Orättvis värld

Usch såg detta klippet och fy vad hemskt det var. Känns orättvist när vi precis har varit och handlat mat för över 1000 kr och vissa människor inte ens får mat så de kan överleva.. Jag måste ta en funderare på om jag kanske ska skaffa ett fadderbarn eller på något sätt bidra med något. Men kommer det fram? Man får ju hoppas...




Traderafynd

Fick denna stylingkräm/ värmeskyddande tub från Schwartzkopf för endast 99 kr! Tycker jag var ett fynd.


image388

Serie-kväll

Har inte hunnit skriva så mycket det senaste, har haft fullt upp med att läsa kurslitteratur och skriva PM, bokslut och träning och lite annat. Men nu är iaf PM:et inlämnat och det är bara lite kvar på bokslutet. Men PM ska vi ju ha varje vecka så.. *suck* Ska börja läsa artiklar igen imorrn.

I helgen ska jag hem, ska gå på drill-fest! Det är en reunion kan man säga med gamla och nya drillflickor och orkester-medlemmar. Ska bli kul! Få se om jag hinner gå på Stinas examensmiddag också, vore kul det med.. GRATTIS gumman! 



På väg hem stannar jag till i Mariestad för att hälsa på Camilla och hennes nykläckta sötnos, ska bli så kul att ses igen! Blir en till bebis att se, min kusin har ju också fått nyss så de ska jag hälsa på samma dag.

Ikväll hade vi det iallfall mys med ostbricka och OC, välbehövligt! :)

                                        

Helgen so far

I fredags var det fest hos Joels kompis Danne. Det var trevligt. När vi gick vidare till en annan fest var det inte lika trevligt så Joel och jag gick hem vid 22.30 :P Stekte pannkakor och kollade på OC istället :D Lite galna kort:

           



Ikväll blev det bio med Yvonne och Elin. Vi såg We own the night. Den var ok tycker jag, väldigt spännande på sina ställen! Efter det åt vi thaimat på ett jättemysigt ställe, kändes som att man var utomlands :)

  

Trött

Idag har det varit en tuff dag. Har fixat med bokslutet från 10.30 tills 15.00 ungefär. Efter det var jag tvungen att göra lite mat. Sen åkte jag och handlade. Och nu har jag bakat saffransbullar och pillat lite till med bokslutet. Så nu börjar skolarbetet istället. Bara att sätta igång!

Roliga hamstrar

Haha skrattade så jag grät  - så sööt!

 


Till denna med :D



De var nog hungriga! Tur att alla fick äta till slut :)


Vill klaga lite :P

Kul att de ens nämner att det var en massa dans också på deras avslutning... Blir så trött på att vi aldrig får erkännande för vår dans... *suck*



Vi har en 5 poängskurs nu, alltså på 5 veckor. På den tiden ska vi göra 5 pm (1 varje vecka alltså), 2 av dem ska vi göra helt själva. Dessutom måste vi vara med på varje seminarium, är vi inte det får vi göra en extra uppgift. Till sist ska varje grupp hålla i en lektion var. Och allt detta på 5 veckor??!! Är skoltrött nu kan jag säga. 

Utekväll

Jaa, ännu en kväll ute då :P Vi hamnade i Gula Villan (en gul villa inne i stan som hyrs av studenter). Några där kände jag igen och andra har jag aldrig sett förut. Men kul var det iaf! Bland annat diggade vi till What is love på det där sättet man ska göra :D Ni fattar om ni kollar in videon, hehe.

        





Utställning

En tjej som heter Emilia Sahlberg ställer just nu ut sin konst på UNO här i Karlstad. De bilderna är jättecoola! Visar ett smakprov här. Vill ni se mer är det bara att gå in på UNO och kolla in resten. Men det håller bara på till den 31 januari så skynda skynda :)

image370

Tortillas

Igår åt Joel och jag Tortillas. Det är min favoritmaträtt tror jag bestämt! Ni måste bara prova detta!

Detta ska väl egentligen vara till fyra personer men när Joel och jag äter räcker det till oss två :P

Fyllning
Strimlad kyckling eller skinkschnitsel
strimlad lök och paprika

Sås
1 burk matyoghurt
1 burk creme fraiche
tacokrydda
vitlök
hackad gurka

- Stek grönsakerna. Ta de ur stekpannan och håll de varma.
- Stek köttet. Häll på lite tacokrydda. Blanda med grönsakerna.
- Blanda till såsen.

