Piff och Puff

De är tydligen "Chipmunks" och inte ekorrar som jag trodde. Chipmunk

 


Ekorre

Ser ni skillnaden?


Inbrott mitt i natten

Igår kväll gick jag och la mig vid 23 som vanligt. 02.50 vaknade jag av ett ljud. Tog ett tag att förstå att det kom från ringklockan på dörren. Gick ner och öppnade och då var det pappa som kom in med en ung kille i 20-årsåldern. Han hade tydligen försökt bryta sig in i husvagnen som står utanför på gatan. Gick och la mig men pappa berättade i morse vad som hade hänt.


Pappa hade inte kunnat sova utan låg i sängen. Han hörde röster utanför och trodde att det var Niklas som kom hem. När det inte kom in någon gick han och kollade i fönstret. Han såg inget men hörde några konstiga ljud. Han tog på sig min jacka och gick barfota ut och kollade. Då såg han att det satt 3-4 personer som försökte ta sig in i husvagnen. Han blev förbannad och började jaga efter killarna som stack så fort de fick syn på pappa. Han hade sprungit efter en kille över gräsmattan, hoppat över en häck och sprungit på asfalten i hög fart barfota (tyvärr sprang han över en sten och fick en blodblåsa). Som tur var snubblade killen omkull så pappa fick tag i honom. Han "släpade" med honom hem för att försöka få honom att erkänna. Men killen drog en historia om att han bodde på campingen och hade sett några killar greja med husvagnen. Pappa trodde honom inte och ringde polisen som kom dit. Sen kom pappa på att Niklas sa att han hade varit på campingen den kvällen och frågade om han kände till någon kille som hette Robin som hade varit på campingen den kvällen. Tydligen så visste Niklas precis vilka allihopa var, han hade sett dem på campingen. Han blev fly förbannad och åkte med till polisstationen. Där satt denna Robin (som fortfarande inte hade erkänt) och Niklas gapade åt honom att han visste vem han var och att han hade gjort bort sig. Detta gjorde sitt för efter en minut erkände han. Tydligen visste han vem Niklas var och hade respekt för honom...


Tänk vilken tur att killen snubblade så pappa kunde få tag i honom. Och vilken tur att Niklas visste vilka de var. Annars hade de kanske kommit undan utan att få sitt straff. Dagens ungdomar alltså, tycker de har blivit värre. Men säkerligen inte. Ja, vilken natt. Är trött nu :)


Helt sjukt... familjelivet i USA

Läser en reseblogg när jag inte har något att göra på jobbet. Den handlar om en familj som har flyttat till USA för att pappan i familjen ska jobba där i två år. Mamman i familjen skrev ett inlägg om hur föräldrarlivet är i USA. Jag säger bara en sak - vi har det bra i Sverige!

Läs här (har kopierat rakt av):

I går när vi var borta satt vi och diskuterade skillnader mellan sverige-Usa. Jag inser att det är tufft att vara föräldrar här. Paret vi var oss bodde förut i Stamford men när dottern skulle börja kindergarten(lekis) hade de att välja på att betala privatskola(ca 20.000 dollar= 130.000 SVENSKA KRONOR/PER ÅR) eftersom public school inte är så bra i Stamford eller att flytta till ett bättre område med dyrare hus(mycket dyrare).

De bestämde sig för att flytta till Ridgefield. Mannen har två jobb för att de ska gå i hop. Han åker 6.30 am och kommer hem ca 11.00 pm på kvällarna, han ser inte sina flickor under veckorna.

Mamman är hemma för att ena flickan går halva dagen på kindergarten. Nästa år ska hon börja jobba men måste då hitta ett jobb så hon kan lämna barnen 08.30 vid skolbussen och hämta dem 4.00pm vid bussen. Hon måste kunna ta ledigt när det är snowday eller barnen är sjuka(man får ingen Vård av barn här inte) och även somrarna. Annars behöver hon för och efter skol omsorg och det är jättedyrt. Att ha barnen på dagis en 40 timmars arbetsvecka kostar ca$ 250 veckan dvs 1650 SEK dvs ca 6500kr/månaden. För att ha råd att barnomsorg så är det nästan ett krav att både mamma och pappa arbetar i the big city NY vilket i sig innebär att de knappt hinner se barnen.

När sedan barnen ska till College kostar det ca $25000/år och barn dvs 162500 SEk/år och barn i ca 3-4 år. Det gäller att spara pengar och jobba och slita hela tiden, jag beundrar föräldrarna här hur de orkar, men de vet inte hur BRA vi har det i Sverige, visst vi betalar lite mer i skatt inte speciellt mycket men då får vi mycket för det!

