UFO?

Hmm.. Inatt hörde Magda och jag något skumt... Vi vaknade båda två av något starkt, vibrerande ljud. Först trodde jag att det var någon mobil men min låter inte så och Magdas var det inte. Det lät som det kom inifrån eller åtminstone väldigt nära sovrummet. Efter en stund hörde vi det längre bort utanför fönstret. Vi var ju lite snurriga eftersom vi hade vaknat så tvärt så vi kan inte beskriva det exakt. Men konstigt var det! Om det inte var något flygande djur eller vägarbete eller liknande som det antagligen inte var, vad kan det ha varit? Vi tror på ett UFO :) Någon som har upplevt samma sak som kan förklara vad det var??

Före och efter slingning


Nya inköp

Beställde ett par skor från HM för ett bra tag sedan som nu har kommit. De var skitsnygga men HÖGA! Får nog öva mig att gå i dem :P Får bli "sitta-skor" tror jag! Utnyttjade en bonuscheck på HM och köpte mig ett par treggins, snyggt att ha till stövlar/stövletter och en längre pösig tröja.




Wille!

Ville (haha) bara visa lite bilder på söta Wille som jag tog när jag var hemma sist:






Pappa på besök

Igår kom pappa hit och hälsade på. Han skulle se Joe Bonamassa på Lisebergshallen och frågade om jag ville hänga med. Är väl inget stort fan av blues men tänkte att det kunde vara kul att testa något nytt! Var helt ok faktiskt, kul att ha sett en sådan duktig gitarrist. Detta var en låtarna han körde som jag tyckte var bra:



Innan konserten var vi på Incontro för lite aw. Var massa folk där! Verkar vara ett populärt ställe, lite classy sådär. Efter konserten ville vi kolla in Heaven 23, har aldrig varit där förut. Åh vad fint det var! Vilken utsikt! Lugnt och snyggt ställe, precis min stil. Där tog vi en latte och en cappucino och bara satt och pratade, trevligt!









Idag blir det serier i soffan innan jag ska träffa Elin. Vi får se vad vi gör, inte direkt så man känner för att gå ut i detta vädret! Huu!

Kvalitetstid med Jossie & Martina

Idag på fm träffade jag Jossie en sväng. Vi hängde lite hemma hos henne först och sedan gick vi en promenad. Vi gick in till Trädgårdsföreningen och gick förbi ett fik där vi satte oss i solen och fikade, underbart väder idag! Vi satt ute och fikade - i oktober! Helt otroligt!




Efter det gick jag en sväng i Skatås och hem igen. Sedan fick jag ett ryck och städade hela lägenheten innan Martina kom. Vi har druckit lite vin och varit på Avalon hotell och druckit en drink. Mycket trevlig dag!




Good deed of the day!

Köpte tre Rosa Bandet-reflexer idag. Det är fortfarande så pass varmt ute att jag kan ha mina höstjackor nu när det är mörkt tidigt på kvällarna, vilket inte var fallet förra hösten. Så jag var tvungen att köpa fler reflexer och då kunde jag lika gärna köpa dessa och stödja Rosa Bandet!


Första dagen..

... på revisionskursen. Började lite trist med massa lagstiftning. Men imorrn ska vi börja med ett case så då blir det nog roligare. Träffade två stycken från kursen förra året som jag ska vara i samma grupp som så det blir trevligt. Var helt underbart väder ute så Annette och jag satt ute vid vattnet och njöt i solen på lunchen. Underbara höst!



... på en jobbig period i mitt liv med mycket tänkande och funderande. Förhoppningsvis kommer jag ur den klokare, säkrare och starkare! Ni som känner mig vet vad det handlar om. Tack alla vänner för att ni finns!!

Nya höstskor

Har inte visat mina nya skor jag har införskaffat inför hösten. Var på jakt efter ett par stövletter med snörning á la Kajsa Kavat eller liknande och har letat överallt här i Gbg men har inte hittat några bra. Så hittade jag dem i Lidköping! Så mamma fick köpa ut dem till mig :)





Sedan var jag även ute efter ett par låga och relativt varma skor som jag kan ha till kostym. Blev ett par jodphurs eller vad man kallar dem.




Ett höstigt middagstips

Gjorde detta för ett tag sedan. Kändes väldigt höstigt, dels om man tittar på färgerna och sedan är rotfrukter väldigt billigt just nu!


Potatis, palsternacka och rödbetor i ugn tillsammans med kyckling och creme fraiche med smak av getost och rosmarin.

Laxpaj med spenat

Gjorde denna goda paj för ett tag sedan (tyvärr ser inte bilden så aptitlig ut men den var jättegod!)





Fyllning:


250 gram bladspenat
2 msk smör
1 nypa salt och peppar
2,5 dl mellangrädde
0,5 dl majonnäs
3 st ägg
2 st klyftor vitlök
1 tsk citronpeppar
0,5 tsk salt
2 dl riven ost
400 gram kokt benfri lax (jag stekte upp två fileér och delade i bitar)


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Gör valfri pajdeg. Kavla eller tryck ut degen i en form, 24x24 cm. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
  3. Tina spenaten och krama ur all vätska. Fräs spenaten i smöret. Krydda med salt och peppar. Lägg spenaten i botten på det förgräddade pajskalet.
  4. Blanda grädde, majonnäs och ägg i en skål. Pressa ner vitlöksklyftorna och tillsätt citronpeppar och salt. Blanda ner den rivna osten.
  5. Dela laxen i mindre bitar, vänd ner i äggröran. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet, grädda pajen ca 30 minuter tills fyllningen stelnat.


Blommorna lever!

Mina blommor dog ju lite under semestern eftersom jag knappt var hemma då. Men nu äntligen har de hämtat sig! Tack vara denna underbart ljumma hösten så har de tagit sig igen. Fortsätt så tack tills snön kommer!


Update!

Har inte skrivit här på länge ser jag! Vad har hänt sen sist?

Var hemma i Lidköping förra helgen.

På fredagen träffade jag Magda för en drink på Krog och Kompani. Vi skulle titta på Tonys spelning. Träffade även på pappa och Anna där så det var en trevlig kväll.



På lördagen gick jag en promenad med mamma längs med den nya strandpromenaden som de har byggt. Den går från småbåtshamnen ut till Vänerblick tror jag. Vi gick en bit av den bara.





På kvällen var det födelsedagsfest hos Jonas syster. Det blev även ett besök till Harrys. Var tyvärr inte så mycket folk ute men vi hade kul ändå :) Emma sov hos mig sen så det var mysigt :)









På söndagen gick jag en långpromenad med Erika och sedan åkte jag hem till pappa. En bonus var att brorsan kom dit med! Vi satt och lekte med Niklas I-phone så det var kul :)





RSS 2.0