24 år idag

Tack ska ni ha för alla grattis jag har fått!

Dagen har firats med kakor på jobbet, träning och nu sist lite tårta med familjen. Fick blommor, Liza Marklunds senaste bok, trosor, sockar, presentkort, pengar och ett linne. TACK!





Harrys

Igår var vi ute, Magda, Jenny, Stina, Madde och jag. När vi kom till Harrys vid tolv var det inget folk där - jättetrist! Men helt plötsligt var det en hel del folk där så det blev kul till slut :) Träffade Jaime där bland andra. Han har jag inte sett på ett tag. Efteråt, utanför, hörde jag att nån ropade mitt namn. Då var det Christian, en kille som var var ihop med i 8:an. Så vi har inte setts på nästan exakt 10 år! Var jättekul att prata lite. Vi gick en bit ihop för han skulle åt samma håll som jag. Jag lånade ut min jacka eftersom nån hade tagit hans tröja.



Sov till kl 13 idag ungefär. Inte bra :) Men nu är jag väl ändå utvilad iaf. Har hunnit tvätta två maskiner och plockat i ordning i köket. Tänkte dammsuga lite nu med. Sedan måste jag hadla lite ingeredienser för jag ska baka kakor tills imorrn, fyller ju år då så jag ska bjuda på kakor på jobbet. Tänk att jag blir 24! Snart 30.. ;P Nejdå.

Nej, nu ska jag hänga tvätt och dammsuga!

Baj!


Rix fm festival

I fredags efter jobbet gick jag direkt till Harrys för att äta med Stina och pappa. Stina och jag delade på en flaska vin så det var trevligt :)

Efter maten gick vi till torget för att lyssna på artisterna som var där. Vi såg Anders Johansson, Velvet, Sibel och Alcazar. Alcazar var bäst, Andreas kan det där med att dansa! :D Därefter blev det en sväng till Harrys. Vid elva gick jag hem med Joel. Vi kollade på arkiv X och somnade vid halv två. Det var jobbigt att gå upp dagen efter kan jag säga! Klockan nio var vi på handledarkurs. Jag ska ju vara handledare för Joel när han ska ta sitt körkort. Kul :)






Mammas ungspannkaka

VIsst ser den rolig ut? Som ett månlandskap eller liknande.

Ungspannkaka


Personlighetstest

Gjorde ett personlighetstest. Detta blev resultatet:



Här kan du göra testet själv.

Intervju!!

Fick reda på idag att jag fick komma på intervju på Swedbank i Partille för en tjänst som banksäljare. Hoppas, hoppas att den går bra. Vore perfekt att få jobb där... Inte långt ifrån stan heller!

Idag har jag varit på dansaerobic. Åh vad kul det var att få dansa lite igen! Var mycket discoinspirerat så ni kan ju tänka er hur trött jag var efteråt! Det brände i ansiktet och jag fick ont i magen så hårt tog jag i. Så det ska jag nog fortsätta med.

Nu ska jag sooova. Natti.

Andungarna i stadsparken

Måste bara visa lite söta bilder från en tur i stadsparken häromveckan. (Och lite roliga bilder på Wille. Kolla in nr 10- visst ser det ut som att han ska bita mig i baken? :D) Det har fötts en massa nya små andungar nu och de är ju gudomligt söta! Nära dem kommer man också.


Midsommar

Tänkte ge mig på en sen summering av min midsommar. Nämnde tidigare att våra planer gick i stöpet. Men dagen blev bra till slut ändå. På dan var vi på Läckö med Wille. Där hade vi lite picknick och gick runt och tittade på medeltidsmarknaden som de hade där. Efter det tog vi en sväng till Spiken där vi fikade lite till :) Köpte även rökt lax - mumma!!

 

På kvällen åkte vi till Joels syster där vi grillade. Miriam tyckte det var kul att Wille var med, hon skrek och hoppade runt hela tiden :)


Ingen blixt inatt hoppas jag

Blev ju väckt av åskan inatt. Har nog inte hört ett sånt brak förut!! Vaknade med hjärtklappning - inte kul! Tog ett tag innan pulsen lugnade ner sig. Huu..

Godnatt!


Dålig uppdatering

Det blir tyvärr så så fort jag inte är hemma. Sedan har jag inte fått bilderna från midsommar än från Joel. Men så fort jag får dem så ska här bloggas! Inte roligt utan bilder juh :)

Annars rullar allt på som vanligt. Jobbar, söker jobb, träffar kompisar och Joel. Tränade idag! Ska börja igen tänkte jag, även om det blir lite stressigt eftersom jag slutar 18.15 varje dag... Idag blev det iaf ett styrkepass och imorrn blir det dans-aerobic. Är en tjej på jobbet som håller i det. Gissa vad pappa, Lisbet och jag gjorde i söndags? Gick 1 mil i Råda! Jag var helt slut i kroppen efter det. Men skönt att jag klarade av det. Tog 1 1/2 timma.

