Namninsamling

Vet inte om ni har hört om en stackars tjej som har blivit sexuellt utnyttjad under flera år av sin pappa innan hon fick flytta till ett fosterhem. Nu har kommunen bestämt att pappan ska få vårdnaden om henne. SJUKT!!!

Skriv under mot det här.

Tidig träning

Gick upp "tidigt" för att träna kl 10.30. Körde ett styrkepass. Visst är jag hurtig? ;) Så skönt att ha det gjort i början på dagen!

Ikväll blir det Rumpan med Elin & co. Ska bli kul! Så bra att det är gratis med :) Måste spara pengar denna månad eftersom jag ska till Stockholm med mamma den 18 april. Precis innan jag får pengar så det blir tufft... MEn jag ska klara det!

Vad ska ni göra ikäll?


Tillbaka på skatten!

Fick hela 6 600 tillbaka på skatten! Wohhooo! Vilken lyx :) Och mer blir det med avdrag för dubbelboende :D Nu blev jag glad :)

Vad fick ni tillbaka/betala?

Lyxfrukost

Idag startade vi dagen med en gratis lyxfrukost på Scandic Winn. Studentiaden bjöd. Var underbart gott! Efter det hade vi lite möte om vad som kommer att ske den närmsta tiden.

image506


Sedan gick Henrik och jag en sväng på stan för att fixa intervjuer till vår uppsats. Verkar lovande! Nu ska vi bara kontakta två peroner till så har vi klart intervjuerna. Hoppas vi kommer på en bra vinkling på skrivandet sen bara...

Nu blir det mat igen.

Trandansen

Jajjemänn, pappa och jag tog oss en utflykt för att kolla på dessa långbenta och dansanta fåglar. Vi såg ett par som gjorde en antydan till en liten dans med deras vippande halsar. Fick se en del andra fågelarter med, svanar, kråkor, tofsvipor (eller nåt likande) och vanliga änder.

image504


image505

Påskafton

Måste ju blogga lite om min påskafton. Bättre sent än aldrig :)

Som vanligt spenderades den i goda vänners lag. Blev till Stina och Hannas irritation en diskussion om Days of our lives. Är tydligen så att Karin, Carro och jag brukar kolla på det när vi har tid. Ja, jag vet det är jättedåligt! Men nu måste jag ju kolla titt som tätt och se vad som händer. Det är så kul att håna programmet för alla är ju så kassa skådisar och det är så dåligt gjort :)

Det blev Harrys iallafall. 150 spänn kostade det att gå in! Fy fan vilka ockerpriser! Nästan så vi inte ville gå in... Men vi kunde ju inte låta bli. Det var en kul kväll. Blev mest prat med Magda och två killar från festen. Orkar inte stå och trängas på dansgolvet. Börjar väl bli gammal :P

        
        

Laxdans (bra låt!)

Denna låt är ju så bra! Videon passar så bra med :)



Wille har blivit mamma ;D

Haha, Tomas busade med Wille förut, vill ser det ut som att han har fått en gris? ;)


image494

Mamma och Tomas med Wille:

image495


Påsk i Lidköping

Kom hit i fredags efter en mellanlandning i Götene med en mumsig pizza. På kvällen hos mamma blev det mat och Let´s dance och ostbågar :)

Idag har jag varit på stan med Emma. Trots att jag inte borde köpte jag en turkos topp/klänning (en sån där tajt sak de gör reklam för nu med lite runt ringning i ryggen) och en gul klänning/tunika med fickor från Gina. Så nöjd :D Så nu vet jag inte vad jag ska ha ikväll när vi ska ut. Kanske den gula lagom till påsk :) Får gå upp och prova lite snart. Vi fick sällskap av Joel till fikat som blev på Henrys.

Ha en bra påsk!


Middagstips - mammas pirog

Måste bara dela med mig av detta underbart goda recept från min kära mor. (Jag tror att måtten stämmer, annars kan det användas efter behag)

Smördegsplattor
3-4 msk bostongurka
200 g rökt skinka
3 dl grädde
150 g philadelphiaost
3 hårdkokta ägg
1/2 purjolök

Hacka purjolöken, äggen och skinkan i små bitar.
Blanda i bostongurkan, grädden och osten.

