Opponering och sol

Idag har vi haft opponeringen. Den gick bra, över förväntan! Dan var inte så jobbig som vi trodde att han skulle vara. De andra gav "bra" kritik som vi kan ha användning av. Har passat på och solat med Elin och Branka utanför Branka. Ännu en sak som jag kommer att sakna med detta livet. Att bara kunna gå några meter och kunna ligga och sola  och snacka skit med sina vänner. Vi kommer aldrig att bo så nära varandra igen.. :( Men förhoppningsvis kommer det nya äventyr i Gbg.



Joel och jag ska ut och äta på Mongolian ikväll för att fira oss. Ska bli så gott!!! Godingen hade köpt choklad till mig och gjort en liten lapp nöär jag kom hem idag :) Tack älskling!!


Lyckad tackfest

Det blev en jätterolig dag med Studentiadengänget. Vi började som sagt dagen med att leka lekar och dylikt. Kl 19 var det middag på Munken - jättegod mat verkligen! Det blev även lite tal och presenter och diplom som delades ut. Jag fick en redig kniv och en slipare eftersom jag hade varit ansvarig för maten bland annat. Synd bara att jag redan har typ 13 knivar :P Men denna är nog bättre iaf! Kolla in bilden nedan på mitt diplom - Erik Wallin!!! *fnys*

Efter middagen mellanlandade vi hos Goran där vi festade till kl tolv. Sedan bar det av till Ankan. Blev lite shejk på dansgolvet med bland andra en jobbig Erik som förstörde min frisyr... Kom till slut hem och la mig kl 3.30. Då var det ljust ute. Sommar!!!


På väg mot middag

Vi har varit ute på Skutberget och lekt lekar, tävlat och ätit lite. Kul var det! Nu ska vi iväg och äta middag på Munken hela gänget. Sen blir det fest! Skriver imorrn om hur det var.

Imorrn kl 10 är det opponering! :S Hoppas vi inte behöver ändra allt för mycket i uppsatsen.

Hej svejs!

4 år idag

Idag firar vi 4 hela år tillsammans. Tänk vad tiden har gått fort! Vi fick 3 månader ihop hemma innan jag flyttade till Karlstad och vi började ett distansförhållande på ett år. Det var jobbigt periodvis men det höll. Efter ett år flyttade Joel upp hit för att börja plugga och för två år sedan flyttade vi ihop. I augusti bär det av till Göteborg för ett nytt liv för oss båda.




Bra köp

Köpte denna BH från H&M igår för halva priset. Älskar den! Så skön! Och den ger en ganska redig push-up effekt vilken är välkommet på mig :)



Jag köpte den gråa men skulle nu vilja ha en massa olika färger :)



En spindel mindre

Jag bad Joel att ta bort en stor, äcklig spindel som satt i taket. Då tog han fram dammsugaren och sög upp den! Tycker sånt är så hemskt, gjorde ont i hjärtat på mig.. Den ville ju bara sitta där och vila, skadade ju ingen. Ja, jag vet, jag är väl FÖR mycket djurvän men det är sån jag är.


Bilder på lägenheten

Här Sara (och alla ni andra som vill se) kommer lite bilder från vår blivade lägenhet).


Bloggen flyttad

Vet inte riktigt vad som blir skillnaden nu? Ser ingen direkt utom lite annorlunda stil på text mm här på sidan. Nån som vet vad det innebär att flytta bloggen?

Idag har jag städat. Gjorde rent i avloppet i duschen - kväljningar! Var redigt med äckel där!! Sen har jag varit en sväng i skolan, köpt gamla tentor till Zandra och kopierat skattedeklarationen. Låg och solade en sväng nyss. Nu ska jag gå till Konsum med Joel. Hadla lite smått och hämta bananlådot om det finns. Dags att packa snart. Vi fick nya bilder mejlade till oss om lägenheten, de förra var tydligen fel :P Men det såg mycket bättre ut nu, jättefräsch lägenhet. Längtar så till flytten! :)

Nu ska vi gå. Hej!

Ännu en bebis

Denna veckan har jag träffat två bebisar. Idag kom Camilla upp med hennes Noah. Han har blivit så stor och ännu sötare än sist jag såg honom :) Vi tog en sväng på stan och shoppade och åt lite. Var så kul att ses igen.

Nu ikväll har jag träffat Per för att lära upp honom en sista gång. Nej, en gång till är det förresten. Sen tar han över mitt jobb.

Blev Desperate hos Ellinor ikväll eftersom ingen av våra tv-apparater fungerade. Nej, de hade inte gått sönder alla tre :) Det var nåt lurt med Com Hem. Typiskt, enda dagen som man följer ngt på tv och så krånglar den :P

Nu blir det lite arkiv x med Joel.