Återkommer.

Chocolate chip cookies

Provade ett underbart gott recept i senaste Hem ljuva Hem-tidningen.

Ca 30 stycken, 190 grader i ungnen:

125 g smör
2 tsk vaniljsocker
2 dl farinsocker
1 ägg
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
250 g hackad mörk choklad


- Vispa ihop smör, farinsocker och vanlijsocker till en krämig konsistens. Blanda därefter i ägget.
- Vänd ner bakpulver, mjöl och choklad.
- Forma till bollar och grädda i ungen 10-15 minuter.


Ny förpackning

Här hemma har det kommit en ny förpackning för 1litersförpackningen grädde. Helt i plast. Konstig tycker jag men skön och smidig att hålla i. Är det inte bättre ut återvinningssynpunkt att ha förpackningarna i papp?


Sista arbetsdagen för veckan

Så skönt!! Jag är helt slut när jag kommer hem varje dag. Slutar ju jämt kl 18.15 förutom på måndagar då jag slutar 15. Inte kul då hela dagen försvinner. Men det är ju pengar om inte annat.

Joel och jag var och kollade på en skåpbil igår som vi ska ha till flytten. Så nu har vi nog hittat en bra. Ska ringa den nuvarande hyresgästen idag och kolla så att det funkar om vi flyttar in den 26 juli.

Det ringde en kille från Poolia igår. Vi ska ha telefonintervju på min födelsedag efter jobbet :) Nervöst, jag gillar bäst att träffas face to face.

Våra planer gick i stöpet på midsommar så nu vet vi inte riktigt vad vi ska göra... Är hundvakt så vad som helst kan vi inte göra. Vad ska ni göra?

Ok, dax att förbereda mig inför jobbet...

Hej svejs!

Sandra har köpt en ullboll :)

En bekant till mig har köpt hund. En gudomligt söt sådan med :)



Recap examensfesten

Måste ju berätta lite och visa lite bilder från examensfesten i lördags. Blir inte att jag bloggar så mycket när jag inte är hemma har jag märkt :) De flesta i släkten kom iallafall plus några ur Joels familj. Var jättekul verkligen att träffa alla igen! Händer tyvärr inte så ofta... Vi åt italiensk buffé med en syrlig cheescake till efterrätt. Ska nog lägga ut receptet! Fick fina presenter också.




Detta fick jag i present:


Examensfest ikväll

Om några timmar kommer hela (nästan) tjocka släkten för att fira min examen. Det ska bjudas på italiensk buffé och en syrlig cheescake till efterrätt. Mumma! Senare ska jag till Stina som har födelsedagsfest och sedan går vi ut.

Hoppas vädret blir bra så vi slipper bära in allt som vi har ställt iordning ute....

Baj baj.

Jag är Charlotte

Gjorde ett test på the Voice där man kan se vilken man är i SATC-gänget. Inte överraskande blev jag Charlotte:

Charlotte York är en konsthandlare, och arbetar under seriens första del på ett galleri på Manhattan. Hon har växt upp i en finare familj i Connecticut, och studerat vid Smith College. Charlotte är den mest konservativa och traditionsbundna av de fyra kvinnorna, och är i högre utsträckning intresserad av kärlek än lust. Hon söker hela tiden efter den rätte, och har ofta helt andra åsikter och ideal än de andra, mer sexuellt frigjorda, kvinnorna i serien. Detta blir speciellt tydligt i kontrast med Samantha. "If you had a patient who had a very very slim chance of living, would that be good news? Would you tell the family, "Buck up, he's got a shot in hell?" - Charlotte

Här kan ni göra testet.

Middag med tjejerna

Igår var jag ute och åt på Delicious med Stina, Hanna, Bettan och Madde. Vi åt smårätter och chokladtryffel till efterrätt. Underbar mat alltså!! Och tydligen starkt vin :P

       

Shopping igen :D

Nu har jag handlat - igen :P

Vad ute på lunchen och köpte dessa plagg:

 

Sedan kom ett paket från HM idag med detta, det mesta reavaror:

     

OBS - bikiniöverdelen är felvänd av mig :P Hehe. 

I Lidköping för sommaren

Igår jobbade jag min första dag på Swedbank. Hela första veckan kommer att bestå av utbildning så det var det som stod på schemat även igår. Vi fick passerkort, datakort och gick igenom olika datasystem och fick en rundtur med bransäkerhetsgenomgång. Ska bli kul att jobba där i sommar!

