Vårdag på (i?) Marstrand

Igår var vi på utflykt på Marstrand med Tobbe och Jossie och Melvin. Vilken underbar dag det blev! Vi tog färjan över till ön och gick omkring och kikade och fikade lite på en utsiktsplats. På vägen hem stannade vi vid en klippa och fikade lite till. Vi tog en avstickare till Kungälv och hälsade på David & Carro - trevligt! Joel körde hela vägen både dit och hem och det gick galant! Borde inte vara några problem med uppkörningen där.

























Joels bilder, fler finns på hans fotoblogg. Finns även ett filmklipp där :)

Släckte ni?

Vi släckte ner ljuset men hade iof datorn igång... Men hoppas att det hjälpte något iaf :)

Här och här kan ni läsa mer om Earth Hour.

Shopping

I lördags var vi ju på loppis. Dock var den inte så bra som vi hade trott. Köpte i och för sig tre böcker för 30 kr så det var ju överkomligt :) Efter loppisen gickcvi och fikade på Villa Villerkulla tror jag att det hette. Ett mysigt litet ställe där man betalade ca 50 kr och fick äta hur mycket man ville av deras hembakta kakor och pajer. Rekommenderas!

Efter det var det shopping på schemat! Hade sparat mig länge till det. Köpte ett par snygga chinos på Rut med flera. På H&M köpte jag två par shorts, (passade på att ta i olika färger när jag väl hittade en modell som jag kunde ha med mina lår :P) en jätteskön blå tröja som knappt det känns att man har på sig, en kjol och en träningströja. Efter HM gick vi till Top Shop och kollade på second hand butiken som de har öppnat där. De köper in kläder från typ London tror jag så det finns ju ingen annan som har något likadant. Hittade en stilren, svart klänning som jag köpte. Sedan räckte det med shopping för mig! :)










Ny dator

Nu har jag beställt en ny dator! Min går knappt att använda längre, tar så himla lång tid för allt.  Blir bara irriterad. Så nu när jag fick lite dubbel lön passade jag på. Uttnyttjade lite rabatter och fick gratis frakt så allt gick "bara" på 6 700. Men snygg är den!! Kolla:


Aw

Idag mötte jag upp Joel, Tobbe, Sven och Katrin och två tjejer till direkt efter jobbet för lite after work. Vi gick till Världskulturmuseét. Där mötte vi upp Jocke & co. Senare kom även Jossie. Det var riktigt god mat. Trevligt ställe att sitta på med. Stora lokaler med mycket plats och inte alltför hög musik plus att man fick ha med sig jackan ;)

Efter det gick vi till Deja Vu där vi tog ett glas var, Jossie och jag beställde var sin STOR frozen daquiri. Jag tog jordgubb och hon mango. Mumma!!

Imorrn ska vi på loppis, fikabuffé och sedan ska vi vara hundvakt!

Boom boom pow

Denna låt dansar vi till just nu. Så bra! Men får lite extra adrenalin när det är en bra låt. Lyssna och njut, eller dansa :)


Eart hour

Ni ska väl vara med och stödja miljön imorrn?

Lördagen den 28 mars 2009 klockan 20.30 släcker miljontals människor över hela världen ljuset i en manifestation för klimatet. Genom en enkel handling – att släcka ljuset under 1 timme – kan du vara med och sända en signal till världens makthavare att de vid FNs klimatmöte i Köpenhamn i december ska våga fatta de beslut som krävs för en framtid på jorden.


Låter väl inte så svårt va? Jag ska lugnt vara med! Kan nog vara cool att gå ut och se hur staden (förhoppningsvis) släcks.




Onsdag

Ojoj, vilken lärorik dag det har varit hittills idag. Ska göra bokslut på ett helt nystartat bolag och det är ju lite svårt när man inte kan kolla hur de gjorde förra året. Dessutom fick jag ett bolag att revidera som ska vara klart senast på tisdag. Ett tredje ska det göras bokslut och årsredovisning på. Men det ska väl gå med lite (ganska mycket) hjälp :)

Ikväll ska vi gå på opera med jobbet, Läderlappen. Vet inte riktigt vad den handlar om dock. 3 1/2 timma är den med! Kul att det är gratis :D

Oj, nu var lunchen slut!

Baj!

Bio och utflykt till Eriksberg

I fredags var vi ju som sagt på bio. Vi såg Gran Torino. Handlade om en sur och arg gammal gubbe (Clint Eastwood) som nyss förlorat sin fru. Han går mest och är irriterad på alla sina kineser till grannar. En dag när en kille försöker sno hans ögonsten, Gran Torino-bilen så utvecklas hans relation till sina grannar till vänskap. I slutet av filmen offrar han sig själv för dem. Ni fattar när ni ser den. Den var helt ok, lite smårolig bland annat :)





I lördags tränade jag styrka på morgonen. Efter det var jag helt slut så jag satte mig på balkongen och solade (kan ni fatta, i mars?!). Det var riktigt skönt bara man hade en filt om sig. Sedan åkte Joel och jag ut till Eriksberg. De höll på att fixa med Göteborg (skeppet) så vi kikade lite på det. Gick omkring lite på bryggorna och sedan fikade vi i solen - så underbart! Vi tog Älvsnabben tillbaka sedan, kul att åka båt :)









Bilder från joeledstrom.se

På kvällen åkte jag ut till Caroline i Mölndal. Vi kollade på en fransk film och åt semlor, ostbågar och drack lite vin. Mysigt! Kul att träffa lille Melvin igen med.




