American pancakes

Vi har nu varit och månadshandlat och handlat inför imorrn. Vi ska som sagt ha lite knytkalas här hos oss. Förhoppingsvis har jag blivit bättre tills dess. Ikväll kände jag lite smak så det känns lovande.

Joel och jag såg en flaska med lönnsirap som vi köpte med oss. Vi blev så sugna på amerikanska pannkakor. Vi slängde ihop en smet, blev jättegott! Prova!



- Ca 5 dl vetemjöl 
- 2 ½ tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 3 msk socker
- Drygt 2 dl mjölk
- 3 ägg
-  50 g smör


Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda torrprodukterna. 
Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen.
Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet och det gör inget om den blir lite klumpig.Man kan steka flera små pannkakor åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för hög värme.
Servera med lönnsirap!

Hemma från jobbet

Har gått och blivit sjuk jag. Igår på jobbet satt jag och snörvlade så det var pinsamt. Det bara rann ur näsan, är väl så i början. Det gäller att vara snabb med pappret till näsan när det är så. En gång hann jag inte så det droppade - haha äckligt! Idag när jag vaknade mådde jag skit så jag stannade faktiskt hemma idag. Känner att jag måste försöka bli frisk tills imorrn då det kommer massa folk hit. Men det värsta är att jag inte känner någon smak! Är väl så svullet där bak (i näsan altså). Vi som ska äta en massa god mat :( Men ska försöka med nässprej så kanske det lugnar sig.

Nu ska jag kolla lite serier, göra så lite som möjligt.

Min jul

Då var den över då. Firade julafton först hos min faster med pappa och Niklas. Kul att träffa alla, särskilt min kusin, igen. På kvällen åkte vi till mamma och Tomas där vi åt julbord samt delade ut julklappar och spelade ett julklappsspel, ni vet det där när man ska kasta tärningar och ta paket från varandra och så vidare. Var riktigt kul! Mellan där hann jag med en sväng till Joel och hälsa på hans familj.


Lägg märke till rondelltomten som Niklas och jag tyckte var lite söt. När vi åkte förbi där såg vi en massa sådana som stod där så jag släppte av Niklas så han fick ta kort på dem. Sen såg vi ju att de hade vapen! De var inte så söta på nära håll. Ingen aning var det var eller vilka som har ställt dit dem!

Fick en hel del paket, bland annat en parfym, en innegrill, ansiktskräm, dessertskedar, Leilas kokbok a piece of cake, huvudmassage-klo som ni säkert har sett och en massa annat smått och gott.



juldagen tog vi en utflykt med Joels familj till Silverfallen. Svinkallt men en underbart fin dag! var det fest med gänget som vanligt. Detta år var vi hos Madde. Blev Harrys efteråt som alltid, inte så farligt med folk, gött det. Men ändå en del gamla ansikten.

 

annandagen var Joel och jag en sväng på Överby. Köpte en grå spetsklänning på Gina och en svart, lite hårdare väska. Hittade även an guldspegel som vi ska ha i sovrummet. Ska köpa en stor spegel nästa gång jag är hemma och får skjuts tillbaka eftersom den var ganska rejäl :)



Var tvungen att ta kort på denna som pappa hade gjort - hihi så söt!


lördagen var jag hos mamma och sydde mina guldgardiner, ska visa sedan hur bra de blev :) Sedan följde jag med Joel som skulle klippa sig. På kvällen var det tjejkväll med hämtmat och spel hos Stina - kul!


Underbaraste Beyoncé- låten!




Spotify

Tänkte göra lite reklam för en ny musiktjänst som heter Spotify. Den ser ut ungefär som ITunes och funkar som så att det är radio över nätet men som man själv kan välja vilken musik man vill lyssna på. Är som ett stort bibliotek men en massa musik. Just nu är det bara en beta-version så man kan inte bli medlem utan att ha fått en inbjudan. Eftersom jag jobbar på en mediabyrå fick jag tillgång till detta :) Superbra! Så håll koll på det när det släppt och registerera dig! Finns en gratisversion där man får stå ut med en eller två reklamsnuttar i timman. Sedan finns det versioner där man kan slippa reklamen men då kostar det. Läs mer på hemsidan.


