Senaste shoppingen









Allt från HM. Hittar bara saker där nuförtiden :)

Klassfest för niorna

I lördags hade vi klassfesten utan Barabamba eftersom den hade blivit inställd pga för få anmälningar. Så i var nio stycken hos Tony. Satt och pratade gamla galna minnen och bara umgicks. Vi åkte vidare till en annan fest där det skulle vara andra 84:or. Dock var det bara tre stycken på den festen så det var ju tur för de att vi kom ;)





















Måste säga att man har haft tur, tänk att man kan ha så kul ihop efter 10 år! Bra folk det där!

Våfflor och Wii

I torsdags var det ju våffeldagen som ni vet. Så vi bjöd hem T&J för lite våffelätande. Efter det spelade vi Wii Sports som Joel har införskaffat sig. Kul är det!






Helgen

I fredags var jag på aw med Caroline. Vi gick till Piazza del Ferro vid järntorget. Bra ställe! Ordentligt med plats, ingen stökig och hög ljudnivå och god buffé! Endast 39kr för vin och mat.

Efter det var det bowling med Mattias, T&J och Jossies bröder som stod på schemat. Tyvärr kom jag sist i min grupp men kul var det! :)



På lördagen blev det en sväng till stan. Där träffade vi T&J och råkade stöta på Terese och Kristoffer så vi gick och fikade allihopa. Mycket trevligt!



Söndagen blev slapp så vi tog en utflykt på kvällen istället till Möldals kvarnby. Mysigt ställe! Dock får vi nog återvända när det har blivit lite varmare!


Namnge konton

Tänkte häromdagen på hur bra det vore om man kunde döpa sina bankkonton. Då kan man lättha de till olika saker, ex resekonto, sparkonto, lönekonto mm. Idag när jag loggade in på banken så var det nytt att man kan det! Skitbra ju :) Så jag har döpt om mina!

Gillar swedbank!

Lady gaga

Har fått tag i 8 biljetter till lady gaga den 8 maj! Woohoo! Fatta vilken grym show det kommer att bli! Längar redan!


Hemma igen

Jaa, då var det värsta över. Tomas begravning. De orden trodde man inte att man skulle skriva här.. Huu.. Blev ledsen så fort jag kom in i kapellet när jag såg kistan, alla blommor och allt folk som hade kommit... Men trots det jobbiga så var begravningen väldigt fin och personlig. Han fick en grön kista, detta för att hans dröm var att köpa en Jaguar som har originalfärgen ocean racing green (eller något likande). Eilert (begravningsentreprenören tillika Tomas äldsta vän) hade ordnat fram en målflagga som låg framför listan, jättefint! Markus och Elin hade beställt en blomsteruppsättning i form av en röd SAAB vilket Tomas hade när han körde rally i yngre dagar. Det spelades musik som Tomas gillades, allt från rock till saxofonmusik.

Så nu är det bara att försöka att gå vidare.


Herregud!!!

Att Anna vann kan jag inte fatta! Fanns ju minst 5 som var bättre än henne! Suck. Salem var värd en seger, vilken låt!! Ska inte engagera mig mer i detta, är aldrig rätt låt som vinner iaf.

På tal om musik, min pappas gamla band Ambra är tydligen rankade på progg.se! Kolla själva. De ska ge ut skivan på nytt. Ska nog ta och köpa en sen :)


Tandläkaren

Imorse var jag hos tandhygienisten. Har inte varit hos tandläkaren på två år. Eftersom jag aldrig har hål så brukar jag inte behöva gå så ofta. Allt såg bra ut FÖRUTOM att jag nu har utvecklat ett hål!! Det har varit på gång i flera år men har aldrig "brutit ut". Men nu är det så, jag har fått mitt första hål. Känns som att jag har förlorat mot mig själv, hade som mål att aldrig få något hål. Dock var det ganska litet så de skulle inte göra något åt det. Jag skulle köra med tandtråd, borsta och skölja med fluor. Hoppas jag kan hålla det i schack. Annars hade jag väldigt fina tänder. Var tydligen 1 på 300 som hade så bra tänder så det var ju roligt att höra :D Men usch vad dyrt det har blivit! 917 kr!! Använde tandreformbidraget på 300 så det blev ju överkomligt. Men kunde ändå gjort roligare saker för de pengarna.

Laxpaj med avocado

Testade ett nytt recept häromdagen, laxpaj. Blev jättegott med avokadon i!



Ingredienser
Portioner: 4-6

3 dl mjöl
150 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

FYLLNING:
250 g strimlad, rökt eller gravad lax (jag använde stekta laxfiléer)
ca 10 cm purjolök
1/2 dl finhackad dill
2 avokador

ÄGGSTANNING:
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1½ dl riven ost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

 

Gör så här
Blanda samman mjöl och matfett. Tillsätt vatten och arbeta samman till en rund degboll, gärna i en matberedare.
Svep in i plastfolie ohc låt vila svalt i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225ºC. Kavla eller tryck ut degen i en smord form ca 24 cm i diameter. Nagga skalet med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.

Skär laxen i mindre bitar, strimla purjolöken och finhacka dillen.
Skala, kärna ur och skiva avokadofrukterna tunt.
Fördela lax, dill och purjolök i det förgräddade pajskalet.
Blanda samman ägg, mjölk, grädde, riven ost samt kryddor. Häll stanningen över fyllningen och lägg ner avokadoskivorna.

Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen har fått fin färg.

Tyllkjolen klar!

Nu är jag färdig med min tyllkjol som jag har sytt alldeles själv :) Ska ha den till min rosa 50-tals klänning som jag köpte på tradera för ett tag sedan om ni kommer ihåg? Blev bra tycker jag, bra fluff :)











Bra låt!

Denna gången tipsar jag om denna black eyed peas-låt som vi dansar till på dansen. Så BRA!


Veckan hemma

Kom hem i söndags efter att ha varit hemma hos mamma några dagar. Var skönt att komma hem och bara umgås med henne. Vi tog det mest lugnt, planerade begravning, träffade min morbror som hjälper mamma en del nu och gick lite på bokrean. Köpte två böcker; Elsas mode och Fucka aldrig upp. Ska bli spännande att läsa!



Tanken på att Tomas faktiskt är borta börjar rota sig.. Blir tyvärr mest bitter av att tänka på hur orättvist det är. Mamma och han skulle firat 1-årig bröllopsdag den 24 maj i år. De fick endast knappt 6 år ihop. Tragiskt, sorgligt och orättvist. Men är det någon som tar sig igenom detta så är det mamma. Hon är så stark.

Dödsannonsen blev så fin, Tomas systerson har designat symbolen i form av en rallyratt med två målflaggor. Mamma valde en dikt som bara var från henne och så valde vi en som passade allmänt.




RSS 2.0