Pank

Usch, hatar att vara pank... Och det är inte ens en ny månad... Men nästa månad får jag lön och sedan blir det inga penga-stopp!



Fullspäckad helg

Ja, inte fredagen då, för då färgade jag håret. Klarade det alldeles själv! Så hädanefter behöver jag ingen hjälp med det.

I lördags städade vi på dagen och på kvällen var det fest i Frölunda hos Joels klasskompis. Det var jättetrevligt! Pratade med en väldigt trevlig tjej. Hon hade hund så det var lite så isen bröts ;P Hoppas hon hör av sig om en promenad! Vi stannade ändå till klockan ett. På spårvagnen hem satt vi bredvid ett par alkisar som tjötade som attan. Den ena drog ett lite kul skämt (tycker jag som gillar ordvitsar). När firar bina jul? När julen är förbi - haha.



I söndags träffade vi Tobbe och Jossie. Jossie jobbade på bokmässan så de bodde på hotell här i stan. Vi gick på Konstmuseet faktiskt :) Var gratis om man man är under 25 så det passade ju perfekt för oss! Efter det åt vi på stan och sen åkte vi hem till oss och fikade.



På kvällen åkte Joel och jag till Sven och Katrin och hängde och fikade igen :P

Denna helg hann vi med mycket!

Lika som bär 10

Visst är denna kille (som vi träffade på en fest i helgen) lik Cillian Murphy? Är något med ögonen.


Vi träffade Martina idag

Martina är en tjej som vi jobbade ihop på Arla med. Träffade henne på spårvagnen idag när vi var inne i stan. Hon hade tydligen fått jobb här och hade bott här sedan i januari. Det visade sig att hon bor vid Munkebäckstorget, inte långt ifrån oss alltså. Så jag hoppas att vi kan börja umgås lite, har ju inte så många här än att umgås med.

Idag har vi städat. Var välbehövligt! Är så skönt att ha ett nystädat hem. Dock fungerar inte dammsugaren så bra... Man får typ lägga smutsen i röret och skaka ner den. Så det tar lite tid som ni förstår. Nu slutade den att fungera helt plötsligt. Efter ett tag satte den igång igen. Överhettad kanske? Blir något att önska sig i julklapp...

Ikväll ska vi iväg på fest till en i Joels klass. Temat är champagne och tårta. Kan det betyda att det bjuds på det tro? Eller att man ska ha med sig det? :P

Imorrn ska vi träffa Tobbe och Jossie. De var tydligen här på bokmässan. Vi hade tänkt att träffa dem i dag egentligen men fanns ingen tid till det.

Underbara höst

Jag har kommit på att jag älskar hösten! Åtminstone när vädret är som det har varit de sista dagarna - underbart! Gör mig inte så mycket att det blir kyligt ute, då får jag använda alla mina gosiga höstjackor :) Idag var jag ute på en långpromenad efter jobbet. Gick bredvid Ullevi längs med älven. Förbi mässan och tillbaka på andra sidan, vid vägen. Tog en timma ungefär. Precis lagom. Var helt slut i kroppen när jag kom tillbaka, benen var som spaghetti. Jag kan ju aldrig gå långsamt så det blev ett riktigt träningspass! Gött det!

Nu ska jag unna mig lite Gossip girl avsnitt.


Nya gardiner

Hittade ju precis de gardiner jag ville ha! På lagerhaus. Trodde inte ens de hade gardiner där.. Visst passar det bra med grönt till brunt?


Förhandsvisning med Cosmo

Idag har Joel, jag, Sven och Katrin varit på en förhandsvisning av Den andra systern Boelyn. Man fick hämta ut biljetter förra veckan om man skrev ut en sida från Cosmos hemsida. Det var lättförtjänta biljetter :) Dessutom fick man godis, dricka och en Cosmotidning när man gick in i salen :)

Lite kort om filmen:
När ett rykte sprids om att kung Henrik VIII slutat vara intim med sin hustru, då hon misslyckats med att ge honom en manlig arvinge, ser Sir Thomas Boleyn sin chans att återföra lite status till familjen. Hans plan går ut på att dottern Anne ska förföra kungen och ge honom en son. Tyvärr går planen snett när kungen istället attraheras av systern Mary. Mary, som efter en tid tillsammans med kungen finner att hon hyser känslor för honom trots allt, blir snart gravid och kungens första manliga arvinge föds till världen. Anne å andra sidan har väckt en makthunger inom sig som överskuggar sin kärlek till systern. De två systrarnas vänskap och kärlek slits av makthunger och svartsjuka och såväl familjen Boleyn som nationen kommer att splittras som resultat av händelserna.