Thomas och jag började räkna på College avgifter för våra barn 4barn*25.000*4 år=400.000*6.50=2,6 miljioner (oj vad mycket pengar )

Tänk vad bra vi har det , vi behöver inte lämna våra barn på dagis vid 6 veckors ålder som kvinnan är tvungen till om hon inte vill förlora sitt jobb.

Trevliga kunder

Idag var det två kvinnor som tyckte att min blus var söt. Tänk att man kan bli glad för så lite :)


Detta kanske vore nåt...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/7532248.stm

Rösta på Joel!

Nu är Joel med i en fototävling igen, denna gång arrangeras tävligen av Rörstrand och finns på Lidköpingsnytt, en sida för oss Lidköpingsbor :) Temat på tävlingen är bredast, högst och snyggast. Fri tolkning alltså :) Se bidragen här. Joels bidrag är nummer 34, 35 och 36.

Man får lägga tre röster per person.

Gör så här för att rösta:

- Skapa ett nytt mail till följande mailadress: desk@lidkopingsnytt.nu

- I ämnesraden skriver du enbart följande (där X motsvarar den bild du vill rösta på):

- XX. Jag röstar på bild nr XX.

-  Exempel: 34. Jag röstar på bild nr 34.

Bara det ska stå i ämnesraden, sen behöver du inte skriva något i själva mailet. Skapa ett nytt sådant mail per bild, 34, 35, 36 och maila in dem till Lidköpingsnytt .

Finalistbilderna kommer sedan ställas ut på Rörstrands Center under Porslinsfestivalen den 14-17:e augusti.


Vore snällt om så många som möjligt gjorde detta, Joel förtjänar att uppmärksammas! :)


Hund med narkolepsi

Inte så vanligt kanske.. Jobbigt för honom! Men roligt ser det ut :)

http://www.youtube.com/watch?v=-zVCYdrw-1o&feature=related

Det blev en dag på stranden...

Så underbart! Mamma och jag spenderade dagen på Svalnäs. Där har jag inte varit på åratal känns det som. Enda nackdelen var alla getingar! Fick såklart ett stick, aj! Dessutom fick jag ett parasoll på mig, två gånger! Badade gjorde jag 4 gånger. Älskar strandlivet! Hoppas det blir fint väder på Gotland med. Brukar det inte alltid vara fint där?

Lååång dag

Ja igår åkte vi hemifrån kl 07.00. Släpen hade vi hämtat kvällen innan. Lite efter 9 var vi framme i Karlstad. Jag var nära att börja gråta när vi körde upp mot, och förbi skolan. Tänk vad mycket kul som jag har upplevt i Karlstad. Lärt mig en massa och framförallt lärt känna så mycket folk! It´s the end of en era. Antagligen den bästa tiden i mitt liv.

Efter en liten fika satte vi igång och lastade. Mamma och jag tog tag i städningen. När allt var lastat hjälpte alla andra till. Klockan 13.30 åkte vi därifrån. Så det gick ganska snabbt ändå att packa och städa allt. Vid sextiden var vi nere i Gbg och vår härliga lägenhet. Den känns bara bättre och bättre för varje gång :) Som tur var fanns det hiss i vilken vi fraktade upp en massa smågrejer och lådor. Kl 20.00 var vi färdiga och åkte hem till Lidköping igen. På vägen stannade vi och åt korv hos "Bögen", den där kiosken vid Alingsås. Har aldrig varit så hungrig och så sugen på mat! Ungefär kl 23 var vi hemma igen. 16 timmar tog allt. Puh! Körde med släp för första gången också. Det gick faktiskt väldigt bra. Var bara att ta ut svängarna lite mer och bromsa tidigare.

Prismärkning på Arla

Så här kul hade vi på Arla. Tänk att jag stod ut ett år där! Men det var tack vare att vi hade så kul ihop allihopa. Träffade ju Joel där med ♥ Denna lilla snutt som ni ser var kanske ett försök till en dokumentär eller bara lite skôj :) Lyssna på Joel vad han tjatar ;)


Jag i duschenMohahaha

Flytt imorrn

Imorgon bär det av till Karlstad för att packa in alla våra saker i släpen. Samtidigt  som Joel, pappa och Joels pappa lastar ska mamma och jag städa lägenheten. Därefter åker vi ner till Göteborg för att lasta in allt. Och sedan hem igen.. Huuu vilke dag det kommer bli!! Vill inte.. fast det ska ändå bli skönt att få det gjort. Kl 07.00 åker vi imorrn och kommer antagligen hem hit igen på kvällen, kanske till och med natten!

