Promenad i Olskroken

Joel och jag tog en kvällspromenad i vårt område. Vi gick uppför och kom till en fantastisk utsikt över hela Göteborg. Ni ser vår lägenhet på den första bilden, den byggnaden som sticker upp mellan träden. Den sista bilden visar vår gata, mysig!

Nu står en chokladkaka med apelsinsmak i ugnen, ska bli gott att mysa till med det framför tv:n.


Uppdatering

Igår tog jag det lugnt på förmiddagen, försöker få bort min eländiga förkylning. Blir alltid sjuk när jag blir ledig! Vid tre åkte jag och mötte Joel vid hans skola. Han visade mig runt lite och sedan köpte vi fika på 7eleven och åt i Vasaparken. Vi åkte hem och vilade och på kvällen åkte vi till Erik och Martina. De hade lite fest där. Vi hängde inte med ut utan åkte hem vid tolv. På grund av vägarbeten gick inte spårvagnen ända ut till oss utan det skulle gå en ersättningsbuss. Men den skulle komma om en halvtimma så vi gick hem. Tur att vi bor så nära! Men jag blev helt slut ändå.

Idag har jag varit på Proffice och pratat lite om tidrapportering mm inför måndagen.

Nu är maten klar säger Joel. Pannbiff med hemmagjort mos - (med vitlök) mumma!

Spöregn här

Usch vad trist, har regnat hela dagen. Tänkte cykla in till stan ikväll, ska äta med Malin och Emma. Men jag tar nog spårvagnen! Får kanske köpa mig ett månadskort ändå.. 100kr kortet tog snabbt slut. Åker nog en del så här i början när man börjar lära sig allt.



Igår var jag med Annelie och Ay Tyng. Vi gick på stan och fikade. Sedan åkte vi hem till Ay Tyng. Vilken lägenhet hon har!! En stor 2a på Haga men högt i tak och breda lister. Jättesnygga gardiner och fina möbler. Lyx det! :) Vi köpte mat och hyrde film och bara slappade. Var himlans trevligt!

Nu ska jag vila mig lite så kanske min s.k. förkylning försvinner... Måste vara kry tills på måndag!

Helgen i Stockholm

Direkt efter jobbet i fredags åkte jag till Götene för att därifrån åka med Magda till Skövde där tåget gick ifrån. 21.50 var vi framme i Stockholm. Vi checkade in och gick och åt lite på McDonalds. På hela helgen lyckades vi skämma ut oss fyra gånger i hissen. En gång var jag nära att fastna då dörrarna åkte ihop, jag hoppade ut igen och Magda följde med. De som var i hissen måste tyckt vi var helt knäppa :P

På lördagen var SHOPPING som stod på schemat. Jag hade en ytterst liten budget men var ändå den som shoppade mest. I början. Sedan kom Magda igånd och hon vann sedan :) Vi hann med en lunch med Anita och Desiree och en kik i deras lägenhet med fiiiin utsikt! 19.30 började musikalen. Den var bättre än filmen. Mycket bra musik! Vi kom inte tillbaka till hotellet förrän 22.30 ungefär. Vid den tiden var det kört att hitta nånstans att äta. Allt var stängt trots att vi var i storstaden! Så vi köpte med oss thaimat och glass från 7eleven och åt i sängarna :)

Tåget hem gick vid 12 på söndagen. Pappa mötte upp mig i Skara och körde mig till Göteborg med all packning. Så snällt!!





Voulez vous

Första dagen i Göteborg

Idag är den första dagen i vårt hem. Imorse åt vi frukost på balkongen och blickade ut över den vaknande staden. Riktigt skönt väder idag med!

Vi började med att plocka lite och sedan åkte vi till IKEA. Efter många turer och omkringflängande (tar ett tag att lära sig hur allt funkar här) kom vi fram. Malin jobbade idag så vi skulle hälsa på henne, men hon hade tyvärr gått på lunch bara fem minuter innan vi kom. Men vi kommer ju kunna ses så mycket vi vill nu :) Jag köpte en hylla till badrummet och en sladd till en lampa.

Snart åker Joel till Karlstad för att ha ett seminarium. Då ska jag alltså sova själv en natt. Men det ska nog gå bra :) Imorrn ska jag träffa Annelie och Ay Tyng. Så helt ensam blir jag inte :)

Ska blogga lite ikväll om vår Stockholmsresa. Men först måste jag in till stan och köpa ett duschdraperi och lite annat. Måste även till Synsam, mina linser "går snart ut".

Kram på er!

