Milano

Nu mina vänner ska jag berätta om vår långhelg i modets huvudstad!

Fredag:


Gick upp vid 4 i fredags (jobbigt men det var det värt), planet lyfte sedan kl 7. När vi hade installerat oss på hotellrummet så började vi med att ge oss ut på jakt efter lunch. Vi hamnade på en restaurang i närheten där vi beställde pizza såklart :) Goda och fräscha pizzor i Italien har vi kommit fram till. Efter det åkte vi och tittade på katedralen Il Duomo, både innifrån, utifrån och uppifrån! Man kunde betala 5 euro för att gå upp till toppen, ca 900 trappsteg. Det var så värt pengarna! Vilken utsikt och vilken häftig byggnad! Där uppe stannade vi ett tag, bara satt och njöt av utsikten. Låg även och solade även lite på taket.



Vi besökte även den kända gallerian Vittorio Emanuele II. Den var pampig, väldigt utsmyckad och med en stor glaskupol 47 meter över marken. Där inne fanns alla dyra och fina affärer som Prada, Gucci och Louise Vuitton. Det var dock inga butiker som vi gick in i, vet inte ens om man hade fått det eftersom man är en "vanlig" människa :P



Även teatern alla Scala kikade vi in. Kanske inget speciellt med den men nu har man sett den.



Vi testade att äta äkta italiensk glass, mums! Då kände man att Mölle i Halmstad har lyckats bra, smakade ungefär likadant. Den kvällen blev det middag på McDonalds.



Lördag:

Vi började dagen med ett besök vid slottet Castello Sforzesco. Fint och stort slott med en gigantisk borggård. Där stötte vi på vår första afrikanska armbandsförsäljare. Först fattade vi inte att det var en "sån" för han kom fram och pratade. Han frågade oss om vi var från Afrika - HA! Sedan undrade han om vi hade hört talas om nåt land i Afrika bla bla och ungefär där kom armbanden fram. Han ville att vi skulle ha ett - "it´s free!" Nej tack sa vi vänligt men bestämt. Jag stod med armarna i kors ska jag tillägga. Då lade han ett armband på min arm! Jag slog ju bort det så att det ramlade i marken. Sorry sa vi lite snällt. No I`M sorry sa han då och fortsatte pracka på oss. Då var det bara att gå. Efter det var vi inte lika trevliga mot dem, alla lade armbanden på mina armar! Fattar inte, kan de inte bara lägga ner undrar man. 



Vi gick en sväng i parken Parco Sempione som låg bakom slottet. En mysig liten park.

Nu var det fikadags. Vi åkte upp i alla rulltrapporna i varuhuset la Rinacente där även där en massa dyra butiker fanns. På toppen av varuhuset fanns ett café/bar/lounge med utsikt över Duomen där vi drack en latte i solskenet.



Vi tog metron till en annan del av stan där det skulle finnas en marknad. Tyvärr var den inget att ha.



På kvällen åt vi pasta på en mysig liten restaurang. Tog gnocchi, trodde nog att det var något annat för det var ju som pastadeg med sås, blev lite kletigt efter ett tag :P



Söndag:

Vi tänkte vara kulturella och gå och se den sista måltiden så vi gick till konstmuseet Pinacoteca di Brera. Dock märke vi att den inte fanns där, den fanns visst i en kyrka dit man var tvungen att boka tid för att se tavlan. En miss av oss att inte kolla upp. Vi åkte vidare till en stor park som låg nära naturhistoriska museet. Den parken var jättemysig! Där la vi oss på en parkbänk och vilade en stund. Man blir ju så trött av att semestra! :)



På väge hem fikade vi på ett fik nära centralstationen. God varm choklad med mycket grädde! Eller ska jag säga grädde med choklad kanske? :)



På kvällen var det då dags för fotbollen, syftet med resan.. Eller? :) San Siro-arenan var gigantisk! Såg ut som att ett stort UFO hade landat. Det var kul att vara där och se en match. Men det roligaste var nog att iakkta alla galna italienare som levde sig in i matchen. Ängnade större delev av tiden till att filma en kille som var helt tokig!

Kolla själva:




Vi gick faktiskt efter första halvlek, vi fattade ju inte vad som hände, vad de gjorde för fel när domaren gav dem gult kort osv. Dessutom blev det kallt att sitta där helt stilla. Vädret annars var fint där men inte så varmt. Kanske max 15-18 grader i solen. På kvällarna blev det kallt. Då hade jag halsduk och vantar. Det blev ett glas på en uteservering (det enda de hade nästan, alla restauranger var jättesmå inuti utan sittplatser men en massa platser utomhus under värmeelement) innan vi stupade i säng.



Måndag:

Vi gick mest och väntade på att få åka hem, vi hade sett det mesta. Så vi åkte och tittade på en botanisk trädgård som låg i samma byggnad som ett universitet. Sedan avslutade vi vår Milanovistelse med en fika på MCCafé, det ni! Jättegott fika och billigt! Borde finnas här.



Fler bilder ser ni på Joels sida.

Kommentarer
Postat av: Malin

Va kul att se bilder! Jag kommer ihåg och känner igen katedralen och gallerian, men inte något annat.. Det blev inte någon tripp till Venedig alltså? Ni får ta det en annan gång!

2009-10-22 @ 20:58:48
Postat av: Charlotte

Härligt det ser ut! Kul med resa till Milano!:) Ha en bra helg! Kram!

Postat av: Sara

Det verkar som om ni haft en super resa! och vilken väder ni hade. Även om det bara va 15-18 grader så verkar ni haft sol och blå himmel :) Va tyckte ni om staden? Vi har varit där en dag och tyvärr uppfyllde den inte våra förväntningar. Ha det toppen! Kram

2009-10-26 @ 10:08:11
URL: http://frutyrberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress/hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0