grädde eller frukt.

Cupcakes



3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
1 påse Dumle


Frosting:
200 g Philadelphiaost
5 dl florsocker (kan behövas mer)


Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken i det varma smöret. Häll detta över äggen och sockret.

Blanda i mjöl, bakpulver och salt. Blanda lätt.

Använd en muffinsform och sätt muffinsformar i. Detta för att cupcaksen ska bli höga och fina och inte flyta ut. Innan du sätter in dem i ugnen lägg ner en dumle i varje form. Grädda i 175°C i ca 20 min tills de ser lätt gyllenbruna ut i färgen.

Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering. Bred på forstingen, gör de lätt toppiga. Frostingen ska vara som mjukt smör i konsistensen. Absolut inte rinnigt!! Sätt i mer florsocker om det behövs. Här måste du själv känna av så att det blir lagomt. Dekorera med valfri ingrediens, jag tog strössel.


Joel 25 år

Idag fyller min älskling 25 år, halvvägs till 50 som han pappa sa ;) Vi ställde till med stort kalas för Joel och, en del av, min familj. Det var riktigt trevligt! Hade bakat chokladcheescake och cupcakes och dessutom bjöd vi på kakor och melon. Mumma! Ska lägga ut recepten i ett annat inlägg.

När gästerna åkte skickade vi med vår gamla soffa med Joels pappa och lite skräp med min pappa :)


Ännu ett låttips

Denna låt är ju för härlig. Längtar tills jag kan gå ut och FESTA! Nästa helg ska jag till Lidköping för Halloweenfest. Men efter det är jag fri för party här i stan. Nån som vill med? :)



Idag har jag bakat muffins och chokladcheesecake tills imorrn. Ska visa imorrn hur det blev. Och om det blev gott :) Då blir det recept upplagda här på bloggen - var ett tag sen!

Nu ska jag fixa med Joels present och sedan kolla serier, ovanligt :P

Vilse i storstan

Idag har jag varit på frukostträff med Proffice på morgonen. Kl 7 samlades vi inom område ekonomi för en gemensam frukost och lite prat. Så nu vet jag vilka mina "arbetskamrater" är.

Var ute och gick förut efter jobbet. Gick runt i Gamlestan, jättemysigt där. Men med brist på lokalsinne som jag har så lyckades jag ju såklart gå vilse... Var helt säker på att jag skulle komma ut på ett visst ställe men det gjorde jag ju inte... Så jag fortsatte att gå, tänkte att jag tillslut skulle känna igen mig. Men icke. Gick förbi Bingolottohuset och sedan kom jag til ett industriområde. Så där ringde jag Joel. Han sa att jag kunde ta spårvagnen tillbaka till Olskroken. Så jag plankade för första gången :P Kände att det var värt det för att komma hem igen. Blev ju mörkt så snabbt plus att jag inte hade några linser så jag såg inte så bra. Ja herregud så kan det gå :)

Greys snart då! Yiipiie!

Skola igen

Nu har jag sökt in till japanska, eller om jag inte kommer in på det, franska. Vill läsa en kvällskurs till våren. Är bra att kunna språk så det blir nog en bra investering. Hoppas bara jag hinner med det, vill ju även börja dansa igen samtidigt som jag ska hinna med träningen när jag kommer igång med den. Och sen är det ju lite på tv på kvällarna, iallafall på tisdagar och onsdagar. Ojoj, hur ska jag hinna? :P Det löser sig väl :)

Ikväll blir det Desperate hos Malin. Ska bli kul att ses alla igen!

Nu ska jag fixa matlåda!

Fyrverkerier?

Just nu smäller det som bara den av fyrverkerier utanför oss. What´s the occation? Någon som vet?


En mysig helg

I helgen kom min bror och hans kompis hit och hälsade på. De tog med sig min älskade Wille till mig :) Så helgen har mest bestått av en hel del promenader, mys med Wille och lite film. Idag tog Joel och jag med oss Wille till Haga och gick runt där i två timmar. Avslutade promenaden med en fika på ett mysigt litet fik.

Fick ett ryck och städade efter att Niklas och David hade åkt. Så skönt med ett nystädat hem! Har fått lånat mammas dammsugare tills jag har råd att köpa en ny, tyvärr var inte heller den så jättebra... Men lite renare blev det iaf  :)

Har fått soffan nu förresten! Den blev jättebra! Så nu har vi två soffor stående här :P Men det blir bra inför Joels kalas på söndag då hela hans familj och min pappa och Lisbet kommer. Då har vi sittplatser till alla.

Nu ska jag kolla serier.

Skriv på!

Tveka inte.

4 dl mindre blod

Idag har jag lämnat blod. Känns bra att göra något som kommer till användning för någon annan. Denna gång blev jag inte yr som sist. Skönt det.

Igår umgicks jag med Martina som kom hit och hälsade på. Så kul att vi har hamnat i samma stad!

