Reagera och agera!

Såg en film på youtube om vår planet och hur fort den försämras. På grund av alla utsläpp så smälter isarna och medeltemperaturen höjs. Till slut kommer en stor del av jordens bebodda yta ligga under vatten och ca 200 miljoner människor kommer tvingas fly och hitta någon annanstans att bo. Dessutom gör detta att permafrosten i Ryssland??? tinar upp och då släpps metangas ut som är ännu kraftigare än koldioxiod. Denna gas som även kommer ifrån djurs, ex kors, matsmältningsprocess är lättantändlig och kan antändas av en tändsticka eller till och med av strålningen från en mobil! Tänk vilka katastrofala följder detta skulle få om den gasen flöt omkring...

Mådde nästan illa av att se bilder på hur vi utvinner olja för att kunna driva maskiner och fordon som skördar grödor bland annat till för att mata alla djur som vi föder upp i fångenskap utan närhet till naturen. Sedan transporteras detta runt i världens alla länder.

Tydligen så avverkas flera hundra hektar regnskog/skog varje år. Görs detta i för hög takt finns inget som omvandlar koldioxiden. Skogen har även den fuktionen att den binder marken, utan det skulle det vara öken överallt!

Vi fiskar i sådan takt att fisken inte hinner reproduceras, vi utvinner resurserna snabbt och får passa oss så att de inte tar slut.

Titta på filmen så förstår ni varför jag är så noga med att återvinna och inte ta bilen överallt när man kan gå eller cykla.

Se den!!

HOME heter den.

Kommentarer
Postat av: Charlotte

Så jäkla bra film! Såg den för ett tag sen på Tv4 fakta. Fan man blir ju lessen av hur människan är egentligen!! Helt otroligt...

Har länkat till den på flera sidor, för som du, vill man agera mera!

2010-06-07 @ 12:30:25
URL: http://justcharlotte.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress/hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0