Laxpaj med spenat

Gjorde denna goda paj för ett tag sedan (tyvärr ser inte bilden så aptitlig ut men den var jättegod!)





Fyllning:


250 gram bladspenat
2 msk smör
1 nypa salt och peppar
2,5 dl mellangrädde
0,5 dl majonnäs
3 st ägg
2 st klyftor vitlök
1 tsk citronpeppar
0,5 tsk salt
2 dl riven ost
400 gram kokt benfri lax (jag stekte upp två fileér och delade i bitar)


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Gör valfri pajdeg. Kavla eller tryck ut degen i en form, 24x24 cm. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
  3. Tina spenaten och krama ur all vätska. Fräs spenaten i smöret. Krydda med salt och peppar. Lägg spenaten i botten på det förgräddade pajskalet.
  4. Blanda grädde, majonnäs och ägg i en skål. Pressa ner vitlöksklyftorna och tillsätt citronpeppar och salt. Blanda ner den rivna osten.
  5. Dela laxen i mindre bitar, vänd ner i äggröran. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet, grädda pajen ca 30 minuter tills fyllningen stelnat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress/hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0