Vackert vinterväder i Lidköping


Vuxenpoäng

Var på banken igår för att prata sparande och pension. Så nu har jag startat ett regelbundet sparande i en fond samt pensionssparande i swedbank traditionell pension. Man är här garanterad det man har satt in plus eventuell börsuppgång. Så om man ex sparar 6 000 kr år 1 men marknadsvärdet är 8 000 kr så är man garanterad 8 000 kr. Om man sparar 6 000 kr år två och marknadsvärdet är 5 000 kr på de pengarna är man ändå garanterad 8 000 + 6 000 . Tyckte det lät väldigt bra! Om man sparar i ett IPS så riskerar man ju att förlora pengar när börsen går ner. Dock är fördelen med IPS att det är lite lägre förvaltningsavgifter och att man själv bestämmer vart man vill placera sina pengar eller om man vill byta mellan aktier, räntepapper, SPAXar eller bankkonto. Så man får välja själv vad man gillar.


Glöm inte att det är avdragsillt i deklarationen om man sparar i en:
  • Fondförsäkring.
  • Traditionell försäkring.
  • Individuellt pensionssparande (IPS)
12 00 kr kan man minska sin beskattningsbara inkomst med per år. Sista dagen för att föra äver en klumpsumma är den 28 december. Så jag hann tyvärr inte börja mitt sparande i tid för att kunna dra av det detta året. :(

Min rockiga pappa

Pappa visade mig de här bilderna på honom när han var ung och i början på sin musikkarriär.




Så här ser ju dagens glammrockare ut juh!


Hihi, permanentat hår :)


Pappa, tredje från vänster. Hans första band Mobewawa. Namnet kommer från de två första bokstäverna i deras efternamn. Wa för Wallin och Wallin (pappa och hans bror bredvid honom).







Kul att ha kvar bilderna, hoppas jag får visa dessa pappa :)



Julshopping

Mamma och jag var framme på stan för att kolla in shoppingen. Hittade en hel del, bland annat 4 plagg på Gina för sammanlagt 250 kr, billigt och bra :D


Hindens rev

Pappa, Anna, Sigge, Joel och hans syster med familj åkte ut på en liten utflykt till hindens rev. Var ganska igensnöat dät ute och det blåste kallt så vi gick bara en bit, sedan stannade vi ocj fikade och vände sedan tillbaka. Men det var skönt att komma ut lite.


















Juldagen

Detta året blev det förfest hos Madde. Trevligt! Det var riktigt kul på Harrys, vi hamnade på dansgolvet där uppe och rörde oss inte mycket därifrån. Dansar man hela kvällen utan att veta vad klockan är eller få ont i fötterna - då har man kul! Martin kom rätt som det var med champagn till oss alla och Jonas bjöd på drinkar. De var väldigt givmilda!
















Julafton

Nu är jag tillbaka i Götet igen och tänkte visa lite bilder från min ledighet.

Kom till Lidköping dagen före julafton. Då åt vi lite och sedan spelade vi spel. Jumbling towers och rappakalja. Niklas kompis Henke var med och han hade inte spelat Rappakalja förut. Det märktes :P Först läste han våra förklaringar och när han sedan skulle läsa hans lapp med det rätta svaret sa han: ska jag läsa det som är rätt nu? Bra Henke, då vet vi vilket vi ska gissa på ;) Hihi var så kul!


Tornet välter!


Wille har varit ute och busat i snön, sötnosen!




Julbord och julklappsutdelning hos mamma och Tomas på dagen och ännu mer julbord hos faster Ingrid på kvällen.













'

Det blev även julafton hos Joel fast på juldagen.








Detta fick jag i julklapp:

- luftmadrass
- böcker: Marian Keys nyaste, Henrik Fexeus  När du gör som jag vill, Fysik i vardagen
- Bodylotion och duschcremer
- Hårinpackning
- underkläder
- en liten bok med olika chokladrecept
- en stor temugg
- presentkort
- choklad
- yogaDVD
- prenumeration på en tidning


Är väldigt nöjd med allt!

Ska uppdatera..

..om hela min julledighet. Men just nu njuter jag bara av att vara ledig i mellandagarna. Ahh..

Imorgon ska jag till banken för att prata sparande, både vanligt och pension. Vuxenpoäng ;) Sedan ska mamma och jag hälsa på kusin Lina och på kvällen ska Stina och jag till Vara för att hälsa på Emma.

Hej svejs.

Ny favvolåt :)

Denna är go!