Lägg smeten mellan två smördegsplattor.

image490

Tryck till smördegen så att inte fyllningen rinner ut.

image491

Pensla med ägg och sätt in i ugnen på 200 graden i ca 10-15 minuter.

image492

Servera med en god sallad!

image493

Gulliga kommentarer

Kan inte sägas nog - tack för alla era gulliga kommentarer ni lämnar! Jag blir så glad så glad :D

Påsk snart då redan. Åker hem på fredag, hoppas stormen håller i sig tills vi är framme. Vill inte åka av vägen känner jag :P

Nu ska vi kolla på Jumper.

God kväll!

image489

Jag klarade den!!

Klarade H2 nu!!! Trodde INTE det då det var en jättesvår tenta! Men faaan vad skönt alltså! Är så glad! Bara uppsatsen kvar då och den kommer vi ju klara så småningom.

Ville bara säga det :D

Photoshop

Med hjälp av det kan man verkligen göra vad som helst. Kolla bara på denna roliga bild som Joel har fixat till. Ser ganska verklig ut ändå tycker jag!

image488

Marskatter

Jag vaknar till hela tiden på grund av dessa katter nuförtiden. De går här utanför och styrker sig och jamar, eller snarare skriker. Är något parningsbeteende har jag hört. Man tror ju att det är någon som plågar dem så hemskt som de låter! Hör ni samma sak hos er?

Jaha, vad ska man göra ikväll då? Kanske en film? Är nästan lite rastlös nu när jag inte har så mycket i skolan. Men det vänder väl snart! Kommer väl antagligen en omtenta :S

Jaha, hörs!


image487

Söndag

Imorse när jag tog min morgonpromenad så var det frost ute, och nu är det solsken. Konstigt väder ibland :)

Igår var Susanne och jag hembjudna till Emma och Johan på middag. Efter maten kom ett par till och vi kollade på Melodifestivalen. Grattis Charlotte! Jag visst det ;) Därefter blev det Sverigespelet, jag och Susanne vann :D

Nu ska jag till Elin för att sola lite på hennes balkong - härligt!

Mattips - kyckling med passionssås

Gjorde häromdagen ingefärs-, koriander-, och spiskumminkryddad kyckling med timjan- och rosmarinskryddade potatisklyftor. Till det en sås gjord på turkisk yoghurt och passionsfrukt. Så enkelt och så gott! Uppfriskande!


image486

Låt oss dansa!

Blev det ikväll med Erika. En margarita och popcorn satte pricken över i:t  :)

Vad ska jag göra nu tro? Kvällen är ju fortfarande ung och Joel är inte hemma från bion än. Kanske tar ett avsnitt Cashmere Mafia eller läser lite... Håller ju på med Män som hatar kvinnor nu så jag vill gärna veta hur det går! 

Imorrn blir det promenad på dagen (förhoppningsvis får jag med mig Joel på en lång en) och på kvällen ska jag kolla på Melodifestivalen med Susanne. Heja Charlotte!


image485

Kokosyoghurt

Ni måste prova denna underbart friska och goda yoghurt från Milko! Så god!


image484

Cashmere Mafia

Har upptäckt en ny serie (i brist på andra pga en massa uppehåll). Cashmere Mafia. Väldigt lik Sex And The City med tanke på snygga kläder, fyra karriärskvinnor som är bästisar, de bor i NY mm. Men gillar man den så gillar man nog denna serie! Trevligt att titta på :) Ska ju börja på tv snart för er som vill se.

image483

Slapp dag

Ja idag har vi inte gjort så mycket i skolan.. Som alltid den senaste tiden, haha. Vi håller nämligen på med ett PM som vi inte riktigt vet hur vi ska skriva ner något.. Dagarna brukar inte bli så långa då vi vid 13,14-tiden säger: - Nej men nu kommer vi inte på något mer, ska vi gå hem och fortsätta imorn? Svaret från alla är alltid ja :) Så nu tog vi långhelg, ska ses på måndag igen och se om vi kan få lite handledning då. Hoppas det! Annars vet jag inte hur det ska gå.. :S

Om en stund ska vi i anmälningsgruppen i Studentiaden iväg på en kiosk- och matserveringsutbildning. Vi ska antagligen lära oss hur man bäst hanterar en kiosk och hur man gör den så bra som möjligt för att sälja så mycket som möjligt. Blir nog kul.