Sista dagen på jobbet

Idag är det den sista dagen på banken för mig. I morse fick jag en liten avtackning. Min chef tog upp mig framför alla och tackade för i sommar och sa att jag hade gjort ett bra jobb och stått ut alla kvällar plus att jag hade hanterat knepiga situationer och lite sura kunder på ett bra sätt. Sedan fick jag en liten present; en sparbanken-bag. Båda cheferna kramade om mig :) Sånt är kul! Har fått en till kram efter det av en tjej här. Det gör det ju inte lättare att lämna... Men ska bli så SKÖNT att slippa sitta här varje kväll!

Om nästan 4 timmar går tåget till Sthlm. Ska bli kul! Ska ta en massa bilder.

Baj baj.

Stockholm imorrn

Imorrn efter jobbet åker Magda och jag till Stockholm. Vi ska ju se Mamma Mia (musikalen alltså) på Globen. Det ska bli så kul! Lite shopping och god mat också. Bara Magz och jag :) Direkt efter det åker jag ner till Gbg på obestämt framtid :P Längtar!



Idag har vi haft mingel med ostbricka och cider och bildspel här på banken. Alla anställda har fått skicka in en sommarbild som sedan har visats upp i ett bildspel. De som skickade in en bild deltar i en utlottning av en delikatesskorg. Trevligt inslag i vardagen :)

Roliga och sorgliga nyheter

Har läst runt lite på olika nyhetssajter. Detta med katten är ju roligt :) Den är så söt!

Har ni läst om valen som tror att båtar är dess mamma? Stackars "liten"... Den kommer nog dö snart, på ett eller annat sätt..

Söt överraskning på jobbet

Personalchefen kom ner till mig och sa att jag hade en överraskning i kylen. Den var ifrån Emma. Hon jobbar ju på Henrys Bageri där vi beställer fikabröd ifrån. Då hade hon skickat med en påse med fika speciellt till mig :) Så gulligt! Sånt där gör mig så glad, små överraskningar i vardagen!


Herkules på Hjulafton

Titta vad lågt planet flög. Häftigt var det!


Ben av vax?

Så här såg mina ben ut häromdan efter en cykeltur hem i spöregn.



Ser ut som om de smälter men det är bara strumpobuxorna :) Äckligt :P

Pink sky

Tittade ut genom fönstret igår kväll och fick se detta. Vackert. Tur att man lever och får uppleva sådant här.


Gbg i helgen

Joel fick skjuts ner till Göteborg i lördags morse så jag hängde med. Vill ju inte sitta hemma när han börjar plocka upp allt :) Vi fick i ordning på riktigt mycket! Vi höll på till ca 13.30, då gick vi och köpte kinamat. Det räckte till tre måltider! För 65 spänn. Gött att de är så generösa! :) Efter maten fortsatte vi med upppackningen till sjutiden. På kvällen gick vi in till stan och såg arkiv x. Den var bra tycker jag. Väldigt olik avsnitten, nu var det mer fokus på relationer. Kan säga så mycket som att Mulder inte direkt bodde som en enstöring som trailern säger... Jag blev chockad! Ni fattar vad jag menar när ni ser den ;)

På söndagen tog jag tåget hem. Tittade förbi Erika och Tomas innan jag skulle klippa mig och färga håret.

Nu är det sista veckan på jobbet. Både skönt och lite sorgligt, först nu har man lärt känna alla. Men det väntar ju ett nytt jobb snart :) Längtar till vår lägenhet, vill bara fortsätta plocka och greja :) Allt ligger så nära med; kemtvätt, pizzeria, bageri, ICA, kinamatrestaurang, second hand butik, Gina Tricot, systemet.. med mera :) Perfa!

Nu ska jag färna håret på brorsan.

 

Rösta!!

Joel kom med i finalen i fototävlingen. Så nu står hans bilder utställda på röstrand. Ni som har vägarna förbi måste rösta på den bilden med elefanten. Fina priser blir det om han vinner och det är han värd! Så spread the word! :D

Barn är så söta :)

Det kom fram en liten artig tjej till mig på värdplatsen och sa:
- Råttorna är slut.

Jag fattade ingenting först. Men sen kom jag på vad hon menade. Råttatouille var på på tv:n i barnrummet och den hade tagit slut. Så hon ville alltså att jag skulle sätta igång filmen igen :) Hihi.



Igår kikade vi lite på Hjulafton med Stina, Jonas och Christian. Till slut tröttnade vi på allt folk och på kylan så vi gick och beställde pizza som vi tog med hem till Stina & Jonas. De har fått så fint i sin nya lägenhet! Vi stannade kvar och fikade och bara tjötade. Helt plötsligt var klockan närmare 23 så vi gick hem. Kom i säng ganska sent så jag är trött idag!! Men nu är det ju helg så då ska jag väl nollställa mig :D

Soffa beställd!

