Vårjacka

Äntligen, efter att ha sprungit på HM varje dag hade de fått in den jackan jag ville ha i min storlek! Så jag var tvungen att köpa den innan den tog slut. Inte så kul med tanke på alla andra räkningar denna månaden *suck*. Men måste ju verkligen ha en vårjacka eftersom min förstördes i kemtvätten. Så här ser den ut:





Gillar "vippen" i bak på jackan, ser lite finare ut. Så jag hoppas jag kommer trivas i den :)



Imorrn blir det att åka hem till Lidköping igen. Pappa och jag ska på Anna Ternheim imorrn kväll. Kanske jag redan har sagt? :P Sedan ska Joel och jag övningsköra så mycket vi hinner. En påhälsning hos Erika och Tomas blirt det med. Ok nu: packa!

Nytt jobb

Nu när det är officiellt kan jag berätta. Jag fick ju gå ner i tid på jobbet och fick då lite panik och började söka lite annat, bara för att se om det fanns någon chans till heltid någonstans. Var på två intervjuer på revisionsbyråer och fick napp på den andra intervjun! Har varit lite kluven till att ta jobbet eftersom jag trivs så väldigt bra där jag är nu, allt är fortfarande lite rosenrött. Men jag har nu tackat ja. Måste ju tänka på min inkomst, dessutom kommer jag lära mig otroligt mycket! Detta är ju vad jag har läst för i fyra år. En sak som jag gillade är att har en kontorshund, en dvärgschnauzer :) Det kändes lite som att det var ödet och att jag skulle ta det :) Så jag börjar om en månad. Men ska dit på måndag redan. Jag är ju ledig en dag i veckan så jag börjar lite smått en gång i veckan. Spännande!!

Nu ska vi kolla på film.

Hej svejs!

Igår vad det semledagen

Och vi fick semlor på jobbet- mumma! Var tvungen att gå på ett pass på kvällen för att döva mitt dåliga samvete, haha. Men det var skööönt. Träffade Maria på Friskis, en tjej från Karlstad, som hade flyttat till Gbg nyss. Det kommer fler och fler hit :) Bra det!

Löning idag, hoppas inte mina räkningar äter upp heeela lönen :)


Nyklippd och färgad

Tänkte visa hur mitt hår blev - en sån skillnad! Nu gör inte bilden håret rättvisa men bättre än inget :)


Fredag

Idag har jag klippt och färgat håret - skönt med lite förnyelse! Såg ju förjäklig ut innan... Sedan har mamma sytt upp mina fynd-byxor så nu kan jag använda dem. Var med pappa på aftr work på Skybar. Fint ställe! Tyvärr fick vi stå men det gick bra ändå.

Nu ska jag fixa mammas hår samtidigt som vi kolla lite Let´s dance.

Home

Imorgon åker jag till Lidköping. Ska färga håret, slinga mamma, träffa Emma och Stina, kolla på badliv (någon mer än Emma och jag som har sett den? :P) och sy gardiner och byxor. En produktiv helg!


Fotoboken har kommit!

Joel har suttit och knåpat ihop en fotobok över vår resa till Kreta 2007. Den blev jättefin! Kul att ha och titta i när man vill drömmma sig bort.








Bounce - Caution!

Nu har jag äntligen en stund över för att berätta om min helg i Stockholm med Fatima och Branka. Åkte tåg i fem timmar och tog mig sedan ut till Bromma där Fatima bor. Vi åt lite och sedan åkte vi in till stan och mötte upp Branka. Vad kul det var att ses igen!! Kändes som förr :) Vi gjorde lite mat på kvällen innan vi skulle åka in till stan. Vi hade tänkt att åka runt 19 för att vara på den säkra sidan. Vi visste ju inte riktigt vart vi skulle. Ni som känner mig vet att jag är en väldig tidspessimist, vill gärna vara en kvart innan utsatt tid. Så ni kan ju ana hur stressad jag var när vi gick ut till tunnelbanan närmare 19.30! Självklart missade vi precis ett tåg så vi fick vänta till 19.35 på ett nytt. Det skulle ta 20 minuter till stationen. 19.55 var det fyra stopp kvar! Jag tvingade de andra att springa hela vägen, stackarna :P Branka fick håll och Fatima hade pumps på sig. Vad det måste ha sett ut :D Men vi kom bara 2 minuter för sent! Så det bevisade ju att man inte alltid behöver vara en kvart för tidig :)

