Paris, Kroatien och Åland

Tänkte berätta om min resa till tre länder som jag gjorde med Annette i början av semestern.

Paris

Vi möttes upp på hotellet i Paris så jag flög helt själv och tog mig vidare med pendeltåg in till Paris. Var lite nervös innan men det gick ju hur bra som helst så klarar jag detta så kan jag nog klara vad som helst :)

Lördag
Vi började vår första dag med att hitta någonstans att äta och sedan satte vi igång med att beta av allt man ska se.


Utsikt från hotellrummet


Glaspyramiden utanför Lovren


Framför SeineVi återvände till hotellet för att vila en stund innan vi skulle ge oss ut och äta. Vi måste varit otroligt trötta då vi vaknade till kl 22.30! Så det var bara att lägga sig igen och satsa på att gå upp tidigt dagen efter istället. Så kan det gå!

Söndag
Vi började med att åka upp i Eiffeltornet efter att ha stått i kö i ca en timma. Vi hade tänkt fixa förköpsbiljetter men de var helt slut. Men det rekommenderas verkligen att göra det! Vi var helt stelfrusna efter att ha stått i kö i blåsten så länge så vi åkte direkt tillbaka till hotellet och hämtade tröja och jacka så vi skulle klara resten av dagen.


Utsikt över den vita staden


Sacre Coeur


Montmartre


Amelies karusell?


Lunch/ fikapaus


På väg till Moulin Rouge. Lägg märke till butikerna på gatan...
Moulin Rouge


Triumphbågen


Champs Elysée

Luxemburgska parken


Medici-fontänen


Ett gammalt fik som bland andra Voltaire brukade hänga på


Vinpaus längs med trottoaren


Notre Dame

På kvällen gick vi ut och åt (somnade inte). Jag testade anka, var mycket gott! Vi satt kvar på restaurangen till kl 23 då vi gick till Eiffeltornet för att se ljusshowen de har varje timma. Det är att rekommendera! Coolt och romantiskt! Kolla in min film här.
Fräck brunnslocksmålning

Måndag

Denna dag gick vi mest omkring, shoppade lite och tittade oss omkring. På källen flög vi vidare mot Dubrovnik!


Centre Georges Pompidou


Vi letade i hela stan (nästan) efter Macrons och så hittade vi dem på McCafé av alla ställen! Men lika goda var de för det :)
Kroatien

Vi började vår rundresa i Kroatien i Dubrovnik. Fin, romantisk stad med vita marmorplattor inannför murarna. Första dagen gick vi upp tidigt, åt frukost på ett café och sedan gick vi runt på muren. Underbar utsikt där uppe! Eftersom vi startade tidigt var klockan bara runt 10 när vi var klara så då kunde vi tillbringa resten av dagen på standen.

På kvällen blev det middag och glass till efterrätt. Efteråt gick vi runt och kollade in staden i mörker.Slutligen tog vi en drink vid standen vi låg på under dagen.


Onsdag

Vi tog en båttur ut till de tre Elaphiti-öarna. Mycket vackert! Tyvärr var den en del som var sjuösjuka så det spyddes både här och där.. Trodde inte jag var känslig för det men efter en hel dag ute på havet bland stor vågor så började jag må lite illa.. Yrseln satt kvar i små doser titt som tättett par veckor efteråt faktiskt!
Det bjöds på helgrillad fisk

På kvällen åkte vi upp till en fin utsiktsplats genom att ta linbanan. Där uppe åt vi middag medans solen gick ner.


Torsdag

Nu var det dags att åka vidare till Hvar. Kl 7 köade vi för att köpa biljetter till färjan som vi sedan såg till att få bra platser till. Man kunde ligga uppe på soldäck och sola hela dagen. Färjan avgick 8.30 och var framme runt 17 så det blev den hel dag i solen! Lite varmt till slut men bränna fick man iaf ;) Om ni ska göra detta nångång kan en matsäck vara bra att ha med sig, utbudet gällande mat på båten var väl sådär....Väl framme blev vi väldigt nöjda för vårt boende för 198 kr per natt. Fin utsikt och stor balkong.Vi gick ut och åt på kvällen och såg oss omkring. Tittade på de gigantiska båtarna från Caymanöarna till exempel!

Fredag

Vi tog en båttaxi ut till en liten ö där vi låg och pressade hela dagen. Vi tyckte det var lite udda att så många solade och badade topless, man är inte så van vid det. När vi såg en man ligga naken och sola rumpan kändes det lite skumt. Efter ett tag när vi gick omkring på ön såg vi en skylt där det stod "nudist beach". Det förklarar saken! Är tydligen ganska vanligt med sådana stränder i Kroatien.


Stor.. Aloe Vera-planta?


Efteråt åt vi en sen lunch/ tidig middag i form av tonfisk för endast ca 70 kr! Ibland är det billigt!Lördag

Tyvärr var inte vädret det bästa denna morgon så vi bestämde oss för att vandra upp till en gammal borg lite högre upp. Jobbig vandrig men en vacker belöning på toppen!Vädret hann bli bättre under tiden vi var där uppe så vi gick och lade oss på stranden. När jag låg och solade på magen hörde jag några svenskar prata som lät som jag. Tänkte att jag måste kolla och se om jag känner igen några, men har ju lite koll på schlätta-folket! Då var det några från stan som jag gått i paralellklass med på gymnasiet. Lite kul att träffa på dem just där :)

När vi låg där dåg vi hur himlen blev mörkade och mörkade, nästan åt det lila hållet. Det började blixtra borta vid horisonten så då tänkte vi att det var bäst att gå hemåt ifall det skulle komma åt vårt håll. Och det var väl tur att vi gick i tid för det brakade ju loss precis när vi stängt dörren!


Här ser man hur ovädret drar inJämför horisonten med bilden innan på utsikten från balkongen, här ser man inte ett skit!


Söndag

Vi tog katamaranen till Split för att sova en natt där innan vi skulle flyga hem till Stockholm.


Har fått oss på kroken!

Split var väl sådär, inte jättemycket att se. Det som var fint var gamla stan, innanför muren.
En stor staty som man sägs få tur av om man rör vid tån. Den har blivit ganska nött under åren!
Måndag

Som tur var var vädret perfekt och vi hittade en fin strand att ligga på hela måndagen innan vi skulle flyga på kvällen. Annars vet jag inte vad i hade gjort..


Visst ser det overkligt vackert ut?Åland


Ålandsfärjan

Väl framme på Åland så skulle vi bo första natten i Annettes föräldrars sommarhus vid vattnet. Typiskt nog så hade hennes mamma tagit med sig nyckeln så vi fick börja med att göra inbrott!


Tur att Annette är så vig!

Vi bara solade och tog det lugnt. På kvällen grillade vi och hyrde film och bara myste i soffan.

Onsdag

Vi åkte runt med bilen runt hela Åland (iallafall det som är värt att se).


Här har tydligen delar av Saltkråkan spelats in


Kastelholms Slott


Det sista tremastade skeppet eller något..?

På kvällen blev det gillfest hemma hos Annettes föräldrar i stan med lite folk. Efteråt gick vi ut till Arken, det stora utestället i Mariehamn :)


Fick en kompis pga att jag matade den med ostbågar hela tiden :)


Lina och Andreas gör surftecknet


RSS 2.0