God kväll!

Ny design

Hade en ny idé till bloggen. Vad tycks? Är lite kul att ändra ibland. Skulle ju varit sommartema egentligen men jag ville ha de där bilderna :)



Film ikväll med Patrik och Joel. Blir 23 som vi ska se. (Det rimmade haha). Spännande.

Linn & Nova

Linn kom upp idag med lilla Nova. Vad stor hon har blivit! Så jättesöt och go var hon! Skulle stå upp hela tiden och la huvudet på sned, charmigt :) Får passa på att träffa Linn, kommer ju inte bli så ofta sedan.. :(

image656

image657


Ny vecka imorrn

Men inte särskilt mycket planerat. Inget tråkigt i skolväg iallafall, förutom lite uppsatsläsande.

Imorrn:
Linn kommer upp med Nova och fikar med mig och kanske Henrik.
Träning: Morgonpromenad och styrka

Tisdag:
Camilla kommer upp med Noah
Lite bokföring och grejs med Per
Träning: Balans

Onsdag:
Träning: styrka

Torsdag:
Tackfest med Studentiaden!!

Fredag:
Opponering på uppsatsen
Emma kommer

Lördag:
Grillning/ kalas hos Malin. BMB efter det.

Grillning, schlager och campusfest

Igår samlades hela gänget för att fira Patriks födelsedag med lite grillning och fest. Joel och jag grillade JÄTTEGODA hamburgare. När det blev för kallt gick vi tjejer in och kollade på melodifestivalen och tjötade. Hur trevligt som helst. Efter det gick vi förbi Frippe och hämtade upp de andra och sen gick vi till campusfesten. Vad sunkigt det var där alltså! Flaskor, burkar, plastpåsar och skräp överallt. När vi stod och dansade lite kom det en kudde flygande. Sen envisades folk med att kasta runt den ett bra tag. Hmm... Vi roade oss en stund med dansen så det var kul, men det var väl den enda :P Börjar bli för gammal för sånt där känns det som :)


Överfylld garderob...

Är så trött på mina små garderober, får inte plats med mer snart. Nu är det så illa att jag måste lyfta upp hyllplanet för att kunna lägga in ett par byxor eller lägga kjolarna ovanpå klädstången eftersom de inte får plats på galgarna längre.  Så ska det inte behöva vara! Jag hoppas på en större garderob i den nya lgh!

image646

Min kära mor

Mamma, sambo, syster, dotter, vän... Kärt barn har många namn.

Vill använda detta inlägg till att hylla min älskade mamma denna dag. Så synd att jag inte kan fira mors dag hemma. Är lite krångligare när man bor i en annan stad. Förhoppningsvis blir det lättare att hälsa på varandra när vi bor i Gbg sen, går lättare att åka hem därifrån.

Tack för att du finns mamma!

image645

Lägenhet i Gbg fixad!!

Vi har fått en liten 3:a på 58 kvadrat på Norra gubberogatan, tror det hör till Olskroken. Tar 10 minuter att cykla in till stan. Vi får måla om precis som vi vill och det är ett förstahandskontrakt. Så den 1 augusti flyttar vi! Så UNDERBART! Hoppas bara att jobb löser sig med så kan inte livet bli bättre ;)

Så detta kanske kan locka er att hälsa på mig om ni inte hade tänkt det redan? ;)

Här ser ni lite vart den ligger och hur planlösningen ser ut. Ska allt fota mer sen när vi har fixat lite med den.

image643

image644

Ny kjol

Provade denna kjol från Lindex när jag var i Gbg. Visste direkt att jag var tvungen att ha den. Satt helt perfekt. Så nu när pengarna kom så blev den min :)


En kväll med Branka

Lite färgning av ögonbryn, ögonfransar och hår och lite pizza och film blev det igår.








Helt undertbart rolig examensfest

Ja torsdagen var jätterolig! Vi började med förfest hos Elin med spel och dryck. Klockan 19 var vi på Nöjes där vi fick en välkomstdrink. För att sätta igång minglet lite fick vi alla var sin lapp där det stod en låttitel eller en artist som vi skulle hitta motsvarigheten till, vilken var ens partner. Jag fick en tjej :P

Efter en god middag med lite spex drog vi vidare till Arena där vi dansade och hade kul hela kvällen. Vi köpte med oss mat hem så det var en god avslutning på kvällen :)

Detta är en av alla saker som jag kommer att sakna när jag flyttar härifrån. Allt underbart roligt och snällt folk som jag har lärt känna. Och våra spelkvällar som brukar bli hur roliga som helst jämt. Hoppas vi kan fortsätta med dem, även i framtiden, i någon stad. Det får planeras lite mer men borde inte vara omöjligt att ordna.

image621





Yvve fick i uppdrag att krypa under bordet och jama som en katt



Elin fick i uppdrag att låtsas tjurfäkta

Ännu en seg dag...

