Lax i het sås


Ingredienser
Portioner: 4


ca 600 g skinn- och benfri laxfilé
färskpressad juice av 1 citron + finrivet skal av 1/2
1 gul lök

1 fänkål

500 g krossade tomater
2 msk konc grönsaksfond
1-2 tsk red hot chili pepper (chiliflakes)
1 1/2 dl gröna oliver, gärna fyllda med vitlök
olja
socker
salt och peppar


Gör så här
1. Skär laxen i 4–5 cm stora bitar. Lägg på en tallrik och pressa över citronjuice.
2. Skala och finhacka löken. Halvera och skär fänkålen i skivor.
3. Fräs lök och fänkål 4–5 minuter i 1 msk olja. Tillsätt tomater, fond, chili och 1 tsk socker. Lägg i laxen med juicen, oliverna och citronskalet. Lägg på ett lock och sjud 5–10 minuter tills laxen är färdig. Smaka av med 1 tsk salt. Servera med ris eller pasta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress/hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0