Laxpaj med spenat
Gjorde denna goda paj för ett tag sedan (tyvärr ser inte bilden så aptitlig ut men den var jättegod!)

Fyllning:

Fyllning:
250 gram | bladspenat |
2 msk | smör |
1 nypa | salt och peppar |
2,5 dl | mellangrädde |
0,5 dl | majonnäs |
3 st | ägg |
2 st | klyftor vitlök |
1 tsk | citronpeppar |
0,5 tsk | salt |
2 dl | riven ost |
400 gram | kokt benfri lax (jag stekte upp två fileér och delade i bitar) |
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Gör valfri pajdeg. Kavla eller tryck ut degen i en form, 24x24 cm. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
- Tina spenaten och krama ur all vätska. Fräs spenaten i smöret. Krydda med salt och peppar. Lägg spenaten i botten på det förgräddade pajskalet.
- Blanda grädde, majonnäs och ägg i en skål. Pressa ner vitlöksklyftorna och tillsätt citronpeppar och salt. Blanda ner den rivna osten.
- Dela laxen i mindre bitar, vänd ner i äggröran. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet, grädda pajen ca 30 minuter tills fyllningen stelnat.
Kommentarer
Trackback