Mot hemstaden

Efter lite ändrade planer blir det att jag åker till Lidköping för en halloweenfest. Ska bli kul att träffa alla igen! Här får ni en sneakpeak på vad jag ska vara:


Ny frisyr

Kolla hur jag har klippt mig! Vågat va? ;)




*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Hihi ni gick väl inte på det? Så här håller jag på när jag är ensam hemma, provar kläder och smink och frisyrer :P Kul ju!

Orättvis värld

Ännu en hemskhet... Denna gång en Lidköpingsbo. Har bara träffat honom någon enstaka gång för en massa år sedan men känns ändå så vidrigt orättvist.. Han verkade vara omtyckt med massa vänner osv. Varför är det alltid "sådana" människor som det går illa för? Usch. RIP.

Vit jacka!

Äntligen hittade jag en fin vit jacka. Har letat ett tag efter en. Tänkte att det blir fint att ha i vinter, alla färger på halsdukar passar ju till med :)


Design och möbler

Om ni vill ha ett tips på snygga designmöbler så kolla in diligoDesign. Är en kompis till mig och hans kompis som har startat eget.

Lite musiktips


Ni får gärna dela med er ni med! Här är senaste tillskottet på min spotifylista:
















Poledansen!!

Nu är vi hemkomna från dansen. Shit vilken grej! Var verkligen jättekul! Vi lärde oss några olika tricks som vi i slutet fick sätta ihop hur vi ville. Var inte så svårt när man väl hade kommit igång. För er som ska testa, ha hotpants på er! Annars får man inget grepp om man ska knipa ihop stången mellan låren, man kan ju inte hålla sig uppe med armarna, det måste "klistras" fast med hjälp av huden. Och ha gärna högklackade skor, annars fastnar tårna i golvet när man snurrar :P

Vi fick lära oss denna när man knipen åt med knävecken:



Lite vanliga snurrar:



Den sista grejen när hon hasar ner med benet upp gjorde vi med:



Mm :)

Dock kostar en nybörjarkurs för 6 ggr 1400 spänn! Aaaa! Men det vore ju så kul att kunna så det kanske är värt det ändå.. Får väl äta nudlar i en vecka ;) Ska höra med Annette imorrn vad hon tycker.

Poledance!

Glömde säga vad Annette och jag ska testa på imorrn - poledance! :D Verkar svårt men vore grymt att kunna!


Partey

Igår hade vi födelsedagsfest för Joel. Det kom runt 9 pers så det blev precis lagom med folk runt vardsgsrumsbordet :) Vi lekte en lek där man fick var sin lapp i pannan med ett namn på en känd person. Sedan fick man ställa ja- och nejfrågor till resten av personerna. Man får bara en fråga, sedan går turen över till nästa person. Kul lek tycker jag :)


Jocke käkar blommor ;P

















Jossie och jag började dagen med att köra ett yogapass - skönt!! Efter det blev det lite slapp i sängen med en bok och lite serier. När vi blev hungriga gick vi till en pizzeria där de har stenugnsbakade pizzor. De hade trerätters för 149 kr så det slog vi till på. Lite vardgslyx! Nu i em har jag bakat broccolipaj och frallor. Joel och jag ska hugga in på dem snart. Ikväll ska vi se Love Actually med T&J och äta marängsviss - mumma!

Chokladfestival!

Igår var Jossie och jag på Göteborgs choklad- och delikatessfestival. För oss som älskar choklad vet det helt underbart! Man fick smaka på en hel del choklad. När det blev för sött fanns det även andra delikatesser att smaka på som tex rökt ost och jättegod korv. Jag köpte osten, korven, chokladkräm och salt choklad! Faktiskt jättegott!



Sjuka jävlar

Jag började gråta när jag läste detta... Vet inte varför jag läser sånt. Hur sjuk är man när man gör så här mot något annat levande? Se bara hur söt den var!! Bra start på dagen.. Inte.


Milano

Nu mina vänner ska jag berätta om vår långhelg i modets huvudstad!