Den var riktigt bra tycker jag! Lite sjukt hur många fruar kungen har haft som han bara gör sig av med så fort någon bättre dyker upp. Se den säger jag! Kul att lära sig lite. Anne i filmen, hennes dotter är Queen Elisabet om ni har sett den filmen?


Helgen

Igår hade jag en sån där ligga-i-sängen-hela-dagen - dag. Kollade på en massa arkiv x. På kvällen gick Joel och jag ut och åt. Vi åt på Bamboo, typ som Mongolian Steakhouse i Karlstad för er som har varit där. Vi kom dit vid sju och vid halv åtta var det hur lång kö som helst till buffén! Shit! Så vi hade tur där. Mongolian får nog snäppet högre betyg måste jag säga... När vi gick fick vi varsin present, en solfjäder :) Lite kul!

Idag har vi varit ute och gått på fm. Vi gick upp till Snikens kulle, den där utsiktsplatsen som vi hittade. Var väldigt fint där idag när himlen var molnfri. Efter det gick vi en annan väg tillbaka som vi inte hade gått förut. Kul att se lite mer av stan. Hittade en mysig inredningbutik med lite tyger och massa annat. Är ju på jakt efter gardiner så dit ska jag gå tillbaka på tisdag och kolla.

I em åkte vi in till stan för att kolla gardiner. Hittade ett par glansiga gröna gardiner på Hemtex, precis sådana som jag ville ha! Men det fanns bara en längd kvar, och jag som ville ha fyra.. :( Så typiskt, när man hittar något som man vill ha så är det slut... Någon som vet någon bra tygaffär i stan?? Jag har iallafall bestämt mig för grönt i sovrummet, passar ju till brunt.

Nu måste jag bränna ut mina bilder, finns inger mer plats åt alla mina serier längre :D

Trött idag fredag

Redan helg! Vad veckorna går fort!! Joel och jag undrade om det inte bara är i Göteborg som tiden går så otroligt fort, det gjorde den aldrig i Karlstad... Men tur att det är så och inte tvärtom, att man får lida igenom veckodagarna.

Jag är så trött efter jobbet jämt, antar att det är mycket att ta in den första tiden så att man blir lite psykiskt utmattad. Idag har jag bara tagit tag i "problem"fakturor, som jag har behövt hjälp med eller som har diffat hit och dit. Men man behöver rensa upp lite ibland och det fick bli idag. Fruktsallad var det till fikat idag - mumma!

Efter jobbet var jag med Ay-Tyng på after work på Babar. Gratis tacofuffé om man köper något från baren. Riktigt trevligt var det! Vi gick hem till henne efteråt, hon bor precis bakom avenyn (lyx). Tjötade lite om allt och inget. Åkte hem vid 21, var så trött och linserna fastnade. Det var riktigt skönt att cykla hem. Mörkt och det duggregnade lite. Alldeles (ok, nästan) tyst var det på gatorna, kändes inte som storstaden!

Nu ska jag kolla på ett avsnitt arkiv x, om jag inte somnar först...

Baj baj.

Så bra :)


Tisdag

Idag gick jag hem efter jobbet. Kände för att göra mig av med lite energi. Hämtade cykeln med som var på lagning. Har nu fixat däcket (som det tydligen var en glasbit i, därför luften gick ur hela tiden), växlarna, kedjan och en lampa. Så nu är det en fröjd att cykla!

Inget stök att städa bort är det nu heller så jag vet knappt vad jag ska göra :P Får nog sätta mig och bränna ut alla mina bilder, börjar få ont om plats på datorn...

Kanske skulle man baka lite? Vore gött :)

Slottsskogen

I söndags medans färgen i sovrummet torkade tog vi spårvagnen ut till Slottsskogen. Vi gick en bit uppför en massa seeeega och branta backar tills vi kom till djurparken. Fanns dovhortar, hästar, getter, grisar påfåglar och lite till. Älskar djur som ni kanske vet så det var mysigt att se dem. En dovhjort poserade för Joel och det såg ut som att hon (jag tror det var en hon, såg så feminin ut) log mot kameran, eller hur?




Färdigrenoverat

Tänkte visa en bild på sovrummet hur det blev. Sen ska det ju piffas till med gardiner, kuddar och överkast så småningom. Men det får ta den tid det tar. Måste verkligen tänka ut hur jag vill ha det. Har ni några förslag vad som passar till brunt?




Några bra låtar

Dessa låtar spelas väldigt mycket hos mig just nu. Några tips till er kanske?



