Redo för Skottland!

Hittade dessa på Din Sko idag. Så nu kan jag kasta mina gamla med en spricka i :P Nu är jag redo att de mig ut i regn och rusk på högländerna!


Så här...

...mycket brunt blev det av blommorna efter att ha plockat dem när jag kom hem! Nästa gång ska jag lära Joel hur man tar hand om dem.. Satte ut dem fort idag när jag såg att det började spricka upp så hoppas jag att de repar sig!



Andra semesterveckan - Grebbestad med omnejd

Igår (en dag för tidigt på grund av vädret) kom jag hem efter en vecka på kusten med mamma.

Lördag:
Ankomst till Grebbestad. Vi såg oss omkring lite och åkte en tur med tåget Tuffa Wiktor :)







Söndag:
Det regnade så vi tog en tur till Stömstad. Efter att ha gått runt en sväng tog vi en båttur ut till Nord Långö och anläggningen Alaska. Detta byggnadsverk anlades av den då 60-åriga Hilma som utandrade till Alaska för att gräva guld. Hon återväde sedan och byggde upp terasser, broar, tempel mm med hjälp av cement, snäckor och stenar. Stället hade varit mycket vackrare i solsken men det var fint ändå.



















Måndag:
Äen denna dag var det mulet så vi åkte till Fjällbacka. Så mysig stad, eller by kanske man säger. Åk dit! Vi tittade i affärer, fikade och klättrade upp genom Kungsklyftan till en utsiktplats. Väldigt vackert. Det var här man spelade in Ronja Rövardotter när de hoppade över klyftan, fast då kallade de den Helvetesgapet.















Tillbaka i Grebbestad hittade vi även här en utsiktsplats, jättefin utsikt!





På kvällen åt vi lyxmat i form av Helleflundra. Vi hamnade på samma restaurang som våra grannar i huset, två damer från Borås. Trevliga var de så vi hängde med dem den kvällen.







Tisdag:
Äntligen var solen framme så vi låg på standen hela dagen. Dock blåste det kallt så¨handduken åkte på och fort av så fort molnen försvann. På kvällen blev det grillat.



Onsdag:
Mulet återigen så vi åkte till Lysekil för att hälsa på Eva, Tomas syster, och Ingemar i deras faktastiskt mysiga stuga med en hejdundrande utsikt! Vädret sprack upp så vi tog en tur med båten. Först till Grundsund och sedan åkte vi på sälsafari :)

























På kvällen blev det räkfrossa på ett ställe vid bryggan i Grebbestad. Mysigt!





Torsdag:
Ännu en mulen och regnig dag så denna dag åkte vi till Smögen och Kungshamn. Där köpte vi med oss makrill som vi åt på kvällen. Gott!




Första semesterveckan

Lördag:

Började semestern med att åka hem till Lidköping. Det skulle ordnas möhippa för Caroline. Mamma och jag åkte till hennes syster där alla gömde sig i sovrummet för att sedan överraska Caroline. Det blev vin, utklädnad, sexparty och middag på Harrys. Tror hon uppskattade kvällen väldigt mycket!















Måndag:

Självklart stod Måndaxklubben på schemat! Förfesten var hos Stina. Som en överraskning kom Kristoffer Jerkeborn dit (han följde med sin bror som är ihop med Jonas syster). Var intressant att höra hur han jobbar. Han skriver ju bland annat tal till Beatrice Ask. En mycket klipsk och kunnig kille!























Onsdag:

Träffade Magda för en fika på em, efter det var det grillning hos Stina i stugan. Vi hade precis ätit klart när spöregnet kom!













Torsdag:

Spiken mad mamma och Helene och hundarna. Lunch i form av rökt fisk och sedan solning hela eftermiddagen!







Fredag:

Utflykt med Joel och Wille till Munkängarna på Kinnekulle. Vi trostsade regnet och tog på oss regnkläder. Var så mysigt så!







På eftermiddagen var det turridning på Kinnekulle med Emma och hennes svägerska. Vi red på nordsvenskar. Underbar tur! Finns det något bättre än full galopp på en äng? Har ont i baken och diverse andra muskler idag kan jag säga :P







Idag åker mamma och jag till Grebbestad för en vecka. Återkommer med uppdatering!

En somrig helg i Halmstad































Ibland behöver man faktiskt inte åka utomlands när det är så underbart i Sverige.

Undra vart ryktet om att revisorsyrket är tråkigt kommer ifrån? :P


Stackars Robert :P

Halmstad imorrn!