Idag har jag pluggat mest hela dagen. Hann sitta en liten stund på balkongen med innan det blev molnigt igen. Har satt ut några talgbollar ute på balkongen så jag fick sällskap av en talgoxe :) Vi gick in till stan nu på eftermiddagen, Joel köpte lite kläder och jag köpte fyra söta små ungsformar. Tänkte prova att göra en sådan där chokladkaka som är blöt i mitten och bakad på utsidan och de ska man ha i små formar. Hoppas jag kommer lyckas!

Nu ska jag plugga lite till, Tobbe och Jossie kommer vid 20 och så ska vi kolla på film.

Äpplemuffins med crumble

Fick ju ett önskemål för ett tag sedan om att lägga ut receptet på de äpplemuffinsen som jag gjorde. Så här kommer det, är taget från Leilas "a piece of cake".



100 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
lite salt


Fyllning:
4 äpplen
2 msk smör
2 msk socker
1 msk kanel


Crumble:
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl mjöl
1 dl socker


1. Smält smöret och blanda i mjölken.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
3. Rör ner den ljumma vätskan.
4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
5. Skär äpplena i klyftor eller bitar.
6. Stek dem i några minuter tillsammans med smör, socker och kanel. Låt svalna.
7. Använd en muffisplåt med formar så håller de formen lättare. Fyll formarna till 2/3.
8. Blanda ihop crumblen och strö över lite på varje muffin.
9. Grädda i 20 min på 175 grader.

KLART!

Sorgligt...

Denna dagen blev lite speciell och högtidlig. Alla vi på ekonomi blev bjudna på lunch av företaget, vi åt på Hotell Opera, nära Femman. Det var mycket gott och väldigt trevligt! Blev överraskad med ett litet häfte med bilder på alla från kräftskivan i somras. Det hade de knåpat ihop (Maria). Så himla gulligt!!



Ok, inte den bästa bilden på mig då men den visar hur kul vi hade :)





På eftermiddagsfikat hade Sarah köpt massa goda tårtor till oss. Dessutom fick jag en överraskning i form en jättefin blombukett och ett jättesnyggt paket med en liten blomma och två presentkort på Ticnet i! Blev jätterörd! Det kändes lite mycket nästan, jag har ju bara varit där i drygt ett halvår. Men både jag och säkert andra med tycker att det känns som en mycket längre tid! Fick en massa kramar av alla med, tack :) Åhhh, jag vill inte sluta :( Ska det kännas så här? Men jag trivs ju på revisionsbyrån med så bara jag får vänja mig lite så kommer det bli jättebra. Jag ska komma upp på after work och fika och grejer så jag kommer ju träffa alla igen :)










Ikväll ska vi på bio, Joel, Tobbe och Jossie och jag. Ska se den nya med Clintan. Kanske inte den jag skulle ha valt att se men alltid kul att gå på bio, kul att träffa Tobbe och Jossie igen med.

Sista dagen...

Idag är det sista dagen för mig på jobbet. På måndag börjar jag det nya på heltid. Det är med blandade känslor jag lämnar måste jag säga. Jag har trivts så himla bra, det känns som att jag har passat in så bra, har haft en väldig tur med mitt första jobb tror jag. Stämningen är alltid skämtsam och på topp här. Mycket och härligt folk i blandade åldrar, bra förmåner :) Det känns lite som att flytta hemifrån, det är spännande att börja något nytt med samtidigt jobbigt att lämna något tryggt. Men det kommer bli jättebra bara jag vänjer mig och när jag lär mig det nya jobbet, just nu känns det jobbigt när jag inte förstår någonting.


Men nu är det helg och då ska man vara glad! :)


Tjejhelg med Karlstad-gänget

Helgen har varit fantastiskt rolig! (Även om det inte enbart blev en tjejhelg som det var tänkt från början).

Elin kom redan i torsdags så jag mötte upp henne efter dansen. Vi slappade lite framför tv:n och sedan var vi så trötta så vi gick och lade oss. Jag jobbade i fredags och de andra gick lite på stan. Caratarna hade en prisutdelning i videokonferensen på jobbet i fredags som vi på ekonomi tyvärr inte fick vara med på. Så vi bestämde oss för att också ha lite roligt; vi tog fram vinet på 3-fikat :P Elin trodde inte sina öron när hon ringde på eftermiddagen där, haha.