Hercules and Love Affair - Blind



Crossfire - Lady



Fleet Foxes - He doesn´t know why



Hot chip - Ready for the floor




MGMT - Time to pretend



Rihanna - Disturbia




Gabriella Cilmi - Sweet about me

Lyckad kräftskiva

Jag hade så himla kul igår! Verkligen ett bra gäng allihopa. Kvällen började 16.30 med lite tipspromenad med kluriga frågor med typen: vilken fisk blir större om man lägger till två bokstäver och vad är det man sitter på, sover i och borstar tänderna med? Kan ni gissa? :D Vi kände om ganska säkra på alla frågor utom en så vi började faktiskt tro på en seger. När resultatet skulle räknas upp sa de att det stod mellan två lag som hade lika många rätt. Men det vinnande laget hade spexat lite. De hade ritat en höna på en fråga där svaren var en höna. Det var ju jag!!! Så vi vann en flaska champagne!! Bra start på kvällen :P



Sedan satte vi oss till bords och redan då börjades det sjungas på snapsvisorna. Varje gäng sjöng sina egna sånger lite samtidigt så det blev ett himla väsen :) Prydnadskräftorna på bordet sattes i öron, näsa och munnar - kul var det :P Jag (och några till) som inte gillade kräftor fick paj att äta. Mumma! Det lektes även "fula Bettan" som ni säkert har provat. Man ska sätta på sig tallrikar på öronen, sockerbitar som tänder och små plastglas som ögon. Så fult och ROLIGT! HAHA! Under middagen lyckades Sarah sätta eld på sin klänning. Ni kan läsa mer om det på hennes blogg.



Efter maten var det dans på schemat. De flesta var med och kvällen slutade inte förrän runt ett. Det blev en lång dag på jobbet :)

2 veckor har gått...

...sedan jag började mitt nya jobb. Det går bra hittills. För er som är nyfikna kommer här en liten redogörelse: Vi jobbar ju med att fungera som en slags mellanhand till våra kunder. Kunden har ett önskemål om vad och vart de vill lägga sin reklam och så hjälper vi dem med att utforma annonsen och placera den i rätt medie. Sedan kommer det fakturor från mediet (vår leverantör) som bland annat jag får lägga in i leverantörsreskontran. De som jag tar hand om är print (alltså tryckta medier, tidningar ex. Markus som lärde upp mig har hand om internet och radio mm). Först ska jag kolla så att det står med ett ordernummer på fakturan. Detta eftersom varje belopp måste motsvaras av en order. Står det inte med får jag leta upp det i datorn. Detta kan vara lite klurigt eftersom det inte är säkert att det står rätt namn på kunden, rätt belopp eller rätt införingsdatum (när annonsen ska föras in i tidningen). Hittar jag det inte får jag skicka fakturan till personen som har hand om ordern så får han/hon lägga in ett ordernummer.

Sedan ska fakturan konteras och till sist läggas in i reskontran. Här måste man tänka på att räkna ut kassarabatt om vi ska ha någon sådan och räkna bort faktureringsavgift och lite sånt. Ibland kan det diffa med belopp och rabatter så då får man ringa runt och fixa det och ligga på fakturan tills allt stämmer. Jag tycker det är ett roligt förstajobb. Jättebra folk där i blandade åldrar. Lokalerna är stora, ljusa och snygga. På måndagar får vi frukostbuffé och på fredagar får vi fika, oftast fruktsallad. Tidningar får vi ta med oss hem, sånt skickas i mängder till oss. Imorrn ska vi ha kräftskiva efter jobbet precis. De står för mat och dricka till alla - generöst!! :D Så det ski bli kul! Perfekt att lära känna folk med lite alkohol i kroppen :P

Nu ska jag äta lite, blev hungrig efter allt slipande och min sköna promenad förut.

Baj baj!

Älskade hund

Hittade denna text hos Junitjej. Den var så fin så jag var tvungen att visa den.

♥ Jag lever i ungefär 15 år.
♥ Varje gång du lämnar mig, betyder sorg för mig.
♥ Ge mig tid att förstå vad du begär av mig. Gör mig lycklig, du är hela mitt liv.
♥ Var inte arg på mig länge åt gången och lås inte in mig som straff.
♥ Du har ditt arbete, dina vänner, dina nöjen. Jag har bara dig.
♥ Tala med mig fastän jag inte förstår orden; jag blir glad bara över att höra din röst.
♥ Kom ihåg att jag aldrig kan glömma hur du är mot mig.
♥ Innan du slår mig, kom ihåg att mina tänder kan krossa din hand, men jag använder inte min styrka mot dig.
♥ När du blir irriterad på mig för att du har mycket att göra, så tänk på att jag kanske är sjuk, har ont i magen, är trött eller deppig.
♥ Ta hand om mig när jag blir gammal; kom ihåg, du blir också gammal.
 ♥ Var hos mig när jag har det svårt, allt blir lättare bara jag har dig.

