Håkan i sommar!

Starten på nästa sommar blev helt plötsligt perfekt när jag fick tag i biljetter till Håkan på Trädgårn den 4 juni. Vi blev 6 stycken till slut. Ska bli sååå kul!!



Dessutom blir det Roxette den 24 juli på samma ställe! Det ska bli riktigt spännande :)

Vinterskor

Idag var jag tvungen (ja ni läste rätt, jag är tvungen!) att köpa ett par nya skor. Har verkligen inga varma skor att ha i vinter. Hittade dessa som är supersköna! Fodrade och med lite högre skaft ifall man trampar i snön. Köpte även filtsulor så de ska vara extra varma! Hoppas det kommer räcka. Måste hitta en tjock jacka med... Har bara mina kappor och de är inte så varma tyvärr.. Vart kan man hitta varma men snygga täckjackor som inte ser för sportiga ut?




Chokladfondant

För er som såg bilden på facebook och som är sugna på att testa så kommer här receptet:



8 stycken

200 g smör
1 dl socker
200 g mörk choklad
4 ägg
4 äggulor
1 dl mjöl


- Vispa socker och smör i en bunke.
- Hacka och smält chokladen, rör ner i smörvispet.
- Vispa upp ägg och äggulor i en separat bunke och blanda ner i chokladsmeten.
- Vänt i mjölet i smeten och fördela i små, smorda ugnssäkra formar á ca 1 1/2 dl.
- Grädda på 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 8-10 min. Kanten ska vara gräddad och mitten lös.

Strip´n chair!

Idag var jag med Malin på Lundybadet för att testa på en för mig ny träningsform som heter Strip´n chair. Man använder alltså en stol och gör diverse övningar runt, på och bredvid den. Blev mycktet slängande med håret, vickande och shakande på rumpor och höfter. Skitkul!! Man blev allt svettig! Tränade de flesta kroppsdelar. Synd att de inte har det på friskis, annars skulle jag lätt gå på det! Hittade en ideo där jag kände igen en del steg från det vi gjorde.



Efter det åkte vi till Fröken Olsson och mötte upp Yvonne för en lunch, mkt trevligt! Nu blir det återhämtning med serier i soffan :D

Dancehall

Ikväll var Annette och jag på dancehall-battle! Min danslärare höll i tävlingen och hon dansade även själv innan tävlingen som ni kan se här:



En av domarna, kallad Sickinhead, körde även han ett nummer:



Shit var grymma alla var! Små kids som kunde skaka rumpa och böja sin midja hur som helst :P Coolt!

Lika som bär 13

Denna gång såg jag att Andreas Carlsson från Idol-juryn Gary Sinise från CSI är ganska lika!



Vad tycker ni?

Pasta med kyckling och chili

Har ett litet middagstips som jag vill dela med mig av. Brukar göra detta ibland, går snabbt och är gott!



Kyckling
Purjolök
Vitlök
Chili
Paprika
Saft och skal från en citron
Olivolja
Pasta


- Koka pastan.
- Skär kycklingen i mindre bitar och stek den.
- Strimla purjolöken. Fräs den tillsammans med pressad vitlök.
- Strimla paprikan och hacka chilin och fräs detta.
- Blanda ihop pastan med det ovanstående. Blanda i riven citron, citronsaft och olivolja.

Klart!

Slips

Gillar att ha slips på mig ibland vilket jag hade i veckan. Brukar använda min farfars gamla slips (tror jag det är), den är lagom liten :) Hade en röd cardigan till så jag inte skulle se ut alltför mycket som en servitris :P



Brukar ni ha slips ibland?

Två fester och ett tupperware party

Fredagen spenderades i soffan med serier, idol och popcorn. I lördags städade jag, såg en film och lyckades hinna med två fester på kvällen. Först åkte jag till therese, hon hade besök an Desiree så det var trevligt att träffa henne igen! Va ett tag sedan nu. Efter det åkte jag till Tobbe och Jossie. Tobbe hade fyllt år så det var lite häng hos dem. Idag har jag tagit en promenad med Elin runt Härlanda tjärn och därefter åkte jag till en kollega i Majorna för att gå på tupperware party! Hur många tantpoäng ger det? ;) men var väldigt trevligt faktiskt! Nu ska jag lägga mig tidigt och läsa!

Fullspäckad helg!

Fredag

I fredags blev det aw med Malin, Therese & co. Vi gick till Excet och förutom en och annan stinkbomb (!) så var det väldigt trevligt! God buffé och billig dricka.



Efter det mötte jag upp Elin för att se Familjen på Parken. Fint ställe det där! Familjen var bra, kände inte igen alla låtarna men de jag hade hört var bra! Kom hem id halv två, sent för att va en fredag. Orkar inte med sånt längre :P





Lördag

Hemfärd till hemstaden för 50-års fest för faster Ingrid. Men först åkte jag hem till Stina & Jonas för att titta på deras nya fina hus. En bonus var att även Hanna och Karin kom förbi!

Innan festen gick pappa och jag en sväng till kyrkogården för att sätta en lykta på farfars grav. Vi gick förbi minneslunden och tittade på alla vackra ljus.



Festen var trevligt, kul att träffa släkten vilket man inte gör så ofta. Det bjöds på god mat, bildspel och musik från hela familjen :) Här får ni se ett klipp där farbror, brorsan, faster och pappa spelar. Niklas sjunger. Roligt :D





Gulli-gull brorsan!


Brorsan och Angelina




Hela kärnfamiljen samlad


Födelsedagsbarnet

Söndag

Det var helt underbart vackert väder ute så pappa och jag gick ena halvan av strandpromenaden. Vi tog lite roliga kort..










.. och satt och solade oss lite

På eftermiddagen åkte mamma och jag för att hälsa på kusin Petra med familj. En bonus där var att deras ena katt hade fått kattungar! Hade glömt hur små de är, kändes som att lyfta upp en hamster :P De små söta sakerna somnade i handen på mig!









Gullungarna! De vackraste barnen jag vet :)



RSS 2.0