Baj now!

Lika som bär 9

Visst är min käre far lik Bruce Dickinson i Iron Maiden? I think so! (Ursäkta pappa för de mindre smickrande bilderna på dig men de var så lika så jag var tvungen att ta dem :))

image482

Ringade in Bruce för er som inte vet vem som är vem ;)


Dagens middag - saffranslax

Underbart gott! Prova!

Laxfileér
Skalad och hackad apelsin
1/2 purjolök
Sambal olek
Creme fraiche
1 påse saffran

Blanda ihop apelsin, purjolök, crame fraiche, sambal olek och saffran.

Lägg laxen i en ugnssäker form och bred blandningen över.

In i ugnen på 225 grader i ca 15 min.

Servera med ris/bulgur/pasta - vad du vill :)

image481

Hysteri

När klockan var 8.01 nyss och jag skulle boka ett styrkepass tills på onsdag på KAUIF hade 17 st redan bokat! Och de öppnar bokningssidan kl 8.00! Gäller att va först till kvart där, haha.

Optikern idag, sedan PM-skrivning hela dagen och styrka ikväll. Fullt upp alltså!

Ha en bra dag!

Lika som bär 8

Min kompis hemifrån Magdalena Borell och min danskompis Sina. Visst påminner de om varandra?

image480

Utekväll med Erika

Hemmagjorda hamburgare och melodifestivalen hos Erika först. Efter det gick vi till David och Carro där Joel var. Där satt vi och pratade med Carro tills det var dags att rusa iväg till bussen. Vi gick till Nöjes och dansade mest hela kvällen. Träffade Sina och Josse. Var jättekul trots att det inte var så mycket folk ute.

              

         

(Lycka till med Gurun Erika ;))


Söka jobb..

Kul fredagsnöje va? Har registrerat mig på Manpower och Poolia än så länge. Men det tar ju sån tid! Så jag fortsätter imorrn :) SKA ha jobb til hösten, så är det bara!

Idag kom min kära bror och Henke upp hit. Rydell & Quick spelar ju på BMB så de var ju tvungna att komma hit då :) Sen behöver Niklas något annat att tänka på med.. Så självklart fick de sova här. Vi åkte till BMB för att äta buffé men det var ju lönlöst att få någon sittplats! Trodde inte man hade behövt vara där så tidigt.. Så vi åt pizza på Lilla Sicilien istället sen gick Niklas och Henke tillbaka. Ska hämta dem inatt.

image471

Henke och Niklas

Imorn blir det fest med Erika! Kul! Blir Nöjes - där ska vi shejka! :D 

Torsdag: långpromenadi vårvädret

Ledig från skolan. Började dagen med ett möte med Erik om anmälningssystemet och lite annat inför Studentiaden.

Efter det gick Joel och jag in till stan i det vackra vädret. Kändes allt lite i benen och rumpan:) Tog lite fina bilder.

              


På kvällen tränade jag puls styrka och sedan blev det tv-kväll hos Elin med Yvonne, Anita och Malin. Nu har vi börjat se på Private Practice ihop med. Efter det är det Californication. De är så mysiga de tv-kvällarna vi har. Önskar det alltid kunde vara så.. :(

Hjälp Igelkottarna!

De vaknar redan nu ur sin vinterdvala. Tyvärr finns ingen mat till dem då insekter och maskar inte har kommit än. Så ser du en igenkott - mata den eller ta in den hos dig och mata den. Annars dör de stackarna...

Läs mer om det här.

image466

Fick jobbet!

Glömde ju att berätta att jag fick jobbet på Swedbank!! Så nu ska jag vara bankvärd i sommar. Undra vad jag kommer att göra? Kul och berikande kommer det bli iallafall :) Det jobbiga är att tiderna kommer vara 10-18 ungefär och att jag ska jobba i nio veckor (om jag inte får ledigt för att åka med Joel och hans familj till Gotland en vecka). Men får ta det, kommer sitta bra i CV:t  :D

Idag har vi börjat på PM2. Denna gång handlar det om resultatmått inom kunskapstunga verksamheter. Vi ska granska Jordbruksverkets regleringsbrev från regeringen och se om de har uppfyllt målen där eller hur vi tycker de ska göra. S U C K! Önskar verkligen att vi läste mer redovisning...