Joel med familja är där och har varit hela veckan så imorrn lunch åker jag ner till dem. Smygstartar semestern lite :) Få se vad vi hittar på. Jag hoppas på lite bad iallafall!

Nu ska jag kolla The Hills och äta tekakor!

Pöss

Bor vi i stan eller?

Det kan man inte tro när jag ser ett rådjur utanför balkongen! Hörde att det knakade och trodde det var någon granne, det brukar gå folk i dungen ibland. Men så såg jag någor brunt och så var det ett rådjur! Stod där och kikade och kliade sig. Så fint! Det försvann och kom tillbaka igen och då känppta jag detta kortet. Älskar vår lilla dunge ännu mer nu :)



Presenten har kommit!

Titta vad jag fick av Jossie, Tobbe, Jocke, Matilda och Patrik! Eller vad det även från Erik & Martina?



Älskar sådana filmer, kan titta i evighet på naturlivet!

På tal om det. Det hände något "hemskt" imorse. När jag skulle parkera cykeln utanför jobbet så såg jag något svart som låg i gräset. Det var en liten kråk-unge. Det hade blod i huvudet och det var blod på marken bredvid och den låg och flämtade. Var antagligen en unge som hade ramlat ned från trädet för det kraxades och kvittrades väldigt från träden. Jag klarar inte av djur som lider så jag började nästan gråta.. Ville inte att den skulle lida men ville heller inte döda den, det skulle jag inte fixa. Så jag gick till min ena chef och frågade om han ville döda den :P Han bor ju på landet så jag tänkte att han kanske var van vid sådana situationer :) Han gick ner och kom tillbaka efter ett bra tag. Då hade han burit bort den upp till Skansen Kronan och lagt den i skuggan med lite utsikt som han sa :) Han trodde inte att den var döende så jag hoppas att den repar sig! Lilla stackare! Undra vad föräldrarna tänkte när den bara försvann..

Nya frillan!

Före:



Efter:




Min födelsedagsvecka

Ja i onsdags fyllde jag 26 år, vuxen enligt SJ. För att fira gick jag och såg Eclipse med Annette, Martina och Annettes kompisar. Den var verkligen jättebra! Bättre än förväntat och kanske till och med bättre än ettan. Se den! När jag kom hem hade Joel bakat kaka och fixat presenter till mig. Fick Leilas nya kokbok, Another Slice och ett sällskapsspel. Så nu ska det bakas!



Igår hade jag 80-tals festen. Vi blev nog upp emot 20 pers i vår lilla lägenhet, men det gick allt bra :) Alla var så fina (eller kanske fula?) och hade kämpat med att klä ut sig. Kul med temafester alltså! Som alltid lyckas jag pricka in även denna fest på sommarens varmaste dag! Balkongen var guld värd!










The wifebeaters slår mig! :S














Emma, vad sunkig du se ut ;)

















Kvällen avslutades på Lounge(s).



Idag hade jag kalas för familjen. Både Joels och min familj kom. Hade gjort matpajer denna gång. Fick en massa fina blommor, choklad, pengar till löparskor, ett linne och en väska från Rhodos. Av Emma, Stina, Madde och Jonas fick jag två slickepottar, en keramikskål och andra tillbehör till muffinsbak. Av Partik fick jag ett kassettband med 80-talsmusik, får lyssna på de låtarna på Spotify istället :) Av David och Carro en jättefin ram och av Malin, Therese, Kristoffer och yvonne fick jag en orkidé och choklad! Sedan ska jag tydligen få en present av Jossie, Tobbe, Jocke, Matilda, Erik och Martina senare i veckan som de har beställt. Undra vad det kan vara? Spännande!




















Leilas tekakor

Här ska ni få ett recept på jättegoda takakor ur Leilas A Piece of cake:




5 dl mjölk
4 dl havregryn
1/2 msk salt
1 msk ljus sirap
150 g smör
25 g jäst
8-9 dl mjöl


- Värm mjölken till 50 grader, häll i havregrynen, saltet och sirapen. Låt stå och svälla i 20 minuter.
- Smält smöret och rör ner i blandningen. Smula ner jästen och rör om.
- Tillsätt mjölet tills det blir en lös deg.
- Jäs till dubbel storlek ca 30 min.
- Knåda degen, dela den i ca 10 bitar och kavla/tryck ut till runda kakor ca 1 cm tjocka. Nagga dem med en gaffel och jäs under bakduk i ca 30 min.
- Grädda i mitten av ungen i ca 10 minuter.


RSS 2.0