Midsommar på Knarrholmen (a.k.a. paradiset!)

Ja vår helg i skärgården ar helt underbar och perfekt på alla sätt! Vi solade, slappade, grillade, badade, dansade runt midsommarstången, fotade och bara njöt av omgivningen.
















































Uppdatering

Ville bara visa lite bilder från veckan som gick innan jag berättar om min underbara midsommar.

I tisdags var Stina på besök i staden. Hon hade semester och passade på att ta en shoppingdag i Göteborg. Så i åt lunch ihop och efter jag slutade jobbet så gick vi till Vinotapas och åt och tjötade skit. Jättekul!


Det blev en drink innan maten, mumma :)







Det har varit action på jobbet ska ni veta! I onsdags kom brandbil och ambulans och hälsade på. Det var en cigarettbehållare på väggen utanför ytterdörren som hade börjat brinna. Vi kände att det luktade rök och gick ner och tittade och såg att det rök. Cecilia hällde vatten i behållaren och sen var det lugnt. Men det var väl någon granne som hade ringt eftersom det luktade väldigt stark rök. Så vi fick påhälsning av några brandmän :P






Midsommar i skärgården

Imorgon bitti åker vi ut i Göteborgs skärgård, närmare sagt Knarrholmen, för att fira midsommar hela helgen. Är det fint väder är det paradiset!


I  nummer 33 ska vi bo :)

Grillfest

I lördags var vi bjudna på lite grillfest hos Davvid och Carro i Kungälv. Blev en himlans trevlig kväll med lite rockband!!






Sneakpeak på Metaltown





Såg sådär bra, men hörde iallafall något!

Dagens goda gärning


New York Blueberry Cheescake

Testade Leilas recept på denna underbart goda cheescake. Prova den, känns som en cafékaka :D



300 g digestivekex
150 150 g smör
1 1 dl socker
1 1 dl majsmjöl
2 2 tsk vaniljsocker
600 600 g Philadephia
2.5 2.5 dl kesella 10%
3 3 st ägg
1 1 dl grädde
200 200 g vit choklad
1 1 dl frysta blåbär

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.

2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.

3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.

5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.

6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.

7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.


Green Day, festival och påtning på balkongen

Det har min helg bestått av. I fredags jobbade jag över till sju, sedan mötte jag upp Joel, Tobbe, Jossie, Mattias och Jocke för lite häng i parken vid pedagogen.

I lördags morse åkte jag och jobbade lite. Har så mycket att göra så jag vet inte hur jag ska hinna allt. Tänkte ta igen lite när det inte är något folk på jobbet. Efter det gick jag på stan och letade efter en klänning som jag ville ha. fanns tyvärr inte kvar i gammelrosa men tog en i silver/beige istället!





Städade lite snabbt innan Erika kom. Hon skulle på Green Day och skulle sova här efteråt. Kul att träffa henne lite! Satt på Tobbe och Jossies balkong och lyssnade på konserten ocn tittade på alla fyrverkerier de hade :) Green Day alltså :P

Idag har jag köpt lite grejer till balkongen, en potatisblomma blev det. Hittade även två fina dynor till stolarna och två matchande "ljusstakar". Fint blev det!







Nu på källen har jag varit på Picknickfestial i Skatås. Mycket folk och ett roligt uppträdande av Emil Jensen. Han var med i morgonpasset för ett tag sedan där han berättade om en sjuk grej han hade varit med om. Han har haft oturen att bli nedslagen ett par gånger och han har fått ett antal cyklar stulna. För detta har han fått ersättning av försäkringsbolaget och de verkar inte gilla detta eftersom han fick ett brev från sitt försäkringsbolag där de tyckte att han borde ändra på sin livsstil eftersom han kostade de mycket pengar! Sjukt! Han svarade dem med ett roligt och ironiskt rim-brev. Fanns bara att lyssna på som podcast men lyssna på det här.




Reagera och agera!

