Arn

Vi började kvällen med pizza på Wallinders. Tog en tex-mex pizza - mycket god! Men mastig...

         
Ursäkta den otroligt muppiga bilden på mig (iof ser jag väl ut så men ändå :P)

Sen var det Arn. Den var över förväntan bra tycker jag! Vet inte varför men den var bara härlig på något sätt. Sen kanske man ju igen sig oxå ;) Tyvärr hann jag inte se Johan, min kusins kille, som var statist i något slag.

image323

Plugg hela dagen..

Har gått upp 06.20 för att följa med mamma till hennes jobb där jag får ett eget rum alldeles för mig själv att plugga i (och se vad som händer haha). Nej men det har gått bra hittills. Har gjort 2 1/2 tenta. Och än ska vi inte hem.

Ikväll blir det bio med Joel, Stina och Jonas. Ska se Arn. Har inte läst böckerna med vill ändå se denna omtalade film ifrån mina hemtrakter.

Nu måste jag fortsätta.

Baaaj

Rea

Mamma och jag var framme kl 10 för att slippa allt folk i och med rean. Men när vi kom till vårt första stopp, Gina, så var det ju redan knökat med folk! Puh! Köpte en brun fin klänning och ett vitt linne. Fick ju presentkort i julklapp så jag behövde inte betala något själv :)

På Vero Moda hittade jag en mörkblå, kort jacka för halva priset, endast 250 kr alltså! Skitbra! :D

Köpte även en kalender för 2008 för att ha reda på saker och ting.

Nu - lufisk!

Hej!


Juldagen

Var först hos Joel där de firade julafton. Åt julmat igen och gott fika. Hann tyvärr inte stanna till julklappsutdelningen då jag skulle iväg på  fest. Så Joel och jag tog en egen utdelning lite snabbt :)

På kvällen var det fest hos Sofies mamma i stan. Hela gänget var samlat, jättekul! Vid 21.30 gick vi till Harrys. Var trevligt att träffa lite gammalt folk. Träffade bla Erik, Per, Hampus, Jessica, Sabina och Tony. Nöjd nu Tony när jag uppdaterar? ;) 00.30 tröttnade Carro och jag så vi gick hem. Men kul var det!

                   

              

Julafton

Ja jag är lite sent ute kanske :) Men jag sitter inte vid datorn när jag är hemma i Lidköping. Men ska berätta lite om min julafton iaf.

Började med att äta mat hos mamma på dagen. Sen kom Marcus och Elin och då hade vi julklappsutdelning. Men först traditionen som vi har börjat med - skattjakt! :D Vi får en lapp där det står vart vi ska gå och där får vi en ny lapp osv. När vi var klara var vi tvungna att sjunga en julsång innan vi fick belöningen som var pengar och två trisslotter. Vann 25 kr *2 så jag tog två nya lotter. Vann 25*2 igen :P Av dem vann jag 75 kr. Men ska nog ta 3 nya lotter. 75 kr är ju inga pengar direkt så det är bättre att chansa på att kanske vinna mer :)

På kvällen åkte Niklas, Joel och jag till min faster där även pappa var. Var kul att träffa alla! Vi åt och delade ut julklappar. Sen blev det att vi kollade på Hälsoresan på tv, lite smårolig!

Ett urdrag av vad jag fick:
- dunsockar
- samlarglas
- doftljus
- smörgåsgrill
- parfym
- prenumeration på en heminredningstidning
- tröja
- vattenkokare
mm

              


Julafton!

image305

Detta gör mig varm i hjärtat

Så här kan våran goding ligga ibland :) Tomas stoppade ner honom och han somnade faktiskt så!

image304


Idag blir det fika med tjejgänget. Vi brukar alltid träffas och fika när alla kommit hem för julen. Mysigt!

Efter det ska jag hjälpa pappa att pynta granen.

Ikväll sen blir det uppesittarkväll med bingolotto och kanske lite rimstuga. Blev lite sugen på det.

