Leilas tekakor
Här ska ni få ett recept på jättegoda takakor ur Leilas A Piece of cake:

5 dl mjölk
4 dl havregryn
1/2 msk salt
1 msk ljus sirap
150 g smör
25 g jäst
8-9 dl mjöl
- Värm mjölken till 50 grader, häll i havregrynen, saltet och sirapen. Låt stå och svälla i 20 minuter.
- Smält smöret och rör ner i blandningen. Smula ner jästen och rör om.
- Tillsätt mjölet tills det blir en lös deg.
- Jäs till dubbel storlek ca 30 min.
- Knåda degen, dela den i ca 10 bitar och kavla/tryck ut till runda kakor ca 1 cm tjocka. Nagga dem med en gaffel och jäs under bakduk i ca 30 min.
- Grädda i mitten av ungen i ca 10 minuter.

5 dl mjölk
4 dl havregryn
1/2 msk salt
1 msk ljus sirap
150 g smör
25 g jäst
8-9 dl mjöl
- Värm mjölken till 50 grader, häll i havregrynen, saltet och sirapen. Låt stå och svälla i 20 minuter.
- Smält smöret och rör ner i blandningen. Smula ner jästen och rör om.
- Tillsätt mjölet tills det blir en lös deg.
- Jäs till dubbel storlek ca 30 min.
- Knåda degen, dela den i ca 10 bitar och kavla/tryck ut till runda kakor ca 1 cm tjocka. Nagga dem med en gaffel och jäs under bakduk i ca 30 min.
- Grädda i mitten av ungen i ca 10 minuter.
Kommentarer
Trackback