Såg en film på youtube om vår planet och hur fort den försämras. På grund av alla utsläpp så smälter isarna och medeltemperaturen höjs. Till slut kommer en stor del av jordens bebodda yta ligga under vatten och ca 200 miljoner människor kommer tvingas fly och hitta någon annanstans att bo. Dessutom gör detta att permafrosten i Ryssland??? tinar upp och då släpps metangas ut som är ännu kraftigare än koldioxiod. Denna gas som även kommer ifrån djurs, ex kors, matsmältningsprocess är lättantändlig och kan antändas av en tändsticka eller till och med av strålningen från en mobil! Tänk vilka katastrofala följder detta skulle få om den gasen flöt omkring...

Mådde nästan illa av att se bilder på hur vi utvinner olja för att kunna driva maskiner och fordon som skördar grödor bland annat till för att mata alla djur som vi föder upp i fångenskap utan närhet till naturen. Sedan transporteras detta runt i världens alla länder.

Tydligen så avverkas flera hundra hektar regnskog/skog varje år. Görs detta i för hög takt finns inget som omvandlar koldioxiden. Skogen har även den fuktionen att den binder marken, utan det skulle det vara öken överallt!

Vi fiskar i sådan takt att fisken inte hinner reproduceras, vi utvinner resurserna snabbt och får passa oss så att de inte tar slut.

Titta på filmen så förstår ni varför jag är så noga med att återvinna och inte ta bilen överallt när man kan gå eller cykla.

Se den!!

HOME heter den.

Dålig fantasi?

Är det så att Bingos och Katerines barn heter Ringo? Kunde de inte kommit på något bättre namn? :P Kolla in hennes blogg och bilder på barnet här.

Salem!

Det tog lite tid att ladda upp klippet från Salem al fakir som jag såg förra veckan på Liseberg men nu är det klart så här kommer en underbar låt! Hans scenspråk är något utöver det vanliga :) Springer omkring och dansar och håret lever sitt egna liv :)


Lycka till Joel!

Imorrn är den första dagen med det nya jobbet. Han ska följa med på en studentfotografering imorrn och på fredag. Blir nyttigt för honom att börja jobba :)


Mors dag i Lidköping

Firade mors dag med att åka hem till mamma. Hon fick en liten morsdagspresent/ inflyttningspresent i form av hembakt biscotti, te och kaffe.



På lördagen gick vi på stan en sväng och fick då bevittna ett rockabillybröllop:



Hann med en sväng till Caroline och Emil på eftermiddagen. Fick rabarber av dem så det blev en paj av dem sedan :) Hann med en springtur innan vi myste framför tv:n och Forrest Gump.

I söndags träffade jag pappa en sväng. Vi åkte ut och tittade på segelflygets dag på Hovby flygplats. Pappas dröm är att ta flyglektioner. Skulle jag vinna på lotto så ska jag köpa en kurs till honom :)



Avslutade vistelsen med en trerätters morsdag-middag på Troja med mamma. Mums!













SATC 2!

Var ju på Sex and The City 2 i fredags med Annette och Johanna från jobbet, Martina, Stina och några av Annettes kompisar. Innan träffades vi på SoHo och åt jättegod mat och drack den självklara cosmon! Sedan var det dags för filmen! Jag håller inte med alla kritiker (men det gör man väl sällan) utan tycker den var bra! Snygga kläder och människor, lite kärlek och skratt. Vad mer behöver man? Inget! Så se den ni som inte har gjort det än.

















5-kamp och Mustach

Har inte berättat om förra torsdagen då jag mötte upp mina gamla arbetskamrater för en 5-kamp på Liseberg. Kul att träffa alla igen, var ett tag sedan nu! Kul grej att köra en 5-kamp ihop, men det var ganska svårt!









Efteråt kom Joel och vi såg Mustasch som spelade på Liseberg. Det var faktiskt riktigt bra! Ralf är ju så himla rolig med! :D










RSS 2.0