Västerbottenpaj



Idag blev det paj till middag. Superenkel att göra. God är den med!

Pajskal:

3 dl mjöl
150 g smör
1 msk vatten

Fyllning:

150 g riven Västerbottenost
3 ägg
2 dl gräddfil
majs
paprika (eller vad du vill ha för gränsaker i, kanske inga alls?)


- Blanda ihop degen och tryck ut i en pajform. Förgrädda i ugn 225 grader i ca 10 minuter. Sänk sedan till 200 grader.
- Vispa ihop ägg och gräddfil. Blanda sedan i ost, majs och fint hackad paprika.
. Grädda i ugn i 25 minuter.

KLART!

Boktips -Skynda att älska

Läste ut Alex Schulmans debutbok "Skynda att älska" på tåget hem igår. Den var riktigt bra! Han berättar om sin barndom och hur det var att växa upp med en äldre pappa. Nästan så att jag saknar hans pappa! :P Men läs den, den är tänkvärd. Ta vara på och lär känna de du älskar för man vet inte hur lång tid man får med dem tyvärr..


Produktiv dag

Idag har vi varit på Blomsterlandet. Jag har äntligen fått tummen ut och köpt blommor till vardagsrummet. Blev rosa Hortensior. Köpte även blomlådor och vita pelargonier till dem. Köpte även olja till balkongen som jag nu har oljat. Ska visa hur det blev när allt har torkat! Så härligt att äntligen ha den klar!

Fick även upp spegeln och en krog i sovrummet. Mamma och Tomas kom förbi här efter sjukhuset (tyvärr med dåliga besked...) så Tomas hjälpte mig att borra. Tack! Blev mycket bättre så.


Stockholm

Från fredag lunch till måndag eftermiddag hann vi med detta:

Fredag:
Ett besök på Skansen där vi tittade på och klappade djur samt kikade på vart allsången äger rum. Gick även en sväng på Östermalm.














Söta björnar. Hör Joel: "Ta en bra bild här nu Tobad." De höll på hela helgen och fotade och fotade. Hihi.















Lördag:
Vasamuseét, Fjäderholmarna samt en fika på Östermalm.

















Söndag: Slottet, livrustkammaren, Cosmonova, Gamla Stan och glass på Ben & Jerrys.


























Såg en 3D-film om urtida sjö-monster, ascoolt! Så här såg det ut utan glasögon.









Måndag: En jättefin utsiktsplats på Söder vid Mariatorget (vad heter platsen Fatima?), Riddarholmen och en sista sväng i Gamla Stan där vi såg en kändis! Christina Schollin i hennes änglabutik.


















Idag händer det!

Om ca 4 timmar går jag på semester! :D Som jag har längtat :) Imorrn kl 8 far vi till Stockholm för en långhelg. Ska bli så kul! Hoppas vädret blir bra.

Nu måste jag jobba klart det sista här.

Sol på er!

Idag händer det!

Om ca 4 timmar går jag på semester! :D Som jag har längtat :) Imorrn kl 8 far vi till Stockholm för en långhelg. Ska bli så kul! Hoppas vädret blir bra.

Nu måste jag jobba klart det sista här.

Sol på er!

Om..

.. man har fösrökt i en timma att spola, stoppa, pausa och ejecta en DVD som hakar upp dig kanske det är dags att ge upp? Tror jag gör det nu innan jag slår sönder något. Så typiskt, när jag väl ska titta på film så ska det KRÅNGLA!

Men jag blir glad när jag tänker på att Joel har vunnit en resa för två till Milano i höst för att kolla på fotboll! :D Kan inte fatta det! Fotbollen är väl sådär men att åka till Italien - wohoo!!


Mammahelg :)

I lördags em kom mamma hit. Vi gjorde ett misslyckat försök att åka till backaplan för att köpa lite blommor till mig, Men jag körde fel så sedan hann vi inte innan de stängde :P På kvällen åt vi på Jensens Böfhaus - underbart gott! Tog en kombinerad meny med snackkorg till förrätt, fläskfilé till huvudrätt och apelsinsorbet med chokladmousse till efterrätt. Till det delade vi på en flaska vin. Blev en massa prat om allt möjligt, mysigt!