Vad det suger att jobba kväll varenda dag när det är så här fint väder.. Synd om mig :P

Godisdag på jobbet

Varje månad här på banken är det en person som ska fixa något roligt för oss anställda. Förra m¨naden till exempel så fixade Adam glassfrossa med en massa glass och tillbehör. Nu är det Per-Arnes tur och han har fixat godissk¨lar till alla avdelningar. Så vår skål står i arkivet och lockar :) Det är sånt här som gör vardagen lite roligare!


Helgen som var

Har väntat med att skriva vad jag gjorde i helgen eftersom det inte går att ladda upp filmer på youtube men nu skriver jag ändå. (Laddar upp filmen när det fungerar.)

I fredags var jag hundvakt åt Wille och hans kompis Kajsa. Kajsas matte hade 50-årskalas som mamma och Tomas var på. Joel och jag beställde hem asiatisk mat och kollade på arkiv x medans hundarna låg och sov bredvid oss :) Ska lägga upp lite bilder på dem när jag får dem från Joel.

I lördags skulle vi ha festat med det gamla gänget men de skulle festa i Trollhättan på fallens dagar så det blev inget. Så mamma, Tomas, Joel och jag och hundarna åkte till Trollhättan för att se vattenutsläppet. Det var häftigt att se! Ska visa med en film som sagt. På hemvägen åkte vi förbi Vänersborg för att äta, jättegod mat! Därefter fortsatte vi hemåt med lite stopp på vägen. Joel tog en massa fina bilder (några finns på hans hemsida)


.I söndags var det meningen att Joel och jag skulle plocka blåbär för att kunna göra en blåbärspaj. Vi åkte till Kinnekulle. Men vi hittade bara fyra små bär så vi åkte till Joels mormor istället och fikade :) Där fick vi plocka med oss krusbär så det blev krusbärspaj istället. Mumma! Mamma berättade sedan att det finns massa blåbär i Majåker. Så jag får väl gå dit istället :)

Rutiner

Jag cyklar samma väg till jobbet varje dag, vid samma tid. Varje gång har jag mött en kvinna med en hund. I början blev det att vi log lite mot varandra men det senaste har vi börjat heja på varandra. Lite roligt att vi har fått in en rutin :)


Idag slutar jag 15 - skönt! Sedan blir det att träffa Caroline.


Nu - lunch!


Ljuva bilder

Måste bara skryta lite om Joels fotografering. Han har verkligen talang för detta! Är så stolt över dig älskling! ♥

Kolla in bilderna här.

Kisses

Denna låt är mysig tycker jag. Är skriven och framförd av en tjej från Sverige. Lite coolt att den är med i SATC-filmen :) Visst låter den lite fransk med dragspelen?Bliss - Kissing


Pensionsdag på banken

Idag är det pensionsutbetalning och det märks väl på banken. Ett tjugotal pensionärer står och trycker utanför dörrarna för att komma först i kassakön. Maria såg att en person till och med föste bort en annan som försökte tränga sig före. Herregud :) När dörrarna öppnas ser man en ström av människor i beiga kläder och vitt hår. Då vet man att pensionen har kommit :)


Seeeeg dag

Usch, idag har jag inte haft mycket att göra på jobbet alltså. Har väl haft cirka 7 ärenden på hela dagen (!). Så himla tråkigt att bara sitta av tiden från 9 till 18. Läste alla nyheter som fanns på DI, SVD och Aftonbladet. Raderade och sorterade alla mina 600 mejl till bara 18 st kvar i inkorgen. Städade och plockade i ordning lite överallt också. Men trots det så gick tiden jättelångsamt.... Bara en dag kvar på denna veckan iaf.

Imorgon kväll/natt ska jag vara hundvakt åt Wille och hans kompis Kajsa. Kajsas matte fyller 50 och ska ha fest som mamma och Tomas ska på. Men det blir mysigt att ha dem :)

På lördag blir det förhoppningsvis fest med det gamla gänget. Var längesen!!

Nästa helg flyttar vi! Yiihoo vad kul! Och jobbigt....

Det var lite uppdatering.

Nu ska jag kolla på men in trees och arkiv x tills jag somnar. (Om jag inte gör det mitt i ett avsnitt som jag gjorde häromdan. Mamma försökte säga godnatt i dörröppningen och när jag inte svarade så gick hon närmare och viftade framför mig för hon trodde att jag bara inte hörde. Men jag sov visst :) Så hon hade tydligen stått och gapskrattat åt mig :P Ja jag var trött :))


Mamma mia!

Den filmen var vi på igår mamma och jag. Den var kanske lite för käck för min smak. Mamman i filmen betedde sig som hon var 17 så som hon hoppade och skuttade runt. Men musiken var jättebra! Får nästan köpa mig någon skiva med ABBA, finns en hel del bra låtar. Kul också att alla skådespelare sjöng själva.