GOD JUL på er alla!






















 

So 80´s

Hehe, hittade detta gamla påslakanet när jag skulle renbädda. Påminner mig så om när jag var liten då vi använde detta. Känna tryggt på något sätt bara för det :) Såna 80-tals färger! :P


Postorder

Ja jag kunde inte hålla mig längre, har kolla på detta ett tag nu. Kom på posten idag:

         


Tog blusen i grått istället. Men den såg inte så grå ut som på bilden, mest prickig.. Men gillade den iaf :) Känns inte att man har den på sig, så skönt material! Och bra passform. Här får ni se toppen och västen ihop:

image300

Imorrn blir det hemfärd. Fick åka med Emelie och hennes kille. Skönt att slippa kånka allt på bussen!


Jullov!

Idag har varit en lugn dag. Var redig och gick upp 7.10 för att kolla på julkalendern (ja den är för barn men är så mysig :)) Sedan pluggade jag tills 14 då jag åkte in till stan för att fixa de sista klapparna och köpa lite annat nödvändigt. Har nu satt på snöre och etiketter på alla paket. Sånt där pyssel är så avslappnande tycker jag. Synd att det inte behövs oftare :) Blir nog mer pyssel när man sedan får barn.

Läser en så himla bra kursbok nu. Det kan man aldrig säga om kurslitteratur, det brukar bara vara att ta sig igenom vare sig man vill eller inte. Men denna är så bra skriven. Kolla omslaget, ser ut att vara världens tristaste bok! Men utsidan kan förvilla!

image293

Feist

Kollade på musikbyrån förutm och upptäckte en tjej med så skön röst! Härlig musik med. Lyssna!



 


My moon my man



How my heart behaves

Rakare lugg

Ja, jag ville ju faktiskt ha lite mer rak och skarp lugg från början så jag klippte lite här hemma :) Blev ok tycker jag:


Ensam hemma

Yiippiiieee! Nej skoja bara, är så ensamt :( Joel åkte hem nyss. Jag åker inte förrän på fredag. Är iof bra för då får jag massor med plugg och jobb gjort innan jag åker hem för jul. Men ensamt blir det. Tur att jag ska träffa Erika imorrn och träna på tordag så jag kommer ur lägenheten :)

Idag hade vi muntlig redovisning i ass. rätten. Gick ganska bra, jag kunde ju andas :) Brukar bli sån att jag bara andas inåt och då börjar darra på rösten när jag ska prata. Inte kul. Men var ovanligt avslappnad idag. Kanske var ngt i luften då läraren frågade några andra tjejer innan oss om de var berusade, mohaha!

Nej nu ska jag jobba vidare.

Hörs!

Recept

Här kommer ett till väldigt gott recept som vi gjorde i förrgår.

Thai-kyckling

Sås:
2 dl creme fraiche chili
2 dl grädde
1 dl chilisås
1 msk mango chutney
2-3 tsk curry
1 hönsbuljongtärning (smulas i)
vitlök efter smak
Riven ost
(Vi tog räkor i med, var gott)


3 stekta eller grillade kycklingfileér eller 1 grillad kyckling

Koka riset och lägg i botten på en ungsfast form
Lägg kycklingen över
Häll över såsen
Lägg över riven ost

In i ugnen på 225-250 graden tills osten har smält.

Smaklig måltid!

image291

Tävling!

Denna tjej har en tävling som ni får kolla in. Man kan vinna en julstrumpa med klappar i, perfekt nu till jul!

Lucia

Gick upp tidigt idag för att se på Lucia i aulan. Skolan kör sjöng så fint så! Det var värt att gå upp tidigt eftersom det var så mysigt! Här får ni ett smakprov på hur det lät:





Usch vad jag känner mig stressad... Är ju årsbokslut på G och jag vet fortfarande inte hur man gör med allt.. Sen är det sjukt mycket i skolan, massor med böcker att läsa, PM, 4 rättsfall att sätta sig in i (och de tar ju timmar att läsa) och tentaplugg. Jobbsökande, engagemang i olika saker tar också tid. Sen vill jag ju hinna med att träna och umgås med Joel och kompisar. Ska bli skönt med lite ledigt så jag hinner pusta ut (då jag inte måste plugga).