Showen var inte lik något annat jag har sett! Jag tycker de överträffar sig själva varje gång. Det började med att två gigantiska spindlar kom ut och gick över hela rummet. Jag filmade lite så får ni se. Det var ståplats under föreställningen, publiken fick flytta sig beroende på vart de skulle dansa. Vid ett tillfälle kom det ut ett gäng kravallpoliser och två hundar på scenen som flyttade sig (scenen alltså) emot oss så vi var tvungna att backa. Då kände man sig lite trängd. Dansen i taket var nog bäst, så vackert. Fick riktig närkontakt med Benke också, han trodde att jag skulle fota honom så han poserade en kort stund, det ser ni också på en film nedan. Läs en mer utförlig recension på SvD.

Efter showen gick vi ut och tog ett glas vin. En mycket rolig kväll!

Söndagen var även den bra för mig som tidspessimist. Vi var ute precis i tid till tunnelbanan och jag var precis i tid till mitt tåg hem, satte mig på tåget 11.06 och det rullade ut 11.07! Ha!

 

Stora spindlar



Dans i taket



Kravallpoliser



Benke :P

Utmaningar

Jag har blivit utmanad av Linda att berätta 7 sanningar om mig själv så här kommer de:

- Ibland när jag har tråkigt eller precis innan jag ska sminka av mig så brukar jag testa lite olika sminkningar, gärna ösa på med ögonskugga. Kan även testa lite frisyr-ideér som jag har kommit på.

- Jag älskar doften av bensin och kaffepulver!

- Det som jag är mest nöjd med mig själv är mina ögon och det som jag är minst nöjd med är mina knotiga fötter.

- Jag saknar Wille varje dag och skulle gärna vilja ha en egen hund. Utbrister alltid något i stil med: "Åhhh vad sööööt!" när jag ser en hund. Men detta vet väl de flesta ;)

- Använder jag grädde i maten så sparar jag några droppar och dricker ur förpackningen, mumma :)

- Älskar att äta smet när jag bakar.

- Jag samlar på konsertbiljetter från varenda konsert jag går på.


Sedan har jag även blivit utmanad av Camilla att lista mina åtta värsta ovanor:



- Jag stressar upp mig i onödan över saker och ting. Då är det bra att ha Joel som är tvärtemot som lugnar ner mig :)

- Kan bli arg och sur väldigt fort. Men det kan även gå över snabbt.

- Går gärna i sunkiga slappiskläder när jag är ledig.

- Klagar för mycket på Joel... Förlåt älskling, ska försöka skärpa mig när det inte är så farliga saker :P

- Mina pengar försvinner så fort, antagligen är det till räkningar men måste försöka att spara mer!

- Stökar ner så överallt, men rycker sedan upp mig och sveper över hela lägenheten och städar.

- Jag är beroende av att titta på serier, måste alltid ha någon att titta på.

- Har dålig fantasi så därför bli det ingen åttonde punkt :P


Jag utmanar alla som vill :)

Fynd!!

Jag svängde in på Zara efter fikat med Caroline. Skulle ju titta efter en jacka. Men fick se en reahörna med jeans. De flesta jag har är sönder på ett eller annat sätt så det är jag i behov av. Fick 2 par för 118 kr!! BILLIGT ja! :D







Ska bara sy upp dem lite, kanske mamma vill hjälpa mig? :D

Semlebak

Idag har jag bakat semlor, eller bullarna, och sedan gjort semlor :)

De blev jättesöta tycker jag! Titta:


Aj!

Tränade skivstång igår efter ett uppehåll på nästan tre veckor på grund av sjukdom och japanska. Det känns att det var ett tag sedan alltså! Man tappar styrka fort... Är helt lam i kroppen och har ont lite överallt. Men nu ska jag fortsätta träna så ofta jag hinner. Känner att jag behöver det...

Idag blir det plugg, tvättning och fika med Caroline. Ska även baka semlor tror jag som Joel och jag kan äta till Lost sen :)

Måste kolla lite mer efter en vårjacka eftersom de förstörde min på kemtvätten. Har ju ingen mer! Hittade några på H&M. Dock vill jag gärna ha en vit och det fanns inte. De visste inte om det skulle komma in i fler färger. Då är ju frågan om man ska slå till medans det finns eller vänta  och se om det kommer in fler. Jobbigt det där. Men ska kolla lite på Zara bland annat först. Kanske finns mer i Stockholm också.

Nej, nu MÅSTE jag fortsätta läsa grammatik, har tenta på onsdag igen :S

Baj baj!