Överraskande besök

Igår kom pappa hit som sagt. Vi köpte pizza och sedan åkte han iväg. Jag tog det lugnt med en massa avsnitt. Så skönt var det! Idag har vi gått en promenad upp till Snikens bland annat. Efter det blev vi ganska hungriga så vi åt på Egg & Milk innan pappa åkte hem. Det var lika gott som sist :)

Nu har jag badat fötterna och kollat på lite twin peaks. Ska iväg till ICA snart, måste göra matlådor till de två resterande dagarna innan jag drar till Lidköping för julen. Ska bli skönt med lite ledigt, första julen jag inte behöver plugga :D Alla julklappar är klara så de tog pappa med sig så slapp jag släpa på dem på bussen hem.

Produktiv dag

Idag har jag hunnit med att rensa ur garderoben, tvättat hela högen och vikt ihop. Har även rensat i mina pärmar med viktiga papper. Blev bara en pärm kvar :) Slutligen kastade jag en massa återvinningsskräp. Slängde mig i soffan och kollade på Arkix x som jag inte har hunnit med på ett tag. Nu väntar jag på att pappa kommer hit. Han skulle lyssna på Blues och kanske sover han över här. Vi ska väl äta någonting ikväll. Sedan blir det mer avsnitt för mig :) Var så längesen jag bara slappade. Känner att jag behöver det sedan London.

After work

Igår hade vi after work med jobbet. Vi var några stycken som började med ett glas vin vid datorn :) Vi satt och pratade och skojade till kl 20, sedan gick vi till Pauls biljard och åt jättegod mat. Tog kyckligspett med klyftpotatis och aioli - mumma!

Vi kommer antagligen få sparken allihopa eftersom vi kopierade våra ansikten och la en bild på chefens plats. Vi har ganska bra relation med honom (tycker vi iallafall) så vi kanske klarar oss ;)


London-weekend

Äntligen har jag tid att skriva om vår härliga resa.

Torsdag:

Dagen började med att planet var försenat så vi landade inte på Stansted förrän runt 13-tiden. Vi tog buss in till London och sedan köpte vi Metro-kort och kom efter lite felåkningar fram till hotellet. Vi bodde på City Hotel , helt ok med väldigt trevlig personal. Där mötte Stina och Madde upp oss, de hade varit där sedan onsdagen.




Vi åkte sedan till Towern och tittade. Kikade även på London Bridge. Sedan åkte vi vidare till Picadilly cirkus för att därifrån hitta en restaurang. Vilket häftigt ställe Picadilly är alltså!! Höga, vita fina byggnader som stod ganska tätt. Det, mörkret och julbelysningen gjorde det väldigt mysigt i området. Till exempel hade de hängt upp massa lampor i ett nät i form av en stjärna som hängde mellan två byggnader. Det var några sådana utplacerade - ascoolt!

Vi hittade en mysig italiensk restaurang där maten var underbart god! Stina spillde ut Baileys på den vita duken och fllörtade av misstag med kyparen :) Efter maten var vi ganska trötta så vi åkte hem och sov.

Fredag:
Det första som skulle göras var att shoppa! Vi gick till Primark och trängdes med folk. Jättebilligt ställe med snygga kläder, skor, väskor och mycket annat. Men även mycket skit med... Tänk på att man bara får prova 8 plagg taget och sedan ställa sig i kön igen om ni skulle åka dit någon gång. Jag kom därifrån med 2 stora kassar för typ 80-90 pund! Detta köpte jag, bland annatm kommer inte ihåg allt:
 - en svart velourdress
- massa trosor
- ett par bruna pumps
 - en vit vårjacka/kavaj
- 3 tröjor
- party-feet inlägg
- en tröja, kalsonger och sockar till Joel
- smycken
- lite till som jag inte nämner här ;)



Efter shoppingen blev det Madame Tussauds. Det var häftigt att se alla dockor, de flesta var väldigt bra gjorda. Men på korten är de lite blanka ut så det ser inte såå verkligt ut. På kvällen åkte vi in till stan igen och åt kött och världens godaste efterrätt! Chokladkaka och strawberry cheescake - mumma. Efter det såg vi The Phantom of the opera. Hittade biljetter för 31 pund, helt ok. Fick rysningar när den där låten kom, magiskt. Stina tyckte det var det bästa på hela resan. Carro och jag tyckte efterrätten var bäst på hela resan :) Vi stupade i säng i vårt kalla rum efter en lång dag.