Idag gick vi upp 6.30 för att åka till Ullared. Blev en hel del shoppat, lite mer än vad jag hade tänkt :P Bland annat en stor ljuslykta för bara 89 kr, sänglakan 3 st för ca 300 kr, en söt klänning, massa ljus, kläder till Joel och kuddar. Hittade även ett par gummistövlar för 140 kr på Scorette outlet och ett par vita ballerina för 99 kr. Var tur för jag har letat länge efter vita sådana men inte hittat några.




Denna kung(?) såg vi där vi åt lunch idag, undra varför han såg ut så? :P Ska fråga Tobias på jobbet (han är från Ullared) om han vet om det kanske är något original från stan.







Nu ska jag titta på det sista avsnittet av Dexter, kommer han undan tro?

Envisa myggor!

Verkar som att vi har en hysmygga i vårt sovrum för jag har vaknat två dagar i rad av att en mygga har surrat. Tydligen har den gjort mer än så... Har 8 bett! Så störande, de på benen är typ som blåmärken.



Tar en liten bild här, mina ben är så håriga :P Har dem på utväxt för att kunna vaxa dem.

25-års fest

Igår hade jag min 25-års fest. Den blev väldigt lyckad. Stina, Carro och Madde kom från Lidköping och Camilla och Linn kom från Mariestad och Kristinehamn. Så alla de sov här sedan.

Det blev en del testande av spikmattan på festen, alla skulle testa att stå på den och till slut åkte även en och annan skjorta av för att ligga på rygg på mattan. Jocke ville till och med ha massa tryck så Tobbe fick ställa upp :)

Stina, Madde, Carro, Annette, hennes syrra och jag ville gå till Push och resten gick till Storan. Det var lite pinsamt när vi skulle gå in till Push, haha. Vi ställde oss i fel kö, vi såg inte namnet Push på byggnaden så vi ställde oss i en kö där Annette trodde att det var. När vi kom fram sa vakten att det var 30+. Men jag hade ju kollat innan på nätet att det var 25 så vi fattade inte varför han sa så. Det har varit så sedan de öppnade för 6 år sedan sa han. Vi försökte komma in men det gick inte. Så vi gick ur kön och var lite sura, de har ju inte ens funnits i 6 år, det är ju ganska nyöppnat! Så vi kollade var det var i nästa kö. Då var det ju där Push låg!! Pinsamt... Så vi kom in där :) Det var riktigt snyggt där inne alltså! Toadörrarna var upplysta med grönt och så blev de röda när det var upptaget. Coolt! dansgolvet var runt med häftiga lampor i taket som blinkade så det kändes som att man dansade i ett UFO :) Tyvärr fick Carro ont i ögat så vi gick ganska tidigt men kul var det!



Hassle på Liseberg

Igår var jag på Liseberg med Annette och Malin. Vi åkte några åk, lyssnade på Erik Hassle och åt Ben and Jerrys glass. Vilken röst den killen har alltså! Så snygg om man kan säga så? Bump in the road och The thanks I get är väldigt bra de med. Hoppas låtarna kommer ut på Spotify snart!

Är lite sliten i halsen av allt skrikande  :P Värst var uppsvinget, den var läskig! Har alltid undvikit den, har tyckt den ser läskig ut. Gillar inte höjder så mycket alltå.. Kändes som att gungan skulle slå runt med. Huu.. Men det var på gränsen att den var för läskig, nu gick det bra. Var en kille som tappade sitt busskort såg jag när han åkte den. Skyll sig själv :)









Släktkalas

Har glömt att ladda upp lite bilder från mitt kalas i söndags. Vi trängdes ca 15 vuxna plus några barn i vårt lilla vardagsrum. Som tur var kom pappa på att vi kunde ta in vårt balkongbord så där fick vi några platser till. Det värsta var värmen, kvittade hur mycket man öppnade, alla svettades ändå. Men det var väldigt trevligt att alla kom!



Fick en spikmatta, pengar, en bok, en stekpanna bodylotion mm. Av Joel fick jag hantlar och lite te och choklad :) Ska dock byta hantlarna till några tyngre då jag tar lite mer än 1 kg ;)

RSS 2.0