Då var denna helgen över

Gick fort som vanligt!

I fredags var jag på efter work med Joel, Jocke och Mattias. Vi gick till excet. Mycket billig dricka och helt om mat. Efter det åkte jag till Martina för filmkväll med tjejfilm och ostbågar :) Vi såg Marley & Me. Älskar ju Jennifer Aniston filmer så denna har jag velat se länge. Den gick inte ut på så mycket tyckte man först. Men sedan märkte man att den handlade om Marleys (hundens) liv. Tycker den var bra fast den var lite sorglig...

Igår åt vi lunch med Joels systrar Hanna och Marielle. Hanna har precis gett ut sin andra bok. Ska bli spännande att läsa den! Vi såg till att krama om Marielle lite extra efterson hon ska iväg till Hawaii i en massa månader. Vilket äventyr hon kommer att vara med om! På kvällen kom Tobbe, Jossie och en som hette Martin hit. Vi spelade Trodde du ja, ett väldigt roligt spel.



Idag har jag - tro det eller ej - varit på Ullevi och kollat på Finnkampen med Martina. Jag gillar ju inte sport annars men det var helt ok att se live. Vi vann ju så :)



Nu har jag bakat en massa bullar. Vi ska nog äta dem till Jurassic Park. Om jag orkar kolla på hela, är så trött!


Wallmans i helgen

I helgen blev äntligen vårt firande av våra 25-årsdagar av. Det blev Stockholm och Wallmans. Åkte upp på fredag kväll. Vi åt italienskt och sedan gick vi i stort sett och lade oss. Stina hade hyrt deras jobblägenhet i Gamla Stan så vi kom väldigt  billigt undan!

På lördagen hade vi tänkt att se oss om lite och inte bara shoppa som man alltid gör. Men spöregn och tygskor hos nästan alla gjorde att det blev stan ändå :P Men det gjorde inget, älskar att shoppa. Till lunch mötte vi upp Anita, kul att se henne!

Kl 18.30 började showen på Wallmans. Det var väldigt duktiga servitörer som dansade och sjöng. Eller rättare sagt dansare och sångare som serverade :) Fick en ros och en klapp på kinden av en kille :) Hihi. Maten var underbart god och vi hade så kul! Rekommenderas verkligen att gå på sådant.







Sen när började polisen med husbilar undrar jag? :P


Kommer ni ihåg Fernando från Fame Factory? Han var ju med i showen, coolt :)

Way out west

Ojoj vilken rolig kväll det var igår! Mötte upp Tobbe & Jossie vid 17.30, sen gick vi och lyssnade på Robyn. Det var skitbra! Hon körde många låtar från senaste skivan (som inte är så ny längre) och en del gamla låtar också. Fick höra The girl and the robot bland annat, Röyksopp var med. Skitbra! I slutet kom Dr Alban ut på scenen och de körde en av hans gamla låtar ihop. Haha!






Efter det var det Anthony & the Johnsons. Han körde en del nytt material som jag inte har lyssnat in mig på så mycket. Några gamla låtar fick vi även höra och det var så fint! Även om han ser väldigt speciell ut där han står och vrider sina händer och slappar sig själv på kinden (?) så var det magiskt att höra de låtarna.





Röyksopp
var härnäst. Det var lite för mycket och för hög bas tycker jag (tog till och med bort det jag hade filmat eftersom man bara hörde brölet av basen). Men annars var det bra, de låtar man kände igen. Vi gick efter ett tag och lyssnade lite på Glasvegas.

Det sista jag lyssnade på var Fever Ray. Vilken show!! Det började med två skarpa laserstrålar som sköt ut i publiken. Sedan var det massa coola effekter med laserstrålar, rök och blinkande lampor (alltså riktiga lampskärmar, sådana där gamla. Ni får kolla på bilderna.) Hon hade en massa konstiga masker på sig och en av bandmedlemmarna hade vad som såg ut som en gigantisk, svart kockmössa. En annan hade ett rött skynke över sig. Det var ju lite av grejen med The Knife med, de hade ju jämt masker på sig. Vill väl bara så anonyma de kan bli. Showen slutade med att de två laserstrålarna drogs in där de kom ifrån.