Lördag:
Ännu en snabb tur på Primark. Därefter trängdes vi och köade i tunnelbanan för att komma upp på gatan. Vi skulle till Harrods, därav allt folk på den stationen. Tog säkert 10 minuter att komma ut på gatan. Sjukt. Då längtade jag till lugnet i Göteborg :P Harrods var STORT och pampigt med massa julpynt. Vi åt lunch med Mattias och hans bror som också var i London samma helg, vi åkte med samma till och med. Efter en flamsig och rolig lunch åkte vi hem och lämnade våra fynd. Sedan åkte vi och kollade på Big Ben, London Eye, 10 downing street och Trafalgar square. Till kvällsmat åt vi pizza på en mysig restaurang. Jag tog en med chili på. Trodde inte den skulle vara så stark men shit alltså! Det dunkade i halsen och rann i ögonen och jag blev helt röd. (Precis som på Halta Lotta mamma!)



Efter maten åkte vi till Notting Hill en sväng och sedan skulle vi möta upp Madde ute i buschen. Hon hade varit på en fest hos en kompis som bor i London. På tunnelbanan hem träffade vi på två killar från Sverige, närmare bestämt från typ Essunga eller nåt. Hur stor är den chansen? Lite kul var det.

Söndag:
Sista dagen :( Den började med att jag fick problem med magen, mer behöver jag inte säga. Trodde hela dagen skulle vara förstörd men Karin hade några mirakeltabletter med sig så jag klarade mig bra. Vi tror att det berodde på den starka pizzan jag åt. Om halsen kände av det så måste ju magen också ha gjort det.



Vi checkade ut och åkte till Camden och marknaden där. Häftigt ställe! Husen var smala och satt ihop. De hade olika färger och en massa pynt på väggarna. Madde spådde sig och de andra shoppade lite. Det bästa av allt där var att vi köpte jordgibbar och marshmallows doppade i choklad - mums! Ska lägga ut en bild sen när ni ser hur kladdiga vi blev :) Hihi.

Tillbaka till flygplatsen hade vi tänkt att ta samma buss som vi tog dit. Men den var ju fullbokad både den turen vi hade tänkt och nästa. Så vi tänkte istället ta det lite dyrare tåget. Men det var tekniskt fel på det (som det även hade varit dagen innan då Mattias skulle åka hem så de missade flyget och fick punga ut med 100 pund för nya flygbiljetter - fy fan). Så vi sprang till slut fram till en taxi allihopa med väskorna i släp och med andan i halsen och frågade om han körde till flygplatsen och om vi alla fick plats i en bil. JAA det gick! Kostade bara 20 pund var med. Var det värt!

Väl på flygplatsen blev det strul med Maddes incheckning men även det löste sig till slut. Vill tipsa om Krispy Kreme som vi prova på på flygplatsen - underbara munkar! Puh, vilken dag det var! Men vi belönades med snygga fotbollskillar från IFK Göteborg (sa Stina, jag har ju noll koll på sport. Uppdatering: Var tydligen från Örgryte :)).

Jag säger bara - åk till London!

Arkaden marknadsför sig i nya kanaler


Tyvärr...

Hann jag inte med att blogga om London idag heller. Men imorrn SKA jag hinna! Måste föbereda mig inför en grej på torsdag bara.. Berättar kanske mer senare..

Nu - sängen!

Natti!

Hemma igen

Ojoj vilken underbart rolig resa vi har haft! Är helt slut och skulle behöva semester från semestern ;) Men det var det värt! Ska skriva om vad vi har gjort och visa lite bilder. Kanske hinner det ikväll. Men nu måste jag fortsätta jobba. Högen med fakturor bara växer :)

The table

Så här blev det med bordet uppställt. Har satt upp julgardiner nu i väntan på Marimekkogardinerna. De ska sys först :)



Nu måste jag börja packa. VIll ju inte glömma något!