Nu ska jag unna mig ett avsnitt OC med Joel.

Julbak

Innan sista Desperate för säsongen samlades vi för att baka lite juliga gottesaker. Blev lussebullar och kola. 

  Yvve gör fint efter vårt kladd på hennes bord

   Anitas(?) roliga lussebulle :D

   - Så här ska det minsann gå till!

   Slutresultatet

Från amerikanska BigBrother

Usch detta är så pinsamt, stackars tjej.. Men kommer det så kommer det, man har ju inte en chans...



Vilken dag...

Idag blev det väldigt påtagligt vad lite man kan om första hjälpen... Satt och fikade i Gläntan med Erika när en tjej bakom oss började krampa där hon satt. Först tänkte vi att hon kanske var utvecklingsstörd på något sätt så vi gjorde ingenting. Men när hon föll ihop på golvet rusade vi fram för att ta reda på vad som hände. Verkade som att hon hade ett epilepsianfall. Det rann blod ur munnen på henne så det var riktigt läskigt! Vi ringde ambulansen och de kom ganska fort. Hon skulle bli bra iallafall men gud vad läskigt det var alltså! Tänk om det hade varit något värre och hon hade dött för att vi inte visste vad man skulle göra!

Det som var det sjukaste var att det var fullsatt i Gläntan och vi satt nästan längst bort men det var ändå vi som var framme vid henne först. Kul att folk bryr sig! Tänk om något skulle hända en själv! Usch....

Nu ska jag äta lite, sen blir det styrka!


Dagens middag

Gjorde en pasta carbonara idag. Så HIMLA GOD!! Prova! Är jättelätt.

Till 4-6 personer:

450 g pasta (helst penne, såna där rör)
4 scharlottenlökar
100 g bacon (jag tog mer)
3 äggulor
3 1/2 dl vispgrädde
110 g parmesanost

- Koka pastan och ställ åt sidan när den är klar
- Under tiden pastan kokar, hacka löken och baconet i små bitar. Stek. Baconet ska stekas längre då det ska bli knaprigt.
- Vispa äggulor och grädde till skum i en skål och rör sedan ner drygt 1 dl parmesan. Salta och peppra.
- Blanda pastan med löken och baconet i en stekpanna/gryta. Låt det bli varmt, Häll sedan på grädden. Låt detta precis koka upp bara så att det blir varmt.

Klart!!

image284


Här får ni ett recept på Tryffel, mums!

225 g mörk choklad (ca 70 %)
1 1/2 dl grädde
25 g rumsvarmt smör
kakao


- Hacka chokladen fint-
- Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå nån minut utan att röra.
- Blanda sedan i smöret lite i taget och rör ihop allt till en slät smet.
- Ställ in i kylen och låt stelna tills det går att rulla (eller klämma ihop) till små bollar. Rör om i smeten då och då så det inte stelnar helt. Tar ca 30-40 min.
- Rulla sedan till bollar och doppa dem i kakao.

Klart!!

image285

Julmarknad

Det var det i Mariebergsskogen idag. Tobbe och Jossie frågade om Joel och jag vill med. Jag precis som Jossie älskar djur så självklart ville vi följa med! Sen är det så mysigt att gå och kolla bland alla stånd de har. Var på jakt efter sådana där brända mandlar men hittade tyvärr inga.. :( Men men, då sparade jag de pengarna :P

Lite bilder:

              

Fanns så många söta djur! Var bara tvungen att filma när grisarna sprang, de verkade tror att vi hade mat :P




Nu har jag jobbat undan lite jobb så det känns bra. Ska nog ta och ringa min mamma och kolla vad hon önskar sig i julklapp. Har köpt en liten men ska köpa något mer... Sen är jag klar med alla! Skönt det!