Jag älskar dig! Din hund.



Målning på schemat

Idag har vi fullbordat vårt projekt, halva av det iallafall. Vi har målat vardagsrummet. Det blev precis den färg som jag ville ha! Så skönt!! Längtar tills allt är klart med gardiner, soffan, matta och lampor mm. Tyvärr kanske vi inte hade behövt spackla tapetkanterna... Men jag trodde det skulle bli bäst så eftersom kanterna var ojämna och ibland inte helt "ihop-tapetserade" om ni fattar? Men det kanske inte syns så väl sedan... Sovrummet får vi ta nästa helg, tar ju längre tid än man tror att måla ett rum. Förarbetet är det som tar längst tid.

Vi kom nyss hem från en liten promenad. Vi hamnade vid en otroligt fin utsiktsplats! Tog väl kanske en kvart att gå till den från oss. Man såg ut över hela stan nästan, bättre än den förra utsiktsplatsen :) Någon som känner igen sig och som vet vad den kallas?




Ikväll ska vi festa. Vi ska dra med lite folk hem till Mattias, Joels kompis, som bor här i området. Så får vi se vart vi tar vägen ikväll sedan.

Just det, vi passade på att handla på Willys när vi ändå fick låna Mattias bil för att hämta färgen i torsdags. Willys ligger på andra sidan stan så jag körde ända dit - och klarade det! :D Så jag blev lite stolt över mig själv att jag klarade att köra dit :) Var nära att jag inte kom in från motorvägen då en idiotisk förare bara körde och inte ville släppa in mig trots att jag blinkade. Men hann som tur var åka av!

Använd betalkort - ej kontanter!!

De hade en tävling på banken för en månad sedan där man skulle klara en månad utan att använda ditt kort i en ATM. De som klarade det fick två biobiljetter och vinnaren fick fina priser. Jag vann tyvärr inte men fick 2 biobiljetter som tack för att jag klarade mig.

Fördelarna med att betala med kort är:

- mindre rånrisk. Inte så smart att gå omkring med kontanter i plånboken. (Skulle någon sno kortet måste de ju ändå ha koden för att kunna ta ut pengar. Skulle de vilja handla på nätet måste de ha CVV-koden som står i bak på kortet. Rispa bort denna och lär dig utantill så utesluts den risken. Dessutom går det att spärra ett stulet kort, går ej med kontantert).

- mindre påverkan på miljön. Transporten av pengar mellan automater och banken (och även till butiker) släpper ut otroligt mycket koldioxid, bara inom Swedbank ledde transporterna till att drygt 700 ton koldioxid släpptes ut under 2007. ONÖDIGT!

- minskade kostnader för kontanthantering. Det kostar en massa pengar att förvara och tranportera pengar.

- en trygghet för bankerna då det inte behövs förvaras så mycket pengar på kontoren, rånrisken minskar även där.

Så tänk till!



Brevet jag fick :)

Slipdamm letar sig in överallt

Särskilt i näsan. Det kan jag konstatera efter att ha slipat större delen av vardagsrummet i eftermiddag. Joel och jag stod och kämpade med det. Såg gråhårig ut efteråt :) Igår spacklade jag nästan hela rummet (tog resten idag). Var ganska kul :) Imorrn kanske Joel förhoppningsvis slipar det sista, annars får vi ta det på fredag kväll. För imorrn ska vi hämta färg och grejer och åka och handla mat. Man hinner inte så mycket mer när man jobbar till 17. På lördag morgon blir det målning för hela slanten. Kanske lite spackling av sovrummet också beroende på hur lång tid det tar att måla. Jobbigt att göra om men bra kommer det bli! Ska fota sen när allt är klart.

Uppdatering jackan: fick 200 för den..(halva nypriset). Inte så mycket men får väl va glad för det lilla....

Förbannad, irriterad och frustrerad

Idag skulle jag hämta ut min vita VILA-jacka (som jag har letat efter i ett år och till slut hittade förra året) från kemtvätten. Hade fått trycksvärta på den.. De hade ringt många gånger igår så jag trodde de skulle säga att den var klar. Men icke. Gissa vad? De hade försökt så hårt att få bort fläcken så att jackan hade frätts sönder!!!! Jag blev så arg!!! Och ledsen... (Fast inte så mycket på dem, kan jag inte med). Så nu har jag ingen jacka! Bara en kort skinnjacka och en röd regnjacka, kul lixom. Jag ska få ersättning och så med vad hjälper det? Det går ju överhuvudstaget inte att köpa någon vårjacka nu, allt är ju så tjockt och varmt. Så nu får det bli kallt fort så jag kan använda mina höst/ vinterjackor.


RSS 2.0