London baby!

På torsdag är det London som gäller. Ska bli så kul! Vi är 5 tjejer från vårt gamla gäng som ska åka torsdag till söndag. Ska bli kul att göra något ihop. Vi har planerat in en halv dag med shopping på Primark och andra halvan av dagen på Madame Tussauds. Sedan tar vi det som det kommer.


IKEA-fynd!

Såg på IKEAS hemsida att de hade kampanj på ett matbord och 4 stolar för bara 1500 kr! Så jag bestämde mig för att slå till, var precis ett sådant som jag vill ha. Var väl inte prio ett med matbord just nu men man måste ju passa på. Så vi lånade en bil och åkte dit igår efter jag slutade jobbet. Men när vi kom dit var det bara ett bord kvar och inga stolar! Men de skulle få in fler idag så som tur var var Sven ledig så han och Joel var där när de öppnade idag och roffade åt sig :) Så nu har vi ett jättefint bord. Vi har slitit hela kvällen med att sätta ihop allt och nu har jag oljat in det. Lite Marimekko-gardiner och en svart lampa så är köket perfekt sedan!




Gardinjakt

Var i Linné för att hitta fodertyg till mina guldfärgade sidengardiner som jag har skaffat. Hittade ett som var i någorluna lik färg. Så jag hoppas mamma kan få ihop det :) Kan inte sy gardiner själv.. Eller har aldrig provat men vill inte att första gången ska bli fel. Och inte på det dyra tyget :P

Efter det tog vi en fika på SevenEleven och sedan gick vi in till stan. Gick in på Feskekörka och köpte västkustsallad och rökt makrill - underbart gott! Påminner mig om sommaren på Spiken ute vid Läckö.

Ikväll blir det lugnt med lite serier och dokumentären om Brittan på tv4.

After work

Efter jobbet mötte jag upp Terese för att åka bort till Hard Rock Café. Där träffade vi lite fler folk och åt en väldigt mumsig buffé; ribs, potatissallad och kycklingsallad. Rekommenderas! Senare kom även Malin. Vi köpte mer vin och gick upp en våning. Där var det musikquiz, introtävling. Annat tempo än på Rumpan :P Vi vann inte men kul hade vi! Vad ett tag sedan vi sågs.

Idag på lunchen fick jag ett överraskande besök av Emma och Patrik som hade tagit ledigt för en dag i Göteborg. Så vi hann catcha upp lite.

Nu ska jag kolla ett avsnitt och sedan sova. Imorrn måste jag ta en tur på stan för att köpa foder till mina sidengardiner som mamma skulle hjälpa mig med i jul.

Inneboende

Just nu har vi två inneboende varelser i vår lägenhet. Nej, ingen ohyra utran Tobbe och Jossie :) De hade intervjuer här samt skulle kolla på en lägenhet så de bor hos oss tills på torsdag. Igår var vi och kollade på lägenheten, den såg ut som en stuga med en duschkabin i hallen :) Men ok ändå, är en lägenhet!

Ingen vila i helgen

I lördags kom mamma hit över dagen. Vi gick på stan från 10.30 till 17.00 så efter det var jag helt slut. Shoppade ett par nya hörlurar, ett par byxor, "pluppar" till gardinstängerna och två Yankee Candles. Tog Clean Cotton och Kanel. Underbar doft! Det finns hur mycket dofter som helst att välja mellan. Och brinntiden är mellan 40 till 100(!) timmar. Det ni!

Blev en film på kvällen, skönt det.



Igår blev det helstädning av lägenheten, lussekattbakning och storkok. Gjorde en köttgryta så jag har så att det räcker till många matlådor. På kvällen kom Sven och Katrin hit och fikade på lussebullarna.

Idag har jag fikat med Caroline. Vi gick runt i Olskroken och försökte hitta ett fik men inget var öppet så vi fick äta mina lussekatter här istället :)

Nu ska jag kolla på ett avsnitt, älskar att slappa framför datorn :)

RSS 2.0