Sitter och väntar på Henrik för att fortsätta på uppsatsen. Är ganska trött på den nu!! Känns som vi aldrig blir klara... Bara en massa småpill hela tiden... Men bara att kämpa på.

Ikväll blir det styrka och sen tv-kväll med Erika.

Ha en bra dag!

Lite shopping blev det

Glömde ju visa vad jag köpte i Gbg. Tänkte ha den på torsdag då det är klassavslutningsfest/middag på Nöjes. Den är lila, ser inte ut så på bilden där den ser blå ut!

image620


Lindex, 299 :-

Hemma igen

Inte kul att bli på dåligt humör det första man blir....

Men intervjun gick iaf bra, tror jag :P Hon skulle hålla utkik efter en tjänst till mig och jag ska kolla deras hemsida också. Så jag hoppas att jag får ngt jobb iaf! Hade flyt då jag fick en tågbiljett kl 15.07, hade ställt in mig på att vänta tills 17 för att åka hem. Så nu har jag några timmar till godo :)

Mat nu, hej!

Intervju

Önska mig lycka till imorrn nu, ska ju på intervju i Gbg på Proffice.

Nu blir det Lost!

Natti!

Gossip girl och varm choklad

Härlig kombo. Särskilt med lite vaniljsocker i chokladen. Mumma!

Idag har jag bara gjort nyttigheter; skrivit på uppsatsen och sökt jobb. Så nu ska jag unna mig att kolla lite serier. Så kopplar jag av. Hur gör ni?

Broccoli- skink- och ädelostpaj

Denna paj är god ska ni veta!

Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk vatten

Fyllning:
1 purjolök
Hackad skinka
Broccoli (gärna färsk)
Ädelost
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
Ädelost

- Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i en form, picka lite i degen med en gaffel och förgrädda i ungen på 225 grader ca 10 min.
- Hacka purjolöken och bryn den lite i en stekpanna.
- Vispa ihop grädde, mjölk och ägg.
- Lägg i allt till fyllningen (utom osten) och häll över äggstamningen. Smula till sist över osten.
- In i ugnen 20-25 min tills äggstamningen har stelnat.

image619

Snö i maj

Vad är det som är fel???

Helt slut

Har varit nere på Sandgrund och repat till ett dansnummer som vi ska uppträda med på invigningen av Sandgrund den 5 och 6 juni. Hoppas hoppas att det blir fint väder! Särskilt eftersom jag ska plaska i vattnet i dansen :P Var så redig så jag cyklade ner till stan. Ner gick det väldigt bra men hem... usch.... Är ju en jättelång och seg backe precis innan man kommer hit. Så jag var helt svettig och hungrig när jag kom hem. Väntar på att Joel är klar med disken så att jag kan laga mat.

Nu var han visst det.

Ha en skön kväll, det ska jag ha - i lugnets tecken :D

Uppdatering

Idag blir det uppsatsskrivande hela dagen. I em ska jag träna powercirkel, det blir jobbigt! :S Tränade styrka igår och det märktes att det var ett tag sen jag körde styrka. Var jobbigare än det brukar vara. Har varit så mycket det senaste att min träning har kommit ur balans men nu är det lugnt igen.

Det händer en del framöver när det gäller festligheter:
- nästa lördag blir det förhoppningsvis grillning eller bara fest med informatikgänget
- nästa torsdag avslutningsmiddag/fest på Nöjes med alla vi som slutar här eller som har läst med oss nån gång
- torsdagen efter det tackfest med Studentiaden, ska bli kul!!
- samma helg där kommer förhoppningsvis Emma upp

Man vill ju passa på att göra så mycket som möjligt och träfffa så mycket folk som möjligt nu innan vi flyttar. Jag kommer sakna livet här alltså! Borde göra en liten följetong här i bloggen på allt som jag kommer att sakna... FÅr fundera lite över det :)

Grattis brorsan!!

Idag fyller min käre bror 21 år. Vart har tiden tagit vägen?

image616

image617

image618

Trött

Har suttit hela dagen hemma hos Henrik och skrivit på uppsatsen. Tanken var att vi skulle sola på hans balkong samtidigt som vi skrev men det var alldeles för kallt för det. Vi skrev på ganska bra idag, tog en paus då vi lagade mat och sen fortsatte vi igen. Fikade och skrev det sista. Kom hem nyss. Händer nästan aldrig att vi sitter så länge.

