Gl-chokladkaka
Här kommer ett recept från Arla på den mest underbaraste, lenaste och chokladigaste kakan ever! Dessutom GI!



Ingredienser
100 g Arla smör
300 g mörk choklad, ca 70 % kakaohalt
4 ägg
½ dl fruktsocker
1 krm salt
½ dl pinjenötter (jag tog solrosfrön)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt den smälta på svag värme under omrörning.
- Dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, socker och salt. Rör ner dem i chokladsmeten.
- Vispa vitorna till skum och vänd ner dem. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter.
- Strö över nötterna/solrosfröna över kakan.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten.
Servera med grädde eller är som den är.
MUMMA!



Ingredienser
100 g Arla smör
300 g mörk choklad, ca 70 % kakaohalt
4 ägg
½ dl fruktsocker
1 krm salt
½ dl pinjenötter (jag tog solrosfrön)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt den smälta på svag värme under omrörning.
- Dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, socker och salt. Rör ner dem i chokladsmeten.
- Vispa vitorna till skum och vänd ner dem. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter.
- Strö över nötterna/solrosfröna över kakan.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten.
Servera med grädde eller är som den är.
MUMMA!
Kommentarer
Postat av: Fatima
Låter som en dröm! Måste jag testa.
Postat av: Charlotte
Mmmm smaskigt!! :D
Svar:
Ha ha ;D Man måste ju drömma och hålla hoppet uppe om att denna årstid har ett slut oxå..! ;)
Självklart får du det!!!
KRAM!
Trackback