I helgen ska jag bara vila mig, ligga och läsa. Har ju stått upp varje kväll denna veckan så fötterna är ganska möra!

Fullt upp med en vecka i musikens tecken

Denna veckan är det ju kulturkalaset här i Göteborg. Fullt med artister och annat kul. I tisdags var jag på Veronica Maggio, Laleh och Junior Boys. Igår såg jag Deportees, Detektivbyrån, Stand-up och Markus Krunegård. Idag blev det "bara" Hello Saferide. Är helt slut nu, ont i fötterna och i ryggen av att gå och stå hela kvällarna. Har stuckit ut direkt efter jobbet och inte kommit i säng förrän tolv. Idag började jag faktiskt 9, tyckte att jag behövde sova lite. Vi arkiverar ju ändå bara hela dagarna :P Imorrn är det Way out west! Ska se Robyn, Anthony and the Johnsons, Röyksopp och Fever Ray. Ska bli så kul! Vi såg sångaren i Anthony and the Johnsons igår. Han gick förbi fiket där vi satt - coolt va? ;) Efter imorrn ska jag bara ligga och vila upp mig.

Här får ni se det jag filmade:



Detektivbyrån



Junior Boys



Markus Krunegård

Jobb igen då..

Tänk att semestern har gått så fort! Har ju hunnit med en massa men hade gärna haft en vecka till att varva ner på :) Men ska bli kul att börja jobba med. Man hinner med mer när man jobbar tycker jag. Man har ju ett visst tempo så då går allt annat av bara farten. Har ju en del att se fram emot med; Way out West och Kulturkalaset i veckan/helgen, Stockholm med tjejerna i slutet av augusti, Milano med Joel  i höst och några småtripper på helgerna. Så man får inte deppa ihop bara för att det är höst! Höstmodet är ju trevligt att ta del av med ;) Särskilt HM som har massor snyggt!!


Nytt i hemmet

Tänkte visa vad som har hänt på inredningsfronten. Har nu oljat klart balkongen. Blev fint! Har köpte lite blommor också så nu börjar det bli ganska mysigt där ute.





Köpte blommor till vardagsrummet. Blev rosa Hortensior. Dessa ska ju vattnas ganska ofta och tål inte starkt solljus så tyvärr blev de förstörda när vi var i Halmstad... Men några blad är kvar, får se om den reder sig :P Så här såg de iaf ut från början:




Älfsborgs fästning

Idag tog vi upp våra söndagsutflykter. Det blev Älfsborgs fästning. Bra väder för en utflykt. Efteråt gick vi hem till Tobbe och Jossie och fikade lite.









Liseberg!

I fredags var jag på Liseberg med Elin. Helt underbart väder. Inte så fasligt mycket folk ändå, i alla fall inte till en början. Vi åkte grejer som tokar! I balder poserade vi i kameran. Den sista gången skulle vi låtsas sova. Dock ser Elin mest ut som att hon är rädd och jag som att jag försöler trösta henne. :P Men kul var det!!






hihihi

På kvällen mötte vi upp med Malin, Emma och Therese för en kväll på Maharani. God mat! Efter det gick vi till Victoria och drack drinkar. Mumma!








Frozen Daiquiris

Åker cab med mamma och Wille

Onsdagen var ju helt underbar så mamma och jag tog med Wille på en tur i caben. Wille älskar att åka cab/ bil med nedvevad ruta. Han ser så go ut där han ligger och vilar huvudet mot tassarna på bildörren. Vi tog en tur till småbåtshamnen. Så fint där!










Måndax- och tisdagsklubben

Var ju hemma i några dagar denna vecka. Då passade jag på att gå ut. Först på måndaxklubben med Emma och Madde och sedan på tisdaxklubben med Magda.