När jag kom hem hade jag fått mitt första nummer av Sköna hem. Spännande!

Nu ska jag se på Underbara älskade som jag lånade av Henrik och sedan ska jag läsa tidningen. Desperate senare ikväll då! Yippiie!

image615

Allra käraste syster

Kommer ni ihåg denna film? Såg den när jag var liten och enstaka bilder har etsat sig fast i mitt minne. Sedan hittade jag några klipp på YouTube. Såg ni denna när ni var små? Astrid Lindgren var ju en fantastiskt påhittig människa. Vilka underbara filmer hon har gjort! (Eller rättare sagt böcker).


Studentiaden

Äntligen (och tyvärr) är arrangemanget över. Vi började med att handla i torsdags em inför kiosk och frukost. Det blev en del mat!! Fixade även lite andra saker den dagen.

fredagen började vi i projektgruppen med att äta frukost på Scandic innan vi satte igång med våra sysslor. Henrik och jag åkte och handlade ännu lite till till kiosken efter det. Sedan blev det till att säta upp allt, lasta in drickor i kylen och förbereda grillen. Hamburgare gick åt kan jag säga!

lördagen startade vi upp frukosten 6.30. Sedan gick det i ett, det kom massor med folk så vi fick åka och handla mitt i allt. Efter 9.30 då frukosten stängde startade vi upp kiosken. Det var lika hektiskt den dagen! Skyndade hem för att åka in till Nöjes och gå på bankett. God mat och till största delen bra underhållning. Vi hade lovat varandra att röja hela kvällen men vid 01.20 åkte Henrik och jag hem. Vi var helt slut! Fick idag reda på att någon hade petat Kristin i ögat så att hornhinnan  lossnade en bit! Men det skulle läka sa de på sjukhuset.

Idag var vi på plats på Sundsta 7.30 för att köra samma rejs igen - frukost och kiosk. Det var jobbiht att gå upp! Var trött från dagarna innan plus efter banketten och i och med den otillräcklig sömn. Nästan allt gick åt så det var gansla bra planerat! Vi fick sticka iväg och handla några gånger men det var bara kul. Dels för att komma bort lite och dels för att vi fick köra så många olika roliga hyrbilar :) Henrik och jag turades om så vi båda fick prova.

Kom hem vid 19.30 idag. Så det har varit en lååång dag! Mina fötter gör så ont! Har ju stått upp och sprungit omkring sen i torsdags kväll. Plus att jag har fått skoskav. Så nu ser (eller känns) mina fötter som två sälar med skavsår överallt. Tur att vi bestämde att vi ska vila imorrn och fortsätta med uppsatsen på tisdag!

Har inte haft så kul på länge som denna helg. Var så härligt väder, härlig stämning och trevligt folk. Kommer sakna såna här tillfällen när jag slutar plugga.... Inte tänka på det nu, blir ju sentimental! :P

Bilder:
1. Henrik jobbar
2. Britt-Marie var mer i farten än det ser ut här :P
3. Ulrika grillar
4. Härligt väder!
5. Mazdac
6. Projektledaren Erik med Emma
7. Henrik spelar cool
8. Henrik, jag och Abdi
9. Vi är finklädda
10. Jag i Brankas fiiiiina klänning
11. Me again
12. Kristin, Henrik och Yvonne
13. Henrik och jag
14. Mycket folk!
15. Mitt fina placeringskort
16. Erik och Britt-Marie
17. Emma







Rösta på Joel!

Min älskling är med i en fototävling just nu. Kan ni inte klicka på länken och rösta på honom? Han är verkligen värd en vinst som bekräftelse på hur duktig han är, och har blivit på så kort tid! Och visst är det ett fint motiv? ;P

http://ta.canon-europe.com/?pg=gallery&cc=se&lc=sv&photo_id=foto480d19a3026ec


Paus i skrivandet

Passar på att blogga lite när jag pustar ut. Just nu sitter vi och skriver ner empirin från de som vi har intervjuat. Tar himlans tid att få det att flyta på bra.

Denna låt har jag hört en del idag när jag har lussnat på p3 star. Asbra ju!



Jobbig dag framför mig..

Ska iväg snart och skriva på uppsatsen som går så segt. Känns som att vi inte kommer få ihop den denna gång.. :S Men det måste vi! Jag ska ha min examen!

16.30 i em är det runstur på Sundsta inför Studentiaden som är nu i helgen. Efter det ska vi ha möte om vad vi ska köpa in till kiosken/frukosten. Det ska bli en utmaning!