Joel och jag var idag på Mio och tittade på soffa till lägenheten. Jag hade sett en som heter Saffran som jag gillade. Joel gillade den med så vi beställde en brun sådan. Riktigt snygg! Ser ut nästan precis som denna Hollywood XL nedan.



Om det blir som jag vill så vill jag ha en slags ljus olivgrön/grå-aktig färg på väggarna, en klassisk färg. Harmonisk och fräsch. Är så svårt att förklara.. Men jag ser i mitt inre hur jag menar :) Till det har jag hittat en vit, lite glansig, ryamatta. Det kommer nog bli snyggt. Vita gardiner kanske och gulddetaljer i rummet. Vad tror ni, blir det bra?

Gotlandsveckan

Tänkte nu redogöra för vår regniga men roliga vecka på Gotland. Jag gillar bilder och tycker de säger mer än ord så här blir det MYCKET bilder, hoppas det är ok? :)

Lördag
Besod mest av resande. Båten tog 3 timmar så sammanlagd restid blev väl 10 timmar. Vi bodde på landet och jag och Joel i en liten friggebod. De andra bodde i två större stugor.



Söndag

Väderet var ganska okej så vi åkte söderut för att titta på raukarna. Häftigt naturfenomen det där! Johannes var äventyrlig av sig och klättrade upp på en. På kvällen tog vi det lugnt, gick till stranden en sväng i mörkret.




Måndag
Eftersom vädret var trist bestämde vi oss för att åka till Visby och kika. Vilken fin stad alltså! Så mysig! Var ju medeltidsveckan när vi var där så det var hättigt att se alla som var utklädda. Köpte brända mandlar som jag älskar! På kvällen åkte Joel och jag till stranden och fotade lite.


Tisdag
Denna dag åkte vi till Lummelundagrottorna. Vi försökte förklara för Miriam var en grotta var. Hon verkade tro att det var ett djur för hon undrade om den gick att klappa. Sötisen. Vi satt och väntade ett tag uppe i berget innan vår tur började. Grottan var häftig, kall (8 grader), mörk och med några vattendrag. Guiden berättade att den upptäcktes av 3 14-åriga pojkar som utforskade den innan de berättade om sitt fynd. De pojkarna lever än idag och är nu 75 år gamla. När vi kom ut från grottan kändes det som att komma ut i tropikerna, sådana kontraster var det! Därefter gick vi en liten tur i skogarna runt området.



Onsdag
Dagen utflykt blev till en gammal fornborg lång bort i skogen. Vi klättrade upp och följde en stig som gick ovanpå borgen, Klättrade även in i en grotta.




Torsdag
Ytterligare en tur till Visby blev det. Denna gång gick vi upp på Galgbacken och tittade. Där hängde de folk förr vilket kanske hörs på namnet. Senare gick vi och tittade på medeltidsmarknaden. Köpte mer brända madlar :)








Fredag
Sista dagen på ön. På morgonen var det soligt så vi skyndade oss iväg till stranden. Men molnen blåste snabbt in och det var inte så behagligt att ligga på stranden. Så vi åkte tillbaka till stugorna (eller stugornana som Miriam säger, hihi) och tog det lugnt där. På kvällen åkte vi in till Visby och åt mat och glass. Jag tog saffran, pistage och mörk choklad - underbart gott!!



Vatten

Nu finns vattenutsläppet äntligen på film här.

G på uppsatsen!

Vi som har väntat så på resultatet. Nu svarade vår handledare och sa att han hade skickat resultatet för jättelängesen. Ska nu är allt avklarat! Då ska jag skicka efter ett exemensbevis som jag kan rama in :)

Gotland imorrn

Äntligen börjar det närma sig lite semester för mig. Imorrn 8.30 åker vi till Gotland. Ska bli så roligt! Hoppas att det inte blir regn hela veckan bara.. Det vore ju så typiskt... Det som har varit så fint hittills. Självklart ska det bli regn just imorn. Men regnar det så får vi aktivera oss, kolla extra mycket på marknader och liknande. Är ju medeltidsveckan när vi är där.


Bara 6 timmar kvar på jobbet för dagen...


Solförmörkelsen över

Gick ni ut och tittade på solen? Jag tittade med solglasögon och såg en bit av månen täcka solen. Kom tyvärr på det för sent så jag såg inte hela solen täckas.. Men häftigt är det!


RSS 2.0