Även denna:


Mysiga inköp

Äntligen kom lönen så jag kunde köpa ny mössa och halsduk. Detta blev det:


Tyckte det var en fin, varm färg. Dessutom passade den bra till min rutiga jacka som jag tänker använda tills den faller sönder! :)

Har länge gått och tänkt på dessa sockar så jag unnade mig dem, så nu går jag och myser i den medans jag packar för min hemfärd imorrn.


Avatar med 3D effekt!

Annette och jag såg den idag - jättebra film! Skithäftigt med 3D alltså! Allt blir mycket mer levande och känns mer verkligt. Så har ni möjlighet till det, se den filmen!



Se trailern här.

Här är vi med våra 3D glasögon på :)


Julgåva

I torsdags hade vi julfika på jobbet. I den ingår en julpresent. Fick en stor kasse med en massa gott; marmelader, ostar, vin, kex, vörtbröd, rapsolja och chilichoklad. Så Joel och jag provsmakade det mesta igår - mums! Precis vad som behövdes efter en kall kväll på Liseberg. Vi gick bara ett varv och vände sedan för det var ju svinkallt! Men fint :) Ville inte ens ta av mig vantarna för att fota, då är det illa!




Dexter

Har sett sista avsnittet av Dexter nu, shit alltså vilken slut!! Oväntat, sorgligt och chockerande.. Nu får man vänta tills nästa höst för den sista säsongen.


Besprutad

Igår morse tog jag sprutan. Gjorde inte ont men senare på dagen gjorde det mer och mer ont i armen när jag lyfte den. Igår kväll kände jag mig lite konstig så jag gick och la mig. När jag vaknade imorse kände jag mig lite febrig så jag stannade faktiskt hemma från jobbet fram tills lunch. Nu känner jag mig inte så febrig längre men lite krasslig i halsen.. Får se, går nog över!

Joel och jag var ute och åt igår. Vi har lyckats få var sin presentcheck på 500 kr från Canon eftersom vi båda har köpt nya kameror. Så vi åt fick på Bliss. Gott! Så har ni köpt någon av modellerna inom en viss tidsperiod så skicka in så får ni en check!

Reunion i Karlstad

I helgen åkte jag upp till sköna Värmland för att träffa alla tjejer som jag har pluggat med. Alla kunde komma så det var himla roligt! En bonus att vi fick träffa några från midsommargänget med, var ju ett tag sedan nu.

Fredagen bestod av Idol-tittande (pinsamt när Eriks flickvän vägrade gå av scenen...) och vindrickande.

På lördagen gick vi en sväng på stan. Vi hade tänkt att titta på lucia på museet men tyvärr hade ingen av oss sett att det var på söndagen.. Så vi fick vara lite kulturella där inne istället :) Sedan åt vi lite lunch/fika där även Henrik gjorde oss sällskap. Trevligt att passa på att träffa honom med! På kvällen var det party hos en ur midsommargänget. Efter festen blev det ett besök på det nya stället Tempel. Riktigt snyggt tycker jag. Bra musik med.


Yvves alienkatt :P




Fina flickor på promenad


Karlstad är allt vackert!


Elin är kulturell på Värmlands museeum


Det görs iordning för fest


Så här blev resultatet :) (Jag ser sjukt lång ut, detta pga mina höööga skor och att de andra inte har några på sig.)















På söndagen innan jag åkte tillbaka hade jag tänkt att äta brunch/ frukost med danstjejerna. Tyvärr var det "bara" Erika som kom. Men vi hade det väldigt trevlig, musiknördade oss lite :)

Julpynt

Idag har jag köpt två guldstjärnor som man ska ha värmeljus i, till sovrummet. De blev bra! Köpte även guldband att ha till gardinerna i köket eftersom de var för korta för att bara hänga rakt ner, trixade till det lite så det blev ganska bra med dem. Köpte även vitt tyg till vardagsrummet som ska sys till. Men ni kan se ungefär hur det kommer bli sedan. Det doftar hyacint i hela lägenheten vilket även det bidrar till julstämningen!









Julbord med jobbet, fika på stan och utgång med Martina och Malin

Ja så har min helg sett ut.


Ching med flickvän

'
Tobias läser tidningen i väntan på skjuts


Vår fina gran..


..och tomte :)






Mumsigt julbord på Park Avenue


The Producers på Lorensbergsteatern


En skeptisk Joel :P




Kakbuffé på Villa Villerkulla








Redo för fest hos Martina


Martina och Malin


Fotogeniska Sara :)


Anna-Karin







Hemmagjord julkrans

Denna har jag knåpat ihop idag. Blev helt ok för att vara gratis :) Lite julstämning är så mysigt!




RSS 2.0