Ha fyllningen i mjuka tortillabröd. Häll på sås och vanlig tacosås.

image369

Tentafest

Efter att äntligen ha tentan avklarad så unnade vi oss en välbehövlig tentafest. Det var Henrik, Elin, Yvonne och jag. Vi spelade spel och hade jättetrevligt. Ett av spelen var Trodde du ja! som jag har berättat om förut. Henrik fick utmaningen att gurgla sig med olja (blä!), Yvonne att säga fula ord i 30 sekunder (den filmen tänker jag inte lägga ut :P) och Elin fick skrika ut genom fönstret att hon var störst, bäst och vackrast :D Den filmen ser ni nedan. Nu är den ju på sned, kom på det först efteråt att jag ju inte kan vinkla kameran när jag filmar, haha.

Det var tänkt att vi skulle till Ankan men det var stängt av någon anledning... Jag som inte har varit där nån gång - typiskt! Så det blev Arena men det var kul det med :)

Lite bilder:

           

           



Eskobar

Eskobar ska tydligen vara med i Melodifestivalen i år. De är så himla bra om ni har missat det!! :D Snart kommer en ny skiva också, längtar!

image358


Usch, är helt slut nu efter dansen. Fick träningsvärk från igår i ryggen, rumpan, halsen, nacken och sidomagmusklerna. Kul! Nej! Det blir väl säkert värre imorrn... :S Vi ska ju dansa på lärarnas avslutning i aulan på fredag. Vi dansar till Pink Floyd, (Eric Prydz mix) We don´t need no education. Den är grym att dansa till! Ska bli så kul. Vi ska ha korta veckade kjolar, knästrumpor, vita skjortor och slips. Riktig boarding-school look ;)

Nu måste jag ducha innan jag torkar helt :)

Lyx

Om en halvtimma ska jag sluta plugga för idag. Då blir det chokladaka och gossip girl i sängen :) Härligt härligt! Ibland måste man lyxa till det lite. Skönt också när man köper färdig smet, bara att hälla i vatten :)


image357


Camilla, nu börjar Gossip girl snart här i Sverige! Kul va?

Lika som bär 6

Visst är Brad Pitt lik en ung Robert Redford? Väldigt lik tycker jag!

image356

Helgen

Hinner inte uppdatera här så ofta dessa dagar, sitter i skolan hela dagarna med tentaplugg och på kvällarna finns det annat att göra. Så därför kör jag en resumé om vad jag har gjort i helgen.

I fredags tog jag det lugnt och kollade på en film, Spy Game. Bra film! Kommer ett inlägg om skådisarna snart...

I lördags satt vi i skolan till 16. Efter det hade Malin, Elin, Yvonne och jag vår spa-kväll som vi har pratat om länge.  Vi bastade och gjorde hårinpackning och ansiktsmasker från 17-19. Sedan tog vi med oss thai-mat hem. Det har öppnat en thairestaurang här i Kronoparken nämligen. Det var jättegott det vi provade iaf! Efter det spelade vi spel. Trodde du ja! blev det. Ett spel där man lär känna varandra lite mer. Elin fick en utmaning om att leka isprinsessa i 30 sekunder och jag fick sniffa vitpeppar. Det sved lite kan jag säga. Näsan rann efteråt med :P Malin fick äta ketchup och Oboy :)



Även idag har vi suttit i skolan. Trist då det inte blir något avbrott innan nästa vecka startar... Men men, är värt det om jag klarar tentan! 

Fynd

Förälskade mig i denna jacka när jag var hemma i jul. Hade inte tillräckligt med pengar för att köpa (ännu) en jacka. Men när jag såg att den fanns här i Karlstad så kunde jag inte låta bli. Var ju trots allt halva priset och sen får vi ju pengar ganska snart ändå. Mat har jag ju redan köpt. Haha se där vad många ursäkter! Jag skäms inte! :) Ville bara få er att förstå att det var ett bra köp, haha.

image354

Grattis Camilla och Urban!

Till lilla Noah! Lik sin pappa minsann :)




image353

Trött...

Idag har det varit en låååångt dag.

Vi sågs lite innan 8 för att kunna springa in i bibblan när de öppnade för att få ett drop-in-grupprum. Folk är helt galna när det gäller att komma först. Jag såg direkt att det inte var någon idé att skynda sig på den våning jag gick in på. Såg en tjej i stort sett springa mot rummet. Detta måste varit samma tjej som knuffade till (!!) Yvonne när hon skulle gå in genom dörren. Snälla folk! Så vi tog ett vanligt bord :)

Satt i skolan till 16. Efter det var det Studentiadenmöte. Sedan balansträning till 18.15. Det var lite darrigt. Dels på grund av min förkylning och att jag inte hade ätit riktigt innan. Sen var det ju ett tag sen jag tränade också, har väl lagt av mig :) Är ni också sådana att ni måste äta riktigt innan en träning för att orka? Jag är sån iaf... Sen måste man ju äta efter också för att man inte ska börja bränna muskler. Mycket att tänka på!

