Gl-chokladkaka

Här kommer ett recept från Arla på den mest underbaraste, lenaste och chokladigaste kakan ever! Dessutom GI!



Ingredienser
100 g Arla smör
300 g mörk choklad, ca 70 % kakaohalt
4 ägg
½ dl fruktsocker
1 krm salt
½ dl pinjenötter (jag tog solrosfrön)


Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. 
- Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt den smälta på svag värme under omrörning.
- Dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, socker och salt. Rör ner dem i chokladsmeten. 
- Vispa vitorna till skum och vänd ner dem.  Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter.
- Strö över nötterna/solrosfröna över kakan.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten.

Servera med grädde eller är som den är.

MUMMA!

Kommentarer
Postat av: Fatima

Låter som en dröm! Måste jag testa.

2011-01-05 @ 17:59:09
URL: http://www.fatimaslillablogg.blogspot.com
Postat av: Charlotte

Mmmm smaskigt!! :D



Svar:

Ha ha ;D Man måste ju drömma och hålla hoppet uppe om att denna årstid har ett slut oxå..! ;)

Självklart får du det!!!

KRAM!



2011-01-06 @ 13:45:08
URL: http://justcharlotte.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress/hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0