Andra semesterveckan - Grebbestad med omnejd

Igår (en dag för tidigt på grund av vädret) kom jag hem efter en vecka på kusten med mamma.

Lördag:
Ankomst till Grebbestad. Vi såg oss omkring lite och åkte en tur med tåget Tuffa Wiktor :)Söndag:
Det regnade så vi tog en tur till Stömstad. Efter att ha gått runt en sväng tog vi en båttur ut till Nord Långö och anläggningen Alaska. Detta byggnadsverk anlades av den då 60-åriga Hilma som utandrade till Alaska för att gräva guld. Hon återväde sedan och byggde upp terasser, broar, tempel mm med hjälp av cement, snäckor och stenar. Stället hade varit mycket vackrare i solsken men det var fint ändå.Måndag:
Äen denna dag var det mulet så vi åkte till Fjällbacka. Så mysig stad, eller by kanske man säger. Åk dit! Vi tittade i affärer, fikade och klättrade upp genom Kungsklyftan till en utsiktplats. Väldigt vackert. Det var här man spelade in Ronja Rövardotter när de hoppade över klyftan, fast då kallade de den Helvetesgapet.Tillbaka i Grebbestad hittade vi även här en utsiktsplats, jättefin utsikt!

På kvällen åt vi lyxmat i form av Helleflundra. Vi hamnade på samma restaurang som våra grannar i huset, två damer från Borås. Trevliga var de så vi hängde med dem den kvällen.Tisdag:
Äntligen var solen framme så vi låg på standen hela dagen. Dock blåste det kallt så¨handduken åkte på och fort av så fort molnen försvann. På kvällen blev det grillat.Onsdag:
Mulet återigen så vi åkte till Lysekil för att hälsa på Eva, Tomas syster, och Ingemar i deras faktastiskt mysiga stuga med en hejdundrande utsikt! Vädret sprack upp så vi tog en tur med båten. Först till Grundsund och sedan åkte vi på sälsafari :)

På kvällen blev det räkfrossa på ett ställe vid bryggan i Grebbestad. Mysigt!

Torsdag:
Ännu en mulen och regnig dag så denna dag åkte vi till Smögen och Kungshamn. Där köpte vi med oss makrill som vi åt på kvällen. Gott!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress/hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0