Back to work...

Stackars bror...

Måste bara hänga ut en riktigt taskig chef på EA Åkeri i Skara... Ska berätta varför...

Min bror har nyss börjat som lastbilschaufför på detta åkeri. Häromdan började han för det första 4.00 på morgonen. Hela dagen var det fullt upp (de har jättetajt schema så det  "finns ingen tid för att äta lunch" vilket jag tycker att det alltid ska finnas tid till). Han fick en körning till Skövde (en rutt han aldrig hade kört förut). Så han var nervös och under tidspress. Dessutom hade han inte hunnit äta sedan kvällen innan och var då helt förståeligt inte på topp (jag blir själv okoncentrerad efter typ 3 timmar om jag inte har ätit ordentligt). Han skulle köra under en viadukt (heter det så?) och såg när det var för sent att han inte skulle komma under med lastbilen. Så han körde in i den med lastbilen och halva lastbilen åkte bort. (Han hade inte så mycket val för tvärbromsa kunde han inte göra då han hade orsakat en seriekrock). Det blev pådrag med polis och bärgningsbil. Han var helt försört stackarn, trodde att han skulle få sparken. Vi sa till honom att det nog inte var någon fara då åkerin har försäkringar på sådant (hur ofta händer det inte olyckor med lastbilar lixom?) Men icke. Han fick sparken. Plus en rejäl utskällning från chefen med ord som "din jävla idiot", "jag vill inte se dig", "fattar du vad detta kommer att kosta mig?". Mycket proffessionellt! Vad jag inte förstår är varför han var tvungen att få sparken? Han gjorde det ju knappast med flit! Och sen är det inte så lätt att veta vart man ska köra när man inte har åkt en rutt förut. En varning eller liknande kanske hade varit på sin plats istället. Det konstiga ät att han får jobba i 2 veckor innan han får sluta. Om 2 veckor går bra, kan han inte få vara kvar lika gärna då? Han kommer ju knappast göra om det, man lär ju sig av sina misstag. Sen har han slitit som ett djur och jobbat jättebra innan det och han trivs så bra. Ingen lägenhet blir det heller för honom :( Jag tycker bara det är så orättvist, lite för hårt....

Till Västerås

Efter att inte ha setts sedan i våras och handelsrätten blev det bestämt att jag skulle åka till Västerås för att hälsa på min gamla klasskompis Zandra. Vi gjorde burritos och kollade på Let´s dance på kvällen. Trötta som vi var så la vi oss redan vid 22.30.



På lördagen gick vi på stan. Jag köpte en tunika på Gina. Sen såg jag en jättefin, härlig, somrig lång klänning på MQ. Den vill jag ha!! Men den kostade 600 så det får vänta... Om den nu kommer finnas kvar senare.. Färgade även håret hos Ulle som jobbar som frisör i Västerås. Kul att träffa henne med! :) Håret blev RÖTT! Ascoolt. Kanske en aning stark röd när jag är utomhus.. Man jag vänjer mig nog :) På kvällen blev det Melodifestivalen. Charlottes bidrag var bra tycker jag! Kommer nog stå mellan henne och BWO. Vad tror ni? Efter det åkte vi in till stan och tog en drink och bara pratade. Väldigt trevligt! Hoppas vi kan ses igen. Förhoppningsvis blir det av i maj.

                  

         






Idag innan tåget gick hälsade jag på Jenny, en gammal kompis från Lidköping. Var även det trevligt. Så jag hann  med 3 pers på 3 dagar ;D



Så fort jag kom hem gick jag till Anita som hade varit huslig och bakat. Hon hade (eller ska fylla? Noll koll :P) fyllt år så hon bjöd oss tjejer på fika - mumma! Sen har jag tvättat, kollat på En annan del av Köping (underbart rolig och mysig serie) och jobbat lite. Puh. Så nu måste jag sova!!

Godnatt!

RSS 2.0