Fredag:


Gick upp vid 4 i fredags (jobbigt men det var det värt), planet lyfte sedan kl 7. När vi hade installerat oss på hotellrummet så började vi med att ge oss ut på jakt efter lunch. Vi hamnade på en restaurang i närheten där vi beställde pizza såklart :) Goda och fräscha pizzor i Italien har vi kommit fram till. Efter det åkte vi och tittade på katedralen Il Duomo, både innifrån, utifrån och uppifrån! Man kunde betala 5 euro för att gå upp till toppen, ca 900 trappsteg. Det var så värt pengarna! Vilken utsikt och vilken häftig byggnad! Där uppe stannade vi ett tag, bara satt och njöt av utsikten. Låg även och solade även lite på taket.



Vi besökte även den kända gallerian Vittorio Emanuele II. Den var pampig, väldigt utsmyckad och med en stor glaskupol 47 meter över marken. Där inne fanns alla dyra och fina affärer som Prada, Gucci och Louise Vuitton. Det var dock inga butiker som vi gick in i, vet inte ens om man hade fått det eftersom man är en "vanlig" människa :P



Även teatern alla Scala kikade vi in. Kanske inget speciellt med den men nu har man sett den.



Vi testade att äta äkta italiensk glass, mums! Då kände man att Mölle i Halmstad har lyckats bra, smakade ungefär likadant. Den kvällen blev det middag på McDonalds.



Lördag:

Vi började dagen med ett besök vid slottet Castello Sforzesco. Fint och stort slott med en gigantisk borggård. Där stötte vi på vår första afrikanska armbandsförsäljare. Först fattade vi inte att det var en "sån" för han kom fram och pratade. Han frågade oss om vi var från Afrika - HA! Sedan undrade han om vi hade hört talas om nåt land i Afrika bla bla och ungefär där kom armbanden fram. Han ville att vi skulle ha ett - "it´s free!" Nej tack sa vi vänligt men bestämt. Jag stod med armarna i kors ska jag tillägga. Då lade han ett armband på min arm! Jag slog ju bort det så att det ramlade i marken. Sorry sa vi lite snällt. No I`M sorry sa han då och fortsatte pracka på oss. Då var det bara att gå. Efter det var vi inte lika trevliga mot dem, alla lade armbanden på mina armar! Fattar inte, kan de inte bara lägga ner undrar man. 



Vi gick en sväng i parken Parco Sempione som låg bakom slottet. En mysig liten park.

Nu var det fikadags. Vi åkte upp i alla rulltrapporna i varuhuset la Rinacente där även där en massa dyra butiker fanns. På toppen av varuhuset fanns ett café/bar/lounge med utsikt över Duomen där vi drack en latte i solskenet.



Vi tog metron till en annan del av stan där det skulle finnas en marknad. Tyvärr var den inget att ha.



På kvällen åt vi pasta på en mysig liten restaurang. Tog gnocchi, trodde nog att det var något annat för det var ju som pastadeg med sås, blev lite kletigt efter ett tag :P



Söndag:

Vi tänkte vara kulturella och gå och se den sista måltiden så vi gick till konstmuseet Pinacoteca di Brera. Dock märke vi att den inte fanns där, den fanns visst i en kyrka dit man var tvungen att boka tid för att se tavlan. En miss av oss att inte kolla upp. Vi åkte vidare till en stor park som låg nära naturhistoriska museet. Den parken var jättemysig! Där la vi oss på en parkbänk och vilade en stund. Man blir ju så trött av att semestra! :)



På väge hem fikade vi på ett fik nära centralstationen. God varm choklad med mycket grädde! Eller ska jag säga grädde med choklad kanske? :)



På kvällen var det då dags för fotbollen, syftet med resan.. Eller? :) San Siro-arenan var gigantisk! Såg ut som att ett stort UFO hade landat. Det var kul att vara där och se en match. Men det roligaste var nog att iakkta alla galna italienare som levde sig in i matchen. Ängnade större delev av tiden till att filma en kille som var helt tokig!

Kolla själva:




Vi gick faktiskt efter första halvlek, vi fattade ju inte vad som hände, vad de gjorde för fel när domaren gav dem gult kort osv. Dessutom blev det kallt att sitta där helt stilla. Vädret annars var fint där men inte så varmt. Kanske max 15-18 grader i solen. På kvällarna blev det kallt. Då hade jag halsduk och vantar. Det blev ett glas på en uteservering (det enda de hade nästan, alla restauranger var jättesmå inuti utan sittplatser men en massa platser utomhus under värmeelement) innan vi stupade i säng.