Nu kollar jag på Desperate, tyvärr ensam eftersom varken Emma eller Terese kunde ses...


Detta bevittnade Joel idag...

En vidrig händelse. Kvinnar halkade från trottoaren ut i körbanan och precis då kom bussen och körde på hennes ben. Benpiporna stack ut och blodet forsade ur det söndertrasade benet. Är glad att jag inte såg det eller hörde hennes skrik. Ta vara på livet - vad som helst kan hända på sekunden...

Försenad soffa

Fick precis reda på att vår soffa är ännu mer försenad, kommer i mitten på nästa vecka. Blir så arg på sånt!! Har ju redan väntat i två månader eller vad det blir. Suck.

Ladies night


Igår var jag på Ladies Night i Scandinavium med mamma, Helene och hennes två döttrar Carline och Sandra. Helene hade fått biljetten i present av sina döttrar. De hade hållit det hemligt för henne att vi skulle med. Så hon trodde att de skulle bo på hotell och att de bara skulle åka förbi mig och hälsa på. Snacka om att hon fick en chock när hon gick husesyn och öppnade sovrumsdörren - där stod mamma! Hihi, det var kul. Hoppas att hon tyckte det gick bra att bo här och inte på hotell ;)






Helene blir överraskad

Kvällen blev väldigt lyckad. Vi hade bokat (eller rättare sagt Sandra som bokade biljetterna hade råkat boka) de dyraste VIP-biljetterna. Så det ingick champagne som fördrink och sedan skaldjursplatå och efterrätt. Som tur var kunde de fixa annan mat till mig eftersom jag inte är så förtjust i skaldjur... Vi satt typ två meter från scenen så det var inte fel :) Det sista som hände var att han snickaren Mattias som har varit med i Let´s dance kom ut på scenen och började såga i en stock. Han sågade ut ett hjärta och gav sedan till en tjej i publiken. Värt att nämna är att han var ganska "svettig", inoljad, och att han tog av sig tröjan ;P







Martin Stenmarck sjunger Purple Rain


When a man loves a woman


Lite street och house - mkt fina pojkar!! :D

Efter shown gick vi ut en sväng till Gothia Towers. Det var väl inte något för oss ungdomar kanske så vi skulle gå vidare. Försökte ta oss till Nivå men vi hittade det inte! Haha! Gick runt hela Avenyn men såg det inte! Får kolla upp det alltså :P Så vi åkte hem... :) Men det var precis vad vi ville för då hade det blåst upp till storm med spöregn, inget kul! Så det var skönt att komma hem och lägga sig i en varm säng.

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Fatima att svara på lite frågor.

Reglerna: Svara på alla frågor, välj ut fyra personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar och be dem läsa din. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

1. Vilken mat äter du ofta?
Finns nog inget som jag äter ofta.. Gillar att variera mig. Men börjar det vankas storhandling (det vill säga då allt i frysen är så gott som slut) så brukar det bara finnas falukorv kvar. Så då blir det kanske ofta falukorv och pasta :)
 
2. När du är på kalas, är du personen som sitter eller hjälper du till att duka av?

Jag försöker hjälpa till, men ibland kan man bara känna sig ivägen så då räcker det med att skicka tallrikarna och ställa dem i en hög :)

3. Var sitter du helst när du bloggar?

I soffan men datorn i knät.

4. Köper du ofta triss?

Nej.. Jag skulle vilja vinna och för att göra det måste man ju våga men jag jag tänker bara på hur mycket pengar det går åt till att köpa alla trissen som det inte blir något på... Bättre att spara på konto med ränta :D

5. Vilket land eller stad har varit din bästa semester?
Kreta för två år sedan med Joel och hans familj.

6. Vilken tv-kanal tittar du på mest?

OM jag tittar på tv så blir det 5an.

Jag utmanar Camilla, Sarah, Joel och Anita.

Fika på stan

Igår var jag och fikade med hon Caroline från festen i lördags. Lite kul att hon hörde av sig! Var riktigt trevligt. Vi ska gå ut och gå med hennes lilla hund någon dag också. Skönt att man börjar lära känna lite folk här i stan.

Träffade förresten Emma i tisdags, då såg vi på Desperate. Äntligen har det börjat! Tisdagskvällarna är något att se fram emot.

Nu ska Joel och jag kolla på Mirrors!

Min nya vän

Denna lilla manick (hur stavas det?) kommer att sitta på min höft varje dag i en månad. Det pågår en tävling på jobbet som Korpen anordnar. Man ska helt enkelt samla på sig så mycket steg som möjligt under en månad. För att göra det lite roligare har vi delat upp oss i två lag på jobbet. Jag känner absolut att det sporrar till att gå ut och gå mer. Gör det till exempel på lunchen. Idag har jag gått 15 031 steg vilket motsvarar ungefär 9,7 km! Lite coolt att se hur mycket man rör på sig på en dag. Testa!


RSS 2.0