Se The Life of David Gale ikväll! Skitbra film!

Hej svejs!


Party

Igår var vi på fest hos Joels gamla klasskompis Oscar. Det var trevligt! Efter det åkte vi in till stan, till The Leprechon (stavning?). Till en början var det också trevligt men sedan blev det för mycket historia-snack så jag kände mig ganska utanför...

    


Provade den nya x-cidern x-mas. Man såg till och med glittret! Undra hur bra det är att dricka? :P

image277


Så här tyckte Tobbe och Fredrik och den iaf :P:

    



Nyklippt

Tänkte visa hur jag klippte mig. Ni får en före och efter :)

image270

image271

Ska platta luggen lite så blir det ännu bättre :)



Köpte lite smått och gott på stan idag. Två julstjärnor, snösprej (för att få lite snökänsla) och ett par strumpbyxor, knästrumpor och leggings.
 


Så här blev det när jag satte upp julstjärnorna i sov- och vardagsrum (ursäkte den kassa kvalitén på bilderna):

    



Blev bjuden på lunchen idag av E&Y, så det var ju trevligt :) Gratis är gott :D "Presenten" jag fick var en bag, en vattenflaska och en t-shirt.



Nu ska jag värma det som är kvar av pizzan jag åt igår.

Pöss och hej

Lååång dag

Ja idag har allt gått i ett! Först skola 8-11. Efter det en snabb lunch, sedan satte vi oss och pillade med arbetet. Trodde vi skulle bli klara idag men icke! Rusdea iväg till dansen. Tränade i t vå timmar. Hem, lastade av datorn, lagbok med mera, åt lite och ner till stan. Åkte med en försenad buss till IKEA där jag köpte presentpapper, julklapp till pappa och ljus. Tillbaka till stan, mötte upp Joel. Vi gick bort till Herrhagen där vi klippte oss båda två (bild kommer imorrn). Gå tillbaka till stan. Hoppade på en buss. Fel buss. *suck* Så vi fick åka med till slutstationen och tillbaka en bit där vi hoppade på rätt buss. Vi kom hem drygt kl 21. Då beställde vi pizza för vi var dödshungriga! Så nu är klockan 22.33 och jag måste kolla mejlen (och kanske beställa kläder :D) innan jag stupar i säng.

Ska försöka gå upp till julkalendern imorrn, den var så mysig! Så bra för då hinner man med mer under dagen. Ska ju luncha med Karin från E&Y imorrn och dansa efter det. Så nångång måste jag ju hinna plugga.

Godnatt på er!

Tillägnat Emma

Haha kom över dessa gamla låtar. Emma du kommer väl ihåg vad vi gjorde till respektive låt? Mohaha. Ja man var allt knäpp när man var mindre :) Gjorde ni något knäppt?






Jag och Emma:

image269


Bild-vägg

Nu är den klar! Beställde ju nya bilder i fredags eftermiddag och fick dem idag! Snacka om snabb service! Expert kan slänga sig i väggen ;) crimson heter stället jag beställde ifrån. De är att rekommendera!

Bara att fylla på med fler kort om jag känner för det :)

Så här blev iaf väggen:

image268


Bra låtar

Har upptäckt några bra låtar som spelas för fullt hos mig nu:



The Ark - Little dysfunk you




Rihanna - Don´t stop the music




Britney Spears - Toy Soldier

Lite shopping

Var på stan en sväng Joel och jag. Köpte lite nödvändiga grejer som egentligen inte är så kul att shoppa, men ibland behövs det! Köpte tandråd, tandskölj, bafucin, blommor med krukor, läppglans och ramar. Håller på och beställer bilderna till ramarna så snart får jag klart min efterlängtade tavelvägg :) Ska lägga upp en bild när det är klart.

image266

Läppglanset var i färg 201


Så här blev blommorna i vardagrummet iaf:

image267


RSS 2.0