På kvällen samlades vi allihopa (nästan) hos mig och drack lite vin och åt ost och kex innan vi skulle ut och äta kl 21. Vi åt tapas på Mañana - jättegott förutom bläckfisken.



På lördagen blev det shopping (jag provade bara kläder så jag vet vad jag kan köpa när lönen kommer sedan). Elin handlade mest och lyckades hitta mycket snyggt. Hälsade på Ola och åt en god lunch på Sense bestående av makrill, smaskens!



Festen på kvällen blev hos Terese eftersom hon har störst lägenhet. Vi blev en del folk, kul. Vi tittade på Melodifestivalen, var första gången för mig i år. Vinnarlåten vet jag inte om jag var så förtjust i men vem bryr sig egentligen? :P Anita :D Hihi. Vi måste tydligen ha haft väldigt roligt för vi kom inte iväg förrän runt ett tror jag klockan var. Så det blev inte Bliss för oss utan vi hamnade på Park Lane. Snyggt ställe. Vi hittade ett litet dansgolv med massa gammal och go musik som vi sjöng oss hesa till. Efter det blev det BK där Elin blev av med sin mobil :( Vilka idioter det finns som vill förstöra så för andra. Skapar en massa krångel ju. Kom i säng runt 5, sent för att vara mig :)



Idag har  vi vandrat runt i slottsskogen i det underbara vårvädret. Vi tittade på sälar, pingviner, fåglar, älgar och hästar. Mysigt! Gick ner mot Linné där vi hamnade på en grekisk restaurang och åt oss mätta och belåtna innan vi skiljdes åt. Elin och jag gick in till stan där vi sa hejdå. Eftersom vädret var så fint så gick jag även hem, var skönt att röra på sig lite.


Var en mycket rolig helg som jag hoppas vi gör om snart!


Lördagsbak



Haha, nej usch den var dålig - mitt försök till lite ordvits såhär på kvällen.



Denna skulle det vara. Slängde ihop lite muffins. Choklad och äpple med crunch - jättegoda! Leilas recept. Lägger upp det om någon vill? :)

GODNATT!

Sambofri helg

I helgen är Joel i Karlstad för att träffa lite folk. I min ensamhet har jag spenderat dagen med att träna och storstäda hela lägenheten. Tog även fönstrena för första gången sedan vi flyttade in. Det blev skillnad det :) Ikväll blir det lite serier och en japansk film faktiskt. Ska kolla hur mycket jag förstår :)

Imorrn ska jag börja dagen med en promenad och yoga på Friskis. Sedan ska jag nog läsa. Har en bok som jag håller på med samt MASSOR med tidningar som jag inte har hunnit läsa. Både från jobbet, prenumerationer och en Balans-tidning. Måste ju ha koll nu när jag är i revisorsbranschen ;)


Män som hatar kvinnor

Såg den igår med Martina. Den var över förväntan måste jag säga! De fick med allt det väsentliga. Det som jag tycker var bra var att de även visade obehagliga scener, blodiga och väldtäktscenerna, inte för att det var trevligt men det bidrog till stämningen. Jag hade glömt en massa från böckerna så det var ju bra med :) Se den!!

Den var 2,5 timmar lång så efter det var jag trött! Jobb, aw och film - en lång dag hemifrån!


Första dagen på jobbet

I måndags jobbade jag min första dag på Önnheim och Olsson revisionsbyrå. De började med att visa mig och Annette (den andra nya tjejen) hur programmet fungerade. Efter det fick vi var sitt bolag som vi skulle göra revision på. Jaha, och hur gör man det undrade vi?? Men jag satt och tittade över en gammal revision för ett annat bolag så jag skulle förstå hur de hade gjort. Hittade faktiskt ett fel och lite andra bristfälliga uppgifter. Så det var väl ok för att vara första dagen ;) Vet inte hur det ska gå sen när jag börjar på heltid, men det är väl bara att fråga på hela tiden. Ska bli kul att lära sig en massa nytt iaf! Sara jag kommer nog ringa dig :P Hihi.

Lidköping i helgen igen

I helgen var jag som sagt i hemstaden igen. Gick på Anna Ternheim på fredagen med pappa. När vi skulle hitta våra platser hittade jag inte min. Det visade sig sedan att det var en handikappsplats i ett tomt bås! Så vi fick prata med damen i kassan som som tur var hade fått ett återbud på rad 3, så det blev ju ännu bättre :) Blev mer personlig konsert än förra gången på grund av det.  Pappa verkade gilla konserten också.

På lördag kväll var vi hos Erika och Tomas. Åt jättegod mat och spelade spel. Var hur trevligt som helst, vi stannade ändå tills 00.30 vilket är sent för att vara mig ;) Synd att vi inte bor i samma stad...

Resten av tiden övningskörde vi. I början gick det lite knackligt men han snappade upp det ganska snabbt. Vi hann även med att hälsa på Joels bror och hans familj och min farmor som bor mittemot dem.

Tyvärr var inte gardninerna klara än men snart så! Längtar så :)

RSS 2.0