Efter jobbet gick jag ut och gick med Wille, Emma och Nova. Vi gick runt där vi bodde och lekte när vi var små. Nostalgi.



Vårt gamla hus



Utsikt från köket, här lekte vi på dagarna



Dagiset, eller var det fritids?

Sedan gick vi förbi "stora lekplatsen" som den kallades :) Passade på att ta mig en tur i linbanan :D






Efter vår promenad satt vi och hängde lite i trädgården hos Emmas föräldrar
.



Hann med att åka och hälsa på Joels syster och hennes man som har fått en liten Danielle. Hon var sööööt :)








Allra sista grillningen

Igår grillade Per, Anna, Henrik och jag på Herrhagen utanför Per. Var trevligt att ses en sista gång (iaf än på ett tag). Runt 23 gick vi in till Koriander där vi satt och pratade och dansade tills det stängde. Vi såg en rödhårig kille som var jättelik Robert i boxer-reklamen, han som inte finns. Se nedan, visst är han lik? Tyvärr såg vi inte Henrik det sista så jag kunde inte säga hejdå. Men jag vet ju att vi kommer att ses igen! Cyklade hem när det började ljusna. Var skönt att cykla hem, att slippa trängas på bussen i värmen.



Dans - en härlig tid

Ännu en sak jag kommer att sakna med mitt liv här i Karlstad - dansen. Har lärt mig så mycket och lärt känna så många härliga personer som jag inte kan tänka mig att aldrig prata med igen. Detta hände nog antagligen tack vare Branka som välkomnade mig in i Studentkompaniet.

Börjar med att visa en bild med det senaste dansgänget från nationaldagen. Sedan kommer lite andra bilder.




Sista grillningen/festen i Karlstad

Nu har vi dansat det sista och sagt hejdå till varann. För mig blir det för evigt :( Nejdå, kommer nog komma tillbaka och hälsa på alla. Och alla ni får komma till Gbg sen :)

Ikväll ska jag grilla och festa med Per, Anna och Henrik. En sista gång. Huu.... :( Blir nästan gråtfärdig juh.... Nej nu ska jag fixa i ordning mig och sen cykla bort till Herrhagen, orkar inte sitta på de där bastubussarna!

Invigning av Sandgrund

Idag hade vi uppvisning 1 av 2 på Sandgrund. Det är invigning av den nya parken med brygga idag och imorrn. Det var folk överallt idag, vi fick hela tiden snällt be dem flytta på sig så vi kunde få plats att dansa :) Dansen gick bra och vi fick många applåder, särskilt från de äldre :) Nu får gärna komma o kolla imorrn. Vore kul om nån man känner kommer och tittar :) Det är kl 14.30. Efteråt fick vi en fin liten solros som tack.


Pacman

Visst är denna korvbit som jag åt förut lite lik pacman? :)


Årets första dopp

Elin och jag cyklade ner till Kroppkärrsbadet idag för att sola och förhoppningsvis våga bada. Det gjorde vi! Det var jätteskönt efter en stund! Att vi inte har gjort det tidigare, vad helt underbart härligt.



Riktigt så här härligt såg det inte ut men inte långt ifrån ;)

Sista tv-kvällen med gänget

Igår var den sista gången som vi alla sågs för att kolla på Desperate ihop *snyft*. Det har varit så roliga kvällar, tisdagar. Sedan blir det Malin, Terese, Emma och jag som får kolla i Gbg.


Eldkonst

Fick en länk av Agnes till Eldkonst som jag var med på i december förra året. Var kul att se hur allt såg ut, jättecoolt verkligen!

Kolla in det här.

Sista festen med gänget

Har ju glömt att berätta om vår sista fest ihop allihopa. Malin hade lite födelsedagsfest  utanför här med grillning och tårtor som var underbart goda! Hon hade gjort en cheesecake och en chokladkaka med pistagenötter och maräger på. Mumma! Vi satt ute ändå tills vi åkte in till Blue Moon, så varmt var det! Myggorna gillade det iaf så bitna som vi blev! Huu... En stund innan vi skulle åka började det brinna i en container. Fick reda på att det hade brunnit i flera containrar den natten. Antingen var det engångsgrillar som började brinna eller så var det nån som tyckte det var kul att sätta eld på soporna...



Kommer sakna er alla sen när jag inte bor här längre! Men vi ska allt se till att träffas ändå!

Slut på Lost

För denna säsong... Det sista var ett dubbelavsnitt där det hände en del och en massa nya frågor dök upp i tankarna. Så nu ska man behöva vänta tills januari, eller om det var februari, på nästa säsong. Seeeegt. Bra är det iallafall.


RSS 2.0