Lax i het sås
Ingredienser
Portioner: 4
ca 600 g skinn- och benfri laxfilé
färskpressad juice av 1 citron + finrivet skal av 1/2
1 gul lök
1 fänkål
500 g krossade tomater
2 msk konc grönsaksfond
1-2 tsk red hot chili pepper (chiliflakes)
1 1/2 dl gröna oliver, gärna fyllda med vitlök
olja
socker
salt och peppar
1. Skär laxen i 4–5 cm stora bitar. Lägg på en tallrik och pressa över citronjuice.
2. Skala och finhacka löken. Halvera och skär fänkålen i skivor.
3. Fräs lök och fänkål 4–5 minuter i 1 msk olja. Tillsätt tomater, fond, chili och 1 tsk socker. Lägg i laxen med juicen, oliverna och citronskalet. Lägg på ett lock och sjud 5–10 minuter tills laxen är färdig. Smaka av med 1 tsk salt. Servera med ris eller pasta.
Kommentarer
Trackback