Måndax:


Amanda och Bosse


Madde


Maria och Emma


Jag, Emma och Madde





Tisdax:








Nostalgi

Emma och jag tittade igenom en massa gamla grejer som vi gjorde när vi var små. Bland annat hittade vi en massa brev. Vi var tydligen brevvänner fast vi lekte varje dag. Så ibland kunde det stå som en fråga: Ska vi va idag? Svar: Ja, vi är nu. Så då skrev vi tydligen breven medans vi umgicks. Haha. Vi skrev även roliga meningar om våra namn. Visar några exempel här.





Vi hade även smeknamn och kodord på allt och alla:



En dag fick vi för oss att "rymma" hem till Emma. Hoppas ni kan läsa vad vi har skrivit:



Forts...



Hittade en tidning som vi hade gjort med roliga nyheter :P Här är ett exempel:





Några gamla bilder på oss. Se vad unga vi var:





Här är Stina med på ett kort








Emma som pepparkaksgubbe och jag som Lucia




Jag på ridläger

U2!!

Konserten var helt fantastisk!! De hade byggt upp en gigantisk scen som såg ut som en stor klo/spindel/UFO. Den hade en bildskärm som var som ett dragspel, den drogs ut ibland och krympte sedan. Ljusshowen var häftig den med. En låt dedikerade Bono till Aung San Suu Kyi som kämpar för ett demokratiskt Burma. Bra att han tar vara på sådana tillfällen att upplysa folk.

Det häftigaste, förutom Magnificent som var den bästa låten, var när han bad alla att hålla upp sina mobiler i luften så att diplayerna lyste överallt som glittrande diamanter. Precis när man beundrade detta började tonerna till One. Där kom rysningarna.



















Halmstad

Här kommer bilder från Halmstad.

Söndag:

Blev mest att vi gick omkring på Tylösand och tittade.









Måndag:

Vi åkte till den mysiga orten Mölle. Vi tittade på Silvergrottan som låg i ett naturreservat i närheten. Det var en krånglig vandring på klipporna dit! På vägen hem åkte vi till Höganäs och tittade i en massa outlet-butiker där. Tylösand på kvällen igen :)















Tisdag:

Galgbacken och Halmstad centrum.



















Onsdag:

Helsingör, där kollade vi bland annat på Kronobergs slott och ett kloster. Fikade väldigt gott med! På vägen hem stannde vi i Helsingborg för att titta på Kärnan, ett stort torn. På kvällen tittade vi på Danske Fall utanför Halmstad.


























Torsdag:

Gekås, Varberg och Varbergs fästning.













Fredag:

Marinfestivalen och italiensk glass på Möllegården.












Bröllop i Båstad

Tänkte berätta lite om min kusins bröllop som vi var på I Båstad. Vi åkte ner med mamma och Tomas på fredagen redan. (Vi bodde på en internatskola, Apelryd, som ligger precis vid Norrvikens trädgårdar. Där kan man nog på på sommaren tror jag, att rekommendera om ni ska till Båstad.) På kvällen tog vi en tur i stan och såg oss omkring lite. Sedan mötte vi upp mamma och Tomas för att äta. Vi hamnade på Pepe´s Bodega. De hade gigantiska pizzor för 2-4 personer som var helt underbart goda! Testa dem och ni har tillfälle! Där satt vi och frös lite och kollade på folk.



På lördagen innan bröllopet tog vi en sväng till och såg oss omkring. Väldigt vacker och mysig stad.



Bröllopet var fint. Jenny var så vacker! Temat var Star Wars eftersom Christian är ett fan :) Så vi fick ett besök av självaste Darth Vader under middagen ;)


Tärnan


Farbror med fru


Deras dotter, med man


Deras son med flickvän.


Mamma och Tomas


Faster med man


Jag och pappa






Pappa och Joel minglar








Darth Vader kommer på besök


Joel målar ett kärleksfår :P


Gruppfoto



RSS 2.0