Måndag:

Vi gick mest och väntade på att få åka hem, vi hade sett det mesta. Så vi åkte och tittade på en botanisk trädgård som låg i samma byggnad som ett universitet. Sedan avslutade vi vår Milanovistelse med en fika på MCCafé, det ni! Jättegott fika och billigt! Borde finnas här.



Fler bilder ser ni på Joels sida.

På fredag...

.. kl 07.00 lyfter vi från Landvetter mot lite sydligare breddgrader. Temperaturen har idag varit 18 grader, som en svalare sommardag i Sverige. Ska man packa shorts och kjolar? Känns som att det kan bli kallt? Kanske bara för att man vant sig vid höstkylan nu.


Lugn helg

Denna helgen har varit lugn och skön. Vin, popcorn, tända ljus och gossip girl i fredags.



I lördags sprang Joel och jag på stan. Joel köpte kläder och skor, nödvändiga och tråkiga grejer för honom, roliga för mig :) Även jag själv köpte nädvändiga saker som underlagskräm, ögonbrynspenna, ansiktstvätt mm. Men skönt att ha det gjort. På kvällen bakade jag cupcakes och tog med till Malin och Therese. Vi hade tjejkväll med tjejfilm. Mysigt! Kul att träffas, blir tyvärr inte så ofta...

Idag åkte vi till Engelska möbelhuset där jag hittade en variant av min drömsäng. Denna variant var från Grange. Tyvärr kostade den 32 000 så det blir inget med det.. Får väl snart köpa en trist vanlig säng på IKEA :( Vi hade tänkt att åka till Majorna och gå runt där men varken Joel eller jag var sugna. Vi var nog lite höstdeprimerade just då. Så vi åkte hem, gick förbi Ica och köpte tillbehör till indisk mat som vi ska testa ikväll. Köpte även Naan-bröd som det bara är att värma i ugnen. Hoppas det är gott, älskar Naan-bröd!! Bröd har jag bakat med, blev solrosbröd i långpanna, himla smidigt och gott blev det med!

Filmtips

Joel och jag var på bio igår. Han hade fått biljetter från Mecenat, alltid trevligt med gratis bio :D Så vi såg Bröllopsfotografen med bland annat Björn Starrin, Tuva Novotny och Kjell Bergqvist. Alltså den var den roligaste filmen jag har sett på länge! Skrattade större delen av filmen. Gav en så härlig känsla. Handlar om Robin från en håla i Värmland som försöker satsa på en karriär inom foto, idén är att fota bröllop. Han hamnar i Stockholm där han nästlar sig in bland överklassen och träffar en tjej. Det blir minst sagt en kulturkrock mellan honom, hans familj och Stockholmarna. SE DEN! Vi har dikuterat den flera gånger, hur bra och rolig den var. Inte så ofta en film får en att känna så.

Trailer hittar ni här:




Champions of rock

I helgen gick mammas överraskning av stapeln. Vi bjöd henne på middag på Halta Lotta och sedan blev det Champions of rock i Lisebergshallen. Det var en hyllning till Queen med massa bra låtar, kände igen en hel del faktiskt.

Mamma och brorsan kom i redags eftermiddag och hämtade upp mig på jobbet. De fick sig en rundvandring och fick hälsa på mina kollegor. Sedan åkte vi hem, gick och handlade tacostillbehör, åt och sedan kollade vi in mig på tv ;) Såg mig allt flasha förbi några gånger. Kändes konstigt, som att det inte alls var jag.

På lördagen gick vi på stan och på kvällen kom då överraskningen, detta var för att fira hennes 50-årsdag (som var förra året, bättre sent n aldrig! :D). Hon verkade vara väldigt nöjd med helgen. Bra det, det var vi med!














Idag har vi varit på utflykt med Tobbe och Jossie. Denna gång blev det Lärjeholm där vi tittade på en laxtrappa och fotade oss när vi hoppade omkring i en glänta :D Läste detta vidriga på GP, där var ju i närheten av där vi var... Helt VIDRIGT SJUKT!

Nu ikväll har jag varit på bio med Martina och Annette, vi såg flickan som lekte med elden. Den var väldigt bra den med! Längtar till sista filmen!

Nu ska jag lägga mig och läsa, en ny arbetsvecka imorrn redan..

Lika som bär 11

Det var Joels som tipsade om denna, visst är de lika?? Hittade inga bättre bilder men ni ser kanske vad jag menar?



Clint Eastwood och Jason Lewis

RSS 2.0