Broccoli- skink- och ädelostpaj
Denna paj är god ska ni veta!
Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk vatten
Fyllning:
1 purjolök
Hackad skinka
Broccoli (gärna färsk)
Ädelost
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
Ädelost
- Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i en form, picka lite i degen med en gaffel och förgrädda i ungen på 225 grader ca 10 min.
- Hacka purjolöken och bryn den lite i en stekpanna.
- Vispa ihop grädde, mjölk och ägg.
- Lägg i allt till fyllningen (utom osten) och häll över äggstamningen. Smula till sist över osten.
- In i ugnen 20-25 min tills äggstamningen har stelnat.

Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk vatten
Fyllning:
1 purjolök
Hackad skinka
Broccoli (gärna färsk)
Ädelost
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
Ädelost
- Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i en form, picka lite i degen med en gaffel och förgrädda i ungen på 225 grader ca 10 min.
- Hacka purjolöken och bryn den lite i en stekpanna.
- Vispa ihop grädde, mjölk och ägg.
- Lägg i allt till fyllningen (utom osten) och häll över äggstamningen. Smula till sist över osten.
- In i ugnen 20-25 min tills äggstamningen har stelnat.

Kommentarer
Trackback