Senare ikväll kommer flickorna hit för att se på Desperate.

Såg ni på 100 höjdare igår? Det var ju så kul :D Synd att det ät slut nu.. :(

Inpackning

Har tagit ett välbehövligt fotbad och skrubbat fötterna. Jag har tyvärr sådana fötter att de lätt blir torra och får förhårdnader. Usch! Så nu har jag smort in dem i olivolja och klätt in dem i plastfolie och sedan på med sockar. Då blir det lena!

Har ni nåt annat tips på hur man kan förebygga eller mjuka upp torra fötte
r?

Tingsek på Arena

Var, iallafall i början, en trevlig kväll igår. Vi satt mest och pratade och surfade ruint på YouTube. Trots att vi började förfesta kl 18 fick vi ändå skynda oss att bryta upp och springa till bussen kl 23. Jossie och jag tyckte Tingsek var bra. Tyvärr körde han mest låtar från den nya plattan men de jag kände igen var det drag i! :)








Idag har jag solat och blivit lite brun, solen tar ju jättemycket nu! Har även bakat bröd idag igen eftersom de blev misslyckade igår, det var något fel på solrosfröna. Men idag blev de underbart goda! Slängde i valnötter istället.

Nu ska jag gå ut och gå.

Ha en fortsatt bra söndag!

För alla ni kakmoster där ute!

Halva dagen har gått åt till att baka bröd och silverkaka. Tänkte dela med mig av detta underbart goda recept. En smörig, kladdig och god kaka.

Silverkaka:

3 ägg
3 dl socker
       vispas pösigt.

3 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 1/4 dl vatten
     blandas i smeten.

Häll i en mindre långpanna, täck med bakplåtspapper. Grädda i ugn i ca 15 min på 175 grader.

Glasyr

150 g margarin
1 1/2 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker
      kokas ihop och bredes på den varma kakan.

image589



Tingsek ikväll, nån som ska dit förutom jag?

Tripoli

Ännu mer musik som jag måste tipsa om. Denna låt är så härlig. Tomas Rusiaks soloprojekt. Vet inte om han håller på med det fortfarande?



Har kollat på film med Erika ikväll. Blev "Tillsammans är man mindre ensam". Vi hade båda läst boken så det passade bra att se hur filmen var. Var som jag hade väntat mig. Mysig. Hon den där tjejen som är med i Amelie från Montre Mar (eller vad den ny heter :P) var med där. Så söt är hon!

Nu ska jag sova.

Natti!

Ytterligare en intervju

Den 19 maj ska jag på intervju hos Proffice i Gbg! Hoppas det kan ge något framöver! Vile bara säga det :D



Btw, ni som bor i Karlstad, vet ni om det hände något runt 16-tiden? Såg 5 polisvanar som åkte förbi utanför Studenternas hus när jag tränade förut. Var det kanske för att sverigedemokraterna hade möte i stan? Fast 5 bilar.. Nej... Vet ni nåt så, jag är nyfiken :P

No air

Denna låt är himla bra alltså! Den bara växer.



Jordin Sparks feat Chris Brown - No Air

Ledig idag

Sitter här och skriver ner intervjuerna vi har gjort hittills. Vi sa att vi tar ledigt idag och fixar till intervjuerna så kan vi börja skriva ner empirin i uppsatsen sedan. Var ju rediga och var i skolan igår. Var vi och kanske 4 personer till så då kände vi oss rediga :)

Ska träna styrka kl 16, det är det enda som är planerat idag. Kanske ska bara silverkaka, den är ju så god! Så det receptet lägger jag ut i så fall så får ni prova :)

Ska träffa Erika ikväll sedan, får se vad vi gör.

Nu ska jag skriva på intervju nummer 2.

Trevlig kväll med vänner

Blev en lyckad kväll igår. Vädret höll upp som tur var! Först kom Tobbe och Jossie, vi satt och tjötade lite innan Patrik joinade oss. Sen kom  David, Carro, Per, Johanna, Frippe,  Oskar,  Susanne,  Anna, Ingrid, Anna och Niklas.  Vi grillade  och sedan spelade vi kubb, tjejerna mot killarna. Tyvärr var Patrik ganska säker så vi förlorade :( Men det var nära att vi vann :)

Efter ett tag när det blev kallare gick vi först förbi Patrik där vi blev bjudna på drinkar. Sedan vidare till Frippe där vi stannade ett tag. Vi slutade vår kväll hemma oss igen, fast inne denna gång.

Valborg = vår!



RSS 2.0