Opera på Läckö

Jag fick två biljetter av banken till operan om Magnus Gabriels liv på Löckö. Det var kunder som hade fått förhinder så man fick anmäla sitt intresse om biljetterna. Tyckte det kunde vara kul att vara lite kulturell och prova på att se en opera :) Så Joel och jag åkte ut till Läckö. Vi fick platser på första raden, så nära att man fick skådespelarnas spott på sig och även lite tinnitus så högt som de ylade :)

Den var säkert jättebra men opera är inte min grej så jag kan inte uttala mig. Gillar inte när de bara sjunger på utan någon speciell melodi... Men nu har jag provat det!
Jag fick jobbet!

Så nu ska jag bli ekonomiassistent :) Den 1 september börjar jag. Ska bli så kul. De kändes verkligen rätt på det stället. Mina önskningar har nu gått i uppfyllelse; har en fin lägenhet nära centrum i Göteborg och ett jobb mitt i Femmanhuset. Hoppas bara det ordnar sig för Joel!


Wille 8 år

Igår den 12 juli fyllde Wille 8 år. Mamma och jag köpte ett märgben, "lösgodis" och en ny pip till honom. Det gillade han :) Men det bästa tycker han är att öppna paket som ni ser här :)
Sex and the city-kväll

Igår firade (bättre sent än aldrig) jag min examen och min födelsedag med kompisarna. Vi åkte till Skövde för att först äta och därefter se Sex and the cityfilmen. Däremellan hann vi med en Cosmopolitan på en bar. Fick jättefina presenter av alla. TACK ska ni ha!!

Filmen var SÅ BRA!!! Hade jättehöga förväntningar som verkligen gick i uppfyllelse. Jag skrattade så jag grät, jag grät och jag skrattade. Allt var så snyggt; kläderna, håren och inredningen. Man får mycket inspiration.


Earthgubbs

Så bordde de heta på engelska ;)

Mamma och jag var på självplock fi Råda förut. Fick en massa röda fina jordgubbar. Så gott så!


Smitare

Mamma och jag var och plockade jordgubbar förut då vi såg en himla massa polisbilar. Vi tror att detta kan vara orsaken...

Gbg imorrn igen

Nu är det dags för intervju på Aegis Media som ligger i Nordstan. En tjänst som ekonomiassistent som börjar 1 september. Företaget ska intervjua 2-3 personer inklusive mig, så jag har ju lite större chans på detta jobb. De ville ha en "grön" ekonom och det är ju jag :) Så argumentet med för lite erfarenhet kan de inte dra till med nu iaf. Och SÅ mycket kan jag inte så det kan de heller inte säga något om :)

Skriver mer imorrn.

Godnatt!

Uppdatering

Inget nytt om kaninen. Undrar fortfarande vad det blev av den.. Hoppas de hittade den.

Jobb till 18 idag med då.. Usch..... Hela dan försvinner verkligen... Men men, så är det.

Bilder (igen) på lgh


Harrys med jobbet förra torsdagen


Kaninjakt på morgonen

Var ute på min morgonpromenad när jag såg vad jag trodde var en hare som skuttade omkring. När jag kom närmare såg jag att det var en kanin! Det kändes inte rätt att den var ute och sprang sådär. Kan ju springa ut till vägen och bli påkörd. Så jag försökte fånga in den vilken var omöjligt. Gick och knackade på hos de som hade en kaninbur i trädgården. Ingen öppnade. Såg sedan att buren var uppklippt... Vet inte om det skulle va så eller ej. Tänkte faktiskt åka förbi igen på väg till jobbet ifall de öppnar då. Kan ju inte låta den där söta kaninen försvinna. Får bli en längre morgonpromenad imorrn :)


Wille har upptäckt tutan


Och folk säger att Brittan inte kan sjunga...Hon kunde det när hon var liten iallafall...

Gbg idag

Idag har Joel, mamma, Tomas och jag varit i Gbg och kollat på vår blivande lägenhet. Den såg jättefin ut!! En rejäl balkong med utgång från sovrummet som man ser ullevi ifrån, 15 min promenadväg till stan, Friskis & Svettis runt hörnet, systemet och apoteket och restauranger i närheten. Bara vi får måla om lite så kommer det bli kanon! Längtar så tills vi bor där. Ska lägga ut lite bilder sen tänkte jag.

Vi var inne i stan och åt, sedan körde vi till et köpcentra. Där gick vi lite i affärer, åt glass och bevittnade något som skulle kunna klassas en liten grad av barnmisshandel... Hemskt...

Nu kom Joel så vi ska kolla på film!

RSS 2.0