Uppdatering

Idag har jag haft japanska igen. Fick tillbaka tentan, 3 fel bara! Men det blev bara G på den, man ska tydligen ha 90% rätt för att få VG- hårda bud i Mellerud!

Imorrn är det sista dagen på jobbet för denna veckan då, veckorna går fort! På min lediga dag ska jag plugga, tvätta och fika med Caroline. På kvällen ska nog Joel och jag göra något. Får se vad det blir.

Srockholm på lördag då! BOUNCE! Ska bli så kul! Men har inte en aning om vad som väntar, särskilt  när det står så här. Ska bli så kul att träffa Fatima och Branka igen!






Några klipp med Anna

Konserten var helt underbart fantastiskt bra i fredags! Hennes musik är så pampig och mysig på något sätt. Var en kille som spelade på en såg, det lät riktigt snyggt. Kanske blir att jag går på henne i Skövde också, så bra var det.

Här kommer några av mina favoriter:



Shoreline



My heart still beats for you



Damaged ones

Slutet på en era...

När jag skriver så så menar jag att arkiv x är slut, det som jag har följt sedan i våras. Det blir lite abstinens nu, vad ska man nu kolla på? :) Som tur är har jag lite att göra så det ska nog inte gå någon nöd på mig :P



Så här slutade det iallafall :)

Tenta och prov imorrn

Imorrn kväll ska jag ha min första tenta i japanska. Denna gång är det på hiragana, ett av alfabeten. Det är 46 tecken som jag ska kunna. Kan väl så gott som alla nu, har tagit sin lilla tid. Dessutom skulle vi ha glos-prov såg jag att det stod på kurshemsidan- aaa! Så jag kommer inte göra så mycket annat idag förutom att plugga. Ay-Tyng kommer hit en sväng på lite cheescake som jag gjorde igår. Så det blir lagom med en paus.


Fadime

Har lyssnat klart på p3 dokumentär nu om hedersmordet på Fadime Sahindal. Jag var inte så gammal när det hände så jag visste inte så mycket om det förrän nu. Blir så berörd av allt det sjuka. Allt hat som hennes släkt hade mot henne på grund av att hon älskade en svensk man. Detta hat tog hennes liv i form av att hennes egen pappa sköt henne i huvudet med två skott. Hon verkade vara så stark, hon stod upp för sin sak; att alla ska ha rätt att älska och vara med vem de vill. Men hennes familj ansåg att hon förnedrade hela släkten och tog bort deras heder genom att bli kär i en svensk. S J U K T. Man får acceptera andras kultur men detta går faktiskt över gränsen. Sedan är ju inte alla så men de som har dessa åsikter har jag svårt att sympatisera med! Vad tycker ni?


Lyssna på dokumentären här.

(Finns en massa andra dokumentärer som är väldigt intressanta och lärorika!)

Anna Ternheim

Ikväll bär det av till konserthuset med Sofie för att se Anna Ternheim. Äntligen! Det känns som en evighet sedan vi bokade biljetterna. Vi kommer nog inte att bli besvikna!

Idag har jag haft min lediga dag. Gick upp 8.30 och åt frukost. Därefter satt jag till 11 och pluggade japanska. Har tenta i hiragana på måndag :S Det är ett av tre alfabet som jag måste lära mig. Kan de flesta av de 30 tecknen i hiragana nu. Men får bli mer plugg i helgen.

Blev precis klar med städningen nu, så skönt när allt är städat och sängen är renbäddad!

Min käre bror har sovit här i natt förresten. Hans lastbil gick sönder i Varberg så han fick skjuts av en kompis hit så han kunde vänta på att lastbilen skulle bli lagad. Idag hade han sånt flyt att han hittade skjuts tillbaka med. Det var trevligt att ha honom här en sväng!

Nu ska jag duscha, ska in och möta Sofie om en timma.

Parrrtey

I lördags var jag ute för andra gången (bara, men det kommer fler) i min nya hemstad. Vi började med förfest hos Terese, sedan åkte vi in till Vasastan där vi mötte upp Malins arbetskamrater. Slutligen gick vi till Lounge(s) där vi kom in gratis tack vare arbetskamraten (har glömt vad han hette). Strip-stången de hade var populär, haha. Blev en del poser där :P


 
Efteråt gick vi en sväng till BK där vi mest satt och löjlade oss och pratade engelska, vet inte varför? Var det Malin som började tro? Kul var det iaf :)

RSS 2.0