Vin och Tapas

Har än så länge haft en väldigt trevlig helg. I fredags hade vi lite häng här med mat och Hellenius-klipp. Mycket roligt! Kul att Elin fick träffa "gänget" också!

Igår festade jag till det med Elin och Ulle. Vi gjorde massa smarriga tapas-rätter och satt och tjötade. Därefter blev det såklart Yaki-da där vi kom in förvånansvärt snabbt! Var bra denna gång med, trots ölsprutande på dansgolvet... Timbuktu spelade så då fick man se honom med, han är inte stor alltså :P




Elin plinkar :)




Jocke Berg!!!! Nästan :P



Väntar nu på att Elin ska komma hit och hjälpa mig äta upp tapas-resterna. Vi ska även ta en promenad i det vackra vädret!

En helg i festens tecken

Ja det är precis så det blev. Började med en aw med Malin, Therese och Kristoffer. Vi gick till ett mysigt ställe som hette Lotus bar som låg nära Linnégatan. Fanns lite lyxigare buffé inkl vin, öl eller champagne för 95 kr. Rekommenderas!





I lördags började jag dagen med ett styrkepass pch sedan var det fest med Elin hos en kompis till henne. Vi åt morotskaka och ost och kex. Det spelades twister och tävlades i musikquiz. Sedan blev det utgång till Taki-Da, ett relativt nytt ställe. Gillade det väldigt mycket, lite indie-pop ställe helt i min smak! En bonus var ju att jag träffade Daniel Adams Ray :D Eller träffade och träffade, bad om ett kort som jag kunde skicka till Emma. Pratade lite med honom och han var riktigt trevlig!





Där stannade vi tills det stängde kl 4 och efter det var jag tvungen att vänta in vagnen för att slippa gå hem i vattnet/isen. Så jag var nog inte i säng förrän efter 5 nångång.. Sova sex timmar, äta och vila lite för att sedan träna body combat med Malin. Det var jobbigt! Men skönt efteråt som det brukar vara.

På kvällen gick jag till Tobbe & Jossie för att se Solsidan - så jäkla bra! :P

Helgen

Är trött efter denna helgen, har varit uppe länge varje kväll och inte sovit ut riktigt vilket jag är lite känslig för. I fredags var jag på aw med Caroline. Vi började på Bitter och gick vidare till Kings Head. Efter det såg jag på film med Joel.

Lördagen var ganska slapp, serier på dagen och på kvällen blev det Heaven 23 och senare spelhäng med Mattias & co.

Idag testade vi på sushi på Haiku. Vi tog buffén och jag klämde i mig en massa goa bitar. Efter det åkte vi till IKEA och kikade lite, fikade även för 5 kr - lagom pris ;)





Är så trött så jag ska nog lägga mig nu faktiskt. Blir en lång dag imorrn med skattekurs och sedan dancehall direkt efter jobbet.

Baj baj!

Dagarna vi minns

Hellenius Hörna - sketcherna är ju hysteriskt roliga, speciellt denna:



Det äe HUMOR det!

Gl-chokladkaka

Här kommer ett recept från Arla på den mest underbaraste, lenaste och chokladigaste kakan ever! Dessutom GI!



Ingredienser
100 g Arla smör
300 g mörk choklad, ca 70 % kakaohalt
4 ägg
½ dl fruktsocker
1 krm salt
½ dl pinjenötter (jag tog solrosfrön)


Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. 
- Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt den smälta på svag värme under omrörning.
- Dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, socker och salt. Rör ner dem i chokladsmeten. 
- Vispa vitorna till skum och vänd ner dem.  Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter.
- Strö över nötterna/solrosfröna över kakan.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten.

Servera med grädde eller är som den är.

MUMMA!

Mer jul

Har inte skrivit av mig om hela min ledighet så här kommer det sista:

Dagen innan nyår var mamma och jag och hälsade på mitt kusinbarn Nila igen. Hon har vuxit så och är bara för go! Sötare unge finns inte :)



Sedan var det dags för nyår som spenderades hos Stina och Jonas i det nya huset. Vi åt massa god mat och lekte lekar.




Förrätt: toast med getost, honung och sallad


Huvudrätt: buffé med kyckling, kallrökt lax, svartrötter, tomater mm


Efterrätt: kladdkakebuffé! Ska lägga ut receptet på min kaka som är underbart god! GI dessutom ;)

Här kommer några klipp på lekarna vi lekte:




Här ska man alltså säga typ "chip" och när man byter håll "chippon" eller liknande. Grejen är att inte börja skratta för då åker man ut! Tur att man är lättroad när man är lite berusad ;)




Jag innan torget där mitt hår blev spikrakt :P


Magda och jag på torget

Efteråt gick jag till en efterfest under bion där jag flummade runt till kl 4. Halkade hemåt, vaknade 12.30 nästa dag med skrapmärke på benet, blåmärken på båda fötterna och fortfarande full fram tills eftermiddagen! Snacka om fjortisfylla..

(En annan beskrivning av kvällen finns hos Mathilda.)

På nyårsdagen var det westernridning med Niklas och Angelina som gällde. Skitkul men svårt! Är lite annat tänk att rida western! Men hästarna var så snälla och luktade gott :) Brorsan var överraskande grym på att rida! Pappa testade ett varv han med.






Jag och min gamle häst


Pappa testar


Grymma Niklas!

På kvällen spelade vi lite spel hos Stina och Jonas. Mycket trevligt!



RSS 2.0