Nu ska jag vila mig lite. Måste hålla mig uppe tills 23.20. Ska kolla på en omtalad serie som börjar idag.

Hej!

Dagens middag

Idag blev det linssoppa. God och mättande!

4 portioner

1,5 dl linser
2 potatisar
1 bit selleri
1 gul lök
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 liter grönsaksbuljong
olja
persilja


- Skölj linserna.
- Pressa vitlöken och hacka den gula löken.
- Fräs lök, vitlök och linser i olja. Låt puttra i 5 minuter.
- Hacka selleri, morot och potatis grovt.
- Strimla purjolöken.
- Lägg allt i en gryta och häll över buljongen.
- Låt koka i 30 minuter.
- Krydda mot slutet av kokningen.

image352

Utrotningshotad fisk

Läste på SvD att kocken Melker Andersson har slutat att servera torsk på sin restaurang då den är utrotningshotat. Bra tycker jag att de gör vad de kan kockarna (i alla fall han). Inte kul om fisken förvinner för alltid. Och det som är så gott! En annan sort man bör undvika att köpa är tonfisk. Kolla in hela listan här om ni vill veta mer!

image351

Korrigering

Förlåt mamma, kanske inte var du nej som slarvade bort mina bilder :) Var det kanske Tomas? :)




Borde plugga nu men klockan är så mycket att mina ögon inte orkar så jag tar nog ett avsnitt Grey´s!

Hej svejs!

Söta smö bröd

Idag har jag bakat Foccacia. Mycket smaskigt! Sen blev de så söte med de små bröden :)

8 stycken:
25 g jäst
3 dl vatten
3 msk olivolja
1 tsk salt
7-9 dl vetemjöl


Fyllning:
soltorkade tomater
oliver
fetaost
rosmarin
olivolja
flingsalt

1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakdud ca 30 min.
2. Skär till tomaterna, oliverna och osten.
3. Sätt på ugnen på 250 grader.
4. Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den eventuellt med resten av mjölet. Dela degen i 8 bitar. Forma varje bit till en rund bulle. Platta eller kavla ut den till ca 10 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Låt dem jäsa i ca 15 minuter.
6. Tryck ner fyllningen i degen. Ringla över lite olivolja och häll på rosmarin och salt.
7. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

image350

Gamla modellbilder

Har fått mina gamla modellbilder som Jaime tog för några år sedan. Mamma har tappat bort bilderna på Wille (slarvigt mor ;)) och Jaime brände då ut dem, och några andra bilder, igen. Tänkte visa några smakprov på dem. Så kul att ha riktiga bilder. Så får ni chans att prova det så gör det! Kommer vara kul att titta tillbaka på sen när man är gammal och rynkig ;)

1. Här var vi vid industriområdet i Lidköping
2. Studio
3. Studio
4. Denna gillar jag på mig och
Magda!
5. Studio
6. Studio
7. Svärdet var tungt ska ni veta!
8. Vi hittade en gammal fabrik mitt ute i ingenstans där vi fotade en del, häftigt!
9. Samma här
10. Wille ♥
11. Denna blev fin på Wille och mig
12. Jaime jublade när jag fick till min s.k. "blick"
13. Studio

           

           

     

Fler bilder från Jaime finns på Teamfotos hemsida.

Spel-kväll

Kom hem från Jossie och Tobbe nyss. Fick gå hem då jag fick så ont i halsen. Vi har spelat spel och haft trevligt. Det blev Med andra ord, Yatzy och Neger och president. Gillar såna spel. Andra spel där man måste tänka strategiskt är inte min stil (såna som Joel gillar hehe).

Nu ska vi kolla lite OC. Då kan min hals vila!

Hej svejs!

Nyår

Lite sent kanske men måste ju redogöra för min nåpr ändå :)

Vi var hos Jonas föräldrar som bor ganska nära stan. Vi var 14 pers så det var inte många som hade plats hos sig men som tur var så löste det ju sig som sagt.

Vi hade beställt mat från Tempo. Blev trerätters för endast 119 kr var. Så smidigt med catering alltså! Särskilt när det är så billigt som det är.

Förrätt: Avokado med skagenröra
Huvudrätt: Fläskfilé med potatisgratäng
Efterätt: Tiramisu

Kvällen var trevlig men tyvärr hade jag ju blivit sjuk så jag kände att jag inte orkade med att gå fram till torget och stå där och frysa. Så Joel och jag åkte hem. Men vi hade det trevligt vi med så :) Vet ju vad som kommer att hända på torget så jag missade nog inte så mycket.

Lite bilder från kvällen:

              

              

    

Rödhårig - igen

Ja nu har jag färgat håret igen :) Blev ju för mörkt sist så denna gång blev det slingor först och sen röd färg på det. Så nu ser jag röd ut! Bild kommer senare.

Idag har jag bara slappat och pluggat lite. Är så himla förkyld fortfarande. Idag kände jag ingen smak - inte kul! Men bra för då äter man ju inte godis då man inte känner någon smak. Och vad är vitsen utan det?

Ska till Stina ikväll och kolla på Yrrol. Var så längesen jag såg den. Min slags humor! Den har ni väl sett?

Kommer bli bättring på bloggandet när jag återkommer till Karlstad i helgen.

Hat bra sen dess!

Året som gått

Tog denna från Nathalie, blir bra som summering av året!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Färgade håret rött :) Sökte seriösa jobb... jaa det var väl allt.. kul liv man har då :P

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Ger aldrig löften, så svåra att hålla. Men tränade extra mycket utan att ha lovat mig själv det så det var ju bra :)

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Min kusin Julia och hennes Erik fick tvillingar , Linnéa och Gustav, som ville ut redan i vecka 24(!), min kusin Petra och hennes Patrik fick Frans, Linn och Johan fich Nova.


4. Dog någon som stod dig nära?

Ja fast hon stod min mamma nära...


5. Vilka länder besökte du?

Grekland och Spanien.

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?

En stabil tillvaro med ett riktigt jobb och en lägenhet som är värd att piffa till då man ska bo där ett tag. Eller ett äventyr utomlands!


7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?

Då vi åkte till Kreta, vissa födelsedagar.

8. Vad var din största framgång 2007?
Att jag klarade H1 :D

9. Största misstaget?

Att bara tänkte på allt som är jobbigt.. Jag måste lära mig att tänka på det jag faktiskt har också och det jag har uppnått!

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Någon liten förkylning. Var stressad en period på ett sätt som jag aldrig har varit med om förut...


11. Bästa köpet?

Min höstjacka från Ellos.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Mat säkert :p Och kläder kanske :)

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Inget speciellt vad jag kan komma på nu.. Mina nära och kära gör mig glad :)


14. Vad gjorde dig mest arg i år?
Vår efterträdare i lgh på Frödingshöjd... tack vare henne fick vi punga ut med 500 spänn bara för att hon inte orkade torka av proppskåpet kort och gott.

15. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
Mååånga


16. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Varken eller... Kanske mer stressad och oroad isf.. Men även mycket glad :)

17. Vad önskar du att du gjort mer?

Engagerat mig mer i aktiviteter (hur jag nu skulle hunnit det) och kanske festat mer med alla kompisar (iof gillar jag ju tv-soffan mer :))


18. Vad önskar du att du gjort mindre?

Inget tror jag.. Kanske köpt mindre kläder :P


19. Hur tillbringar du julen?

Först hos mamma, sen hos min faster med pappa och på juldagen hos Joel.


20. Blev du kär i år?

Nej har ju min goding :)


21. Hur många one night stands?

Inga


22. Favoritprogram på TV?

Inget på tv förutom Desperate. Annars Lost, Grey´s, Heroes, Gossip girl mfl mfl


23. Bästa boken du läste i år?

Tusen små bitar av James Fray


24. Största musikaliska upptäckten?

Anthony and the Johnsons


25. Något du önskade dig och fick?

Smörgåsgrill, tidningsprenumeration, dunsockar, Intermezzoglas, presentkort

26. Något du önskade dig men inte fick?
Nope


27. Vilket blir ditt nyårslöfte inför 2008?
Har inte gett ngt. Men fortsätta träna då kanske :)

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?

Åt  middag hos mamma.


29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Njaee...

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?

Mycket klänningar, så skönt!


31. Vad fick dig att må bra?

Joel! Han är jämt så glad och tar lätt på allting- ja det var menat på ett bra sätt :) 

32. Vilken kändis var du mest sugen på?

Sugen? Haha, tycker ju "Seth" i OC är söt ;) 

33. Vem saknade du?

Familjen, mina vänner hemifrån och Wille!


34. De bästa nya människorna du träffade?

Per (sen var han nog den enda med) :)

Jaa, det var det det! Nu är det er tur!


Lika som bär 5

Såg Förtrollad i söndags med Magda. Så himla mysig och roligt film! En blandning av tecknat och riktig film. Se den! Iaf, hon som spelade huvudrollen, Amy Adams, påminner lite om Christina Applegate. Vad tycker ni?


image324


image325


Igår vad det ju nyår. Ska berätta mer när jag kan få med bilderna också, pappas dator hittar inte min kamera